vineri, aprilie 26, 2024

Industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamente


Angajatorii din industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamentelor pe motiv că valoare de schimb al euro utilizat în stabilirea preţului medicamentelor ar trebui să fie fixat la 6,40 lire cu o creştere de 40 la sută şi ar trebui făcută o altă actualizare în 2022, conform Turkish Minutes.

Înainte de actualizarea cursului de schimb valutar al vânzărilor de medicamente în Turcia în februarie, secretarul general al Uniunii Patronatului Industriei Farmaceutice (İEİS), Savaş Malkoç, într-un interviu Bloomberg TV , a declarat că cursul de schimb al euro, care este în prezent fixat la 4,58 lire turcești (TRY) în stabilirea prețului medicamentului, ar trebui să crească cu 40 la sută la 6,40 de lire.

Referindu-se la fluctuațiile cursurilor de schimb din ultimul an, Savaș Malkoç a reamintit că cursul euro a atins anul trecut 20-21 de lire turcești, ceea ce a afectat negativ atât producătorii de produse farmaceutice, cât și furnizorii. El a subliniat că „cursul de schimb care urmează să fie specificat de stat ar trebui să fie potrivit cu realitățile pieței”.

Malkoç a spus că „creșterea cursurilor de schimb a provocat o creștere de aproape 100 la sută a costurilor la nivel global și intern”, adăugând că „a devenit mai greu de menținut tendința stabilită în cercetare și dezvoltare”.

„Lipsa de medicamente care nu se datorează farmaciilor”

Într-o declarație din 24 ianuarie, președintele Sindicatului Angajatorilor All Pharmacists (TEİS), Nurten Saydan, a mai indicat că deficitul actual de medicamente din Turcia „nu este cauzat de farmacii, ci de unii furnizori și companii de distribuție care au stocat medicamente” înainte de februarie, când va fi stabilit noul curs fix de preț al medicamentelor.

După cum a raportat site-ul de știri Diken, există în special o lipsă de antibiotice, siropuri pentru copii, spray-uri nazale, unele medicamente pentru hipertensiune și oncologie.

Saydan a spus că, din cauza actualizării așteptate a cursului de schimb fix al euro în februarie, „depozitele și companiile farmaceutice expediază cât mai puține medicamente din stocurile lor”.

Saydan are piețe pe care „după ce modificarea prețurilor intră în vigoare în februarie, medicamentele aferente apar dintr-o dată”.

Pe de altă parte, în cazul în care prețurile medicamentelor cresc cu 100% în februarie 2022, un angajat cu asigurări sociale va trebui să plătească 400 lire în avans pentru o rețetă care costă 1.000 lire, în timp ce aceeași sumă este în prezent de 200 lire. =

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Dezvăluiri șocante despre dezastru din Turcia! Pacienți de la ATI lăsați să moară într-un spital în urma cutremurelor din 6 februarie

Jurnalistul T24, Gökçer Tahincioğlu a scris, joi, despre moartea pacienților de terapie intensivă de la Spitalul de Stat Kırıkhan, care nu a fost avariat de cutremur.