vineri, aprilie 8, 2022

Turcia: Protestul curierilor de la unul dintre celea mai faimoase site-uri de cumpărături

Curierii pentru site-ul turc de comerț electronic, Trendyol și-au asigurat o creștere a salariilor cu 38,8%, după o grevă de trei zile, conform Duvar English.

Muncitorii au fost chemați la sediul grupului Trendyol din Maslak pe 26  ianuarie, la două zile după ce au declarat grevă. Reprezentanții curierilor și angajații de livrare au respins o majorare de 11% oferită inițial de companie, insistând pentru 38,8%.

În cele din urmă, directorii au fost de acord cu cererile muncitorilor, recunoscând că salariul de bază pentru un lucrător de livrare al companiei va fi acum de 12.500 de lire turcești, în creștere de la 9.500 de lire.

„Am rezistat celor care ne-au impus o majorare de 11% și au obținut o creștere de 38,8%. Fie ca acest lucru să fie benefic pentru toți colegii noștri angajați la Trendyol și să fie un exemplu pentru toți muncitorii”, au susținut angajații.

Succesul grevei Trendyol i-a inspirat pe lucrătorii de livrare din toată Turcia, în timp ce curierii Aras Cargo au organizat un protest în provincia din Marea Egee, Denizli.

Aproximativ 60 de curieri Aras Cargo au raportat că au efectuat opririle lucrărilor, ceea ce a dus la întârzieri și probleme de aprovizionare. Reprezentanții curierilor au mers la biroul provincial al companiei pentru negocieri.

Inflația oficială din Turcia, de la un an la altul, este în prezent de 36,8%, deși mulți experți consideră că cifra reală este mult mai mare. Inflația a fost resimțită în mod deosebit la prețurile locuințelor, alimente și utilități.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,