miercuri, august 31, 2022

Turcia: Protestul curierilor de la unul dintre celea mai faimoase site-uri de cumpărături

Curierii pentru site-ul turc de comerț electronic, Trendyol și-au asigurat o creștere a salariilor cu 38,8%, după o grevă de trei zile, conform Duvar English.

Muncitorii au fost chemați la sediul grupului Trendyol din Maslak pe 26  ianuarie, la două zile după ce au declarat grevă. Reprezentanții curierilor și angajații de livrare au respins o majorare de 11% oferită inițial de companie, insistând pentru 38,8%.

În cele din urmă, directorii au fost de acord cu cererile muncitorilor, recunoscând că salariul de bază pentru un lucrător de livrare al companiei va fi acum de 12.500 de lire turcești, în creștere de la 9.500 de lire.

„Am rezistat celor care ne-au impus o majorare de 11% și au obținut o creștere de 38,8%. Fie ca acest lucru să fie benefic pentru toți colegii noștri angajați la Trendyol și să fie un exemplu pentru toți muncitorii”, au susținut angajații.

Succesul grevei Trendyol i-a inspirat pe lucrătorii de livrare din toată Turcia, în timp ce curierii Aras Cargo au organizat un protest în provincia din Marea Egee, Denizli.

Aproximativ 60 de curieri Aras Cargo au raportat că au efectuat opririle lucrărilor, ceea ce a dus la întârzieri și probleme de aprovizionare. Reprezentanții curierilor au mers la biroul provincial al companiei pentru negocieri.

Inflația oficială din Turcia, de la un an la altul, este în prezent de 36,8%, deși mulți experți consideră că cifra reală este mult mai mare. Inflația a fost resimțită în mod deosebit la prețurile locuințelor, alimente și utilități.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.