joi, aprilie 7, 2022

Turcia: Cimitir armean distrus cu buldozerul „Care conștiință poate accepta acest lucru? ”


Un cimitir armean din provincia de estică Van a fost distrus în urma lucrării unui buldozer, conform Duvar English.

Un bărbat care s-a pretins a fi proprietarul terenului a cerut o intervenție a buldozerului, în cimitirul din Kalecik, cunoscut și sub numele de „Lezk”, care a fost un cartier locuit de armeni înainte de genocidul din 1915.

Angajații au scos pietrele funerare, iar oasele au fost scoase și împrăștiate în jur. 

Unul dintre localnicii din cartier a reacționat împotriva incidentului, spunând că cimitirele sunt sfinte și de neatins în toate religiile.

 „Aceasta este sfâșietoare. Ce ai vrut de la aceste morminte? Aceste oase nu trebuie să fie în afara [pământului]. Care conștiință poate accepta acest lucru? ” a spus Berna Karataș.

Între timp, deputatul Partidului Democrat al Popoarelor (HDP) Murat Sarısaç a dus problema la agenda parlamentului. Într-o întrebare parlamentară adresată vicepreședintelui Fuat Oktay, Sarısaç a întrebat dacă autoritățile au lansat o anchetă asupra distrugerii întreprinse la cimitirul armean.

„De ce nu sunt protejate cimitirele armene, precum și structurile culturale și religioase din Van? Dacă există măsuri de protecție, de ce sunt întreprinse distrugeri similare? Datorită activităților de vânătoare de comori și apatiei autorităților, structurile istorice și culturale din jurul Van sunt distruse”, a susținut oficialul.

Deputatul HDP a întrebat, de asemenea, dacă guvernul are un plan pentru a pune sub protecție mai multe cimitire armene situate în Van.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.