luni, martie 20, 2023

Industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamente


Angajatorii din industria farmaceutică solicită o creștere cu 40% a prețurilor la medicamentelor pe motiv că valoare de schimb al euro utilizat în stabilirea preţului medicamentelor ar trebui să fie fixat la 6,40 lire cu o creştere de 40 la sută şi ar trebui făcută o altă actualizare în 2022, conform Turkish Minutes.

Înainte de actualizarea cursului de schimb valutar al vânzărilor de medicamente în Turcia în februarie, secretarul general al Uniunii Patronatului Industriei Farmaceutice (İEİS), Savaş Malkoç, într-un interviu Bloomberg TV , a declarat că cursul de schimb al euro, care este în prezent fixat la 4,58 lire turcești (TRY) în stabilirea prețului medicamentului, ar trebui să crească cu 40 la sută la 6,40 de lire.

Referindu-se la fluctuațiile cursurilor de schimb din ultimul an, Savaș Malkoç a reamintit că cursul euro a atins anul trecut 20-21 de lire turcești, ceea ce a afectat negativ atât producătorii de produse farmaceutice, cât și furnizorii. El a subliniat că „cursul de schimb care urmează să fie specificat de stat ar trebui să fie potrivit cu realitățile pieței”.

Malkoç a spus că „creșterea cursurilor de schimb a provocat o creștere de aproape 100 la sută a costurilor la nivel global și intern”, adăugând că „a devenit mai greu de menținut tendința stabilită în cercetare și dezvoltare”.

„Lipsa de medicamente care nu se datorează farmaciilor”

Într-o declarație din 24 ianuarie, președintele Sindicatului Angajatorilor All Pharmacists (TEİS), Nurten Saydan, a mai indicat că deficitul actual de medicamente din Turcia „nu este cauzat de farmacii, ci de unii furnizori și companii de distribuție care au stocat medicamente” înainte de februarie, când va fi stabilit noul curs fix de preț al medicamentelor.

După cum a raportat site-ul de știri Diken, există în special o lipsă de antibiotice, siropuri pentru copii, spray-uri nazale, unele medicamente pentru hipertensiune și oncologie.

Saydan a spus că, din cauza actualizării așteptate a cursului de schimb fix al euro în februarie, „depozitele și companiile farmaceutice expediază cât mai puține medicamente din stocurile lor”.

Saydan are piețe pe care „după ce modificarea prețurilor intră în vigoare în februarie, medicamentele aferente apar dintr-o dată”.

Pe de altă parte, în cazul în care prețurile medicamentelor cresc cu 100% în februarie 2022, un angajat cu asigurări sociale va trebui să plătească 400 lire în avans pentru o rețetă care costă 1.000 lire, în timp ce aceeași sumă este în prezent de 200 lire. =

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...