vineri, martie 29, 2024

Turcia: 92% dintre copiii cu autism lipsiți de dreptul la educație

Aproximativ de 500.000 de copii diagnosticați cu autism în grupa de vârstă 0-19 ani în Turcia nu au dreptul la educație, conform unor studii de ONG-uri, citat de Gazete Duvar.

Deputatul principal al opoziției CHP, Sibel Özdemir a adus subiectul în discuției în parlament și a depus întrebări ministrului de educației după ce a anunțat că doar 41.854 de elevi diagnosticați cu autism au fost înregistrați în sistemul școlar electronic.

„Numai 638 de săli de educație de sprijin din țară au fost echipate conform standardelor necesare. Pe lângă calitatea educației, copiilor cu autism li se oferă doar două ore de educație pe săptămână, în timp ce în Europa sunt oferite 40 de ore de formare. Prin urmare, dreptul copiilor cu autism de a accesa și de a primi educație de calitate în Turcia este grav încălcat”, a susținut deputatul.

Răspunzând la întrebarea lui Özdemir, Mahmut Özer a anunțat că există 41.854 de elevi diagnosticați cu autism în sistemul școlar electronic. Özer a adăugat că 19.357 de profesori s-au ocupat de acești elevi în 1.521 de instituții de învățământ private din întreaga țară.

Mahmut Özer a spus că ministerul său lucrează pentru îmbunătățirea integrării elevilor cu nevoi speciale și că au fost deschise 638 de săli de sprijin și 174 de clase de educație specială.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.