sâmbătă, decembrie 2, 2023

Turcia: Protestul curierilor de la unul dintre celea mai faimoase site-uri de cumpărături

Curierii pentru site-ul turc de comerț electronic, Trendyol și-au asigurat o creștere a salariilor cu 38,8%, după o grevă de trei zile, conform Duvar English.

Muncitorii au fost chemați la sediul grupului Trendyol din Maslak pe 26  ianuarie, la două zile după ce au declarat grevă. Reprezentanții curierilor și angajații de livrare au respins o majorare de 11% oferită inițial de companie, insistând pentru 38,8%.

În cele din urmă, directorii au fost de acord cu cererile muncitorilor, recunoscând că salariul de bază pentru un lucrător de livrare al companiei va fi acum de 12.500 de lire turcești, în creștere de la 9.500 de lire.

„Am rezistat celor care ne-au impus o majorare de 11% și au obținut o creștere de 38,8%. Fie ca acest lucru să fie benefic pentru toți colegii noștri angajați la Trendyol și să fie un exemplu pentru toți muncitorii”, au susținut angajații.

Succesul grevei Trendyol i-a inspirat pe lucrătorii de livrare din toată Turcia, în timp ce curierii Aras Cargo au organizat un protest în provincia din Marea Egee, Denizli.

Aproximativ 60 de curieri Aras Cargo au raportat că au efectuat opririle lucrărilor, ceea ce a dus la întârzieri și probleme de aprovizionare. Reprezentanții curierilor au mers la biroul provincial al companiei pentru negocieri.

Inflația oficială din Turcia, de la un an la altul, este în prezent de 36,8%, deși mulți experți consideră că cifra reală este mult mai mare. Inflația a fost resimțită în mod deosebit la prețurile locuințelor, alimente și utilități.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade

Turcia: Coasta Mării Negre, care a costat peste 4,2 de miliarde de dolari, a fost înghițită de ape

Creșterea apelor mării după ploile abundente a făcut autostrada inutilizabilă și multe vehicule au rămas blocate în mijlocul valurilor.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Belgia: Conferința„ Crimes Against Humanity”, organizată de victimele puciului din Turcia

O conferința pentru drepturile omului, organizată de profesori universitari turci, victimele ale puciului eșuat din 2016, a reunit experți pentru a discuta probleme critice ale drepturilor omului la nivel global, conform presei internaționale.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.