joi, aprilie 7, 2022

Industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamente


Angajatorii din industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamentelor pe motiv că valoare de schimb al euro utilizat în stabilirea preţului medicamentelor ar trebui să fie fixat la 6,40 lire cu o creştere de 40 la sută şi ar trebui făcută o altă actualizare în 2022, conform Turkish Minutes.

Înainte de actualizarea cursului de schimb valutar al vânzărilor de medicamente în Turcia în februarie, secretarul general al Uniunii Patronatului Industriei Farmaceutice (İEİS), Savaş Malkoç, într-un interviu Bloomberg TV , a declarat că cursul de schimb al euro, care este în prezent fixat la 4,58 lire turcești (TRY) în stabilirea prețului medicamentului, ar trebui să crească cu 40 la sută la 6,40 de lire.

Referindu-se la fluctuațiile cursurilor de schimb din ultimul an, Savaș Malkoç a reamintit că cursul euro a atins anul trecut 20-21 de lire turcești, ceea ce a afectat negativ atât producătorii de produse farmaceutice, cât și furnizorii. El a subliniat că „cursul de schimb care urmează să fie specificat de stat ar trebui să fie potrivit cu realitățile pieței”.

Malkoç a spus că „creșterea cursurilor de schimb a provocat o creștere de aproape 100 la sută a costurilor la nivel global și intern”, adăugând că „a devenit mai greu de menținut tendința stabilită în cercetare și dezvoltare”.

„Lipsa de medicamente care nu se datorează farmaciilor”

Într-o declarație din 24 ianuarie, președintele Sindicatului Angajatorilor All Pharmacists (TEİS), Nurten Saydan, a mai indicat că deficitul actual de medicamente din Turcia „nu este cauzat de farmacii, ci de unii furnizori și companii de distribuție care au stocat medicamente” înainte de februarie, când va fi stabilit noul curs fix de preț al medicamentelor.

După cum a raportat site-ul de știri Diken, există în special o lipsă de antibiotice, siropuri pentru copii, spray-uri nazale, unele medicamente pentru hipertensiune și oncologie.

Saydan a spus că, din cauza actualizării așteptate a cursului de schimb fix al euro în februarie, „depozitele și companiile farmaceutice expediază cât mai puține medicamente din stocurile lor”.

Saydan are piețe pe care „după ce modificarea prețurilor intră în vigoare în februarie, medicamentele aferente apar dintr-o dată”.

Pe de altă parte, în cazul în care prețurile medicamentelor cresc cu 100% în februarie 2022, un angajat cu asigurări sociale va trebui să plătească 400 lire în avans pentru o rețetă care costă 1.000 lire, în timp ce aceeași sumă este în prezent de 200 lire. =

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.