vineri, ianuarie 7, 2022

17 activiste pentru apărarea drepturilor femeii, acuzate că l-au insultat pe Erdogan

Un tribunal turc a acceptat un rechizitoriu care solicită pedepse cu închisoarea pentru 17 activiste pentru drepturile femeii sub acuzații care includ insultarea președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Turkish Minutes.

Femeile din Istanbul au fost percheziționate de poliție pe 24 noiembrie pentru lozinci pe care le-au scandat la o întrunire organizată pe  8 martie 2021,  Ziua Internațională a Femeii, urmând să fie impuse interdicții de călătorie asupra a 17 femei și ordine de supraveghere judiciară suplimentare pentru cinci activiști, inclusiv pentru copii.

Cel de-al 10-lea Tribunal Penal de Primă Instanță a acceptat rechizitoriul împotriva inculpaților, în care procurorul solicita închisoare,pedepse  cuprinse între doi și opt ani pentru inculpații acuzați de organizare, conducere și participare la întruniri ilegale și insultarea președintelui.

Human Rights Watch (HRW) a cerut autorităților turce să oprească imediat ancheta penală lansată asupra activiștilor pentru drepturile femeilor pentru strigarea lozincilor.

Jurnalistul Burcu Karakaș a postat pe Twitter o fotografie a unui document al poliției care includea întrebări adresate femeilor reținute în timpul interogatoriului lor.

„S-a descoperit în filmări că ai scandat sloganuri spunând:„ Fugi Tayyip, fugi, vin femeile. De ce v-ați propus să scandați acest slogan?” a fost una dintre întrebările care le-au fost puse femeilor.

Insultarea președintelui este o infracțiune în Turcia, conform articolului 299 din Codul penal turc (TCK). Oricine îl insultă pe președinte poate primi până la patru ani de închisoare, o pedeapsă care poate fi mărită dacă infracțiunea a fost comisă prin mass-media.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.