vineri, aprilie 8, 2022

Scandal după ce un copil a urcat pe podium cu Erdogan. „Copilul nu este de vină”

Un scandal a izbucnit în Turcia, după ce în timpul unei ceremonii de deschidere Erdoğan a cerut ca un băiatul să fie adus pe scenă, conform Bold Medya.

Incidentul în cauză a avut loc, duminică, în timpul unei ceremonii de deschidere în nordul provinciei Trabzon, unde Erdoğan a cerut că băiatul să fie adus pe scenă.

Băiatul a sărit la picioarele lui Erdogan și i-a spus de tatăl său care este închis de zece ani în închisoare. Un ministru a adus din spate o jucărie, iar băiatul a luat microfonul și a vorbit.

„Domnul Kemal este un trădător”, spune băiatul, cerând voturi pentru AKP, spre amuzamentul liderului turc și al unui număr de miniștri, care sunt văzuți zâmbind.

Reacțiile opoziției

Principala opoziție din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP) l-a condamnat pe președintele Recep Tayyip Erdogan pentru ceea ce numește folosirea de către liderul turc a unui copil pentru a insulta liderul CHP.

Președintele grupului CHP, Engin Özkoç, a spus că videoclipul, care a devenit viral, este „terifiant”, deoarece arată „cum va depune Erdogan pentru a-și proteja scaunul”.

„Nu folosiți copii Recep Tayyip Erdoğan!”, a scris Özkoç, într-o postare pe Twitter.

Liderul CHP, Kılıçdaroğlu, a cerut cetățenilor să se abțină de la condamnarea copilului din videoclip.

„Vă rog să nu publicați știri despre copilul mic și să nu vorbiți de rău despre el. Este doar un copil mic”, a spus liderul CHP, într-o declarație pentru jurnaliști.

”Sunt îngrozit”

Jurnalistul Yılmaz Özdil, care a spus că nu a mai întâlnit până acum un astfel de eveniment în cariera sa.

„Lucrez ca jurnalist în această țară de 40 de ani, nu îmi amintesc nicio altă știre în care să fiu atât de îngrozit. Copiii au fost folosiți ca unealtă într-un mod atât de groaznic”, a scris jurnalistul pe contul său de Twiiter.

AKP se apără

Vicepreședintele AKP Hamza Dağ a acuzat opoziția că a manipulat incidentul pentru că nu a fost făcut niciun „plan și fără a fi învățat”.

„O ficțiune murdară a început din nou. Băiețelul menționat mai sus plânge de mult să vină la președintele nostru. Președintele nostru, realizând acest lucru, duce copilul pe scenă și îi ascultă problemele. Președintele nostru și noi nu ne folosim copiii și tinerii pentru astfel de campanii politice murdare. Nu facem altceva decât să răspundem așteptărilor lor și să încercăm mereu să le insuflăm moralitate, bunătate și patriotism.”, a explicat Dağ

Turcia mai are puțin până la următoarele alegeri care urmează să aibă loc în 2023, pe fondul celei mai grave crize economice a țării, marcată de inflația în creștere și scăderea lirei, în timpul guvernării de aproape 20 de ani a lui Erdogan.

Gradul de aprobare a lui Erdogan a scăzut cu 0,7 puncte în decembrie, doar 38,6 la sută spunând că îl vor mai vota, potrivit unui sondaj realizat de Metropoll.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii