sâmbătă, martie 25, 2023

Turcia în top 3 mondial la solicitările de eliminare a conținutului pe Twitter


Turcia este pe locul trei mondial în topul a cărei guvern a trimis pe Twitter cel mai mare număr de solicitări de eliminare de conținut, potrivit unui raport oficial al platformei, citat de Ahval News.

Turcia se numără printre cele cinci țări care au reprezentat 95% din volumul total global al cererilor legale de eliminare a conținutului, după Japonia și Rusia pe primele locuri, apoi după Turcia, India și Coreea de Sud.

Cererile legale din partea Turciei au totalizat 13% din toate cererile legale globale, în ciuda unei scăderi de 8% a conturilor specificate în cererile legale turce.Țara a înregistrat o creștere cu 30% a cererilor față de perioada de raportare anterioară.

Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan și-a întărit de ani de zile controlul asupra rețelelor sociale. În iulie 2020, parlamentul a aprobat modificări radicale ale reglementărilor rețelelor sociale, introducând amenzi, lățime de bandă restricționată și posibile interdicții pentru firmele de rețele sociale care încalcă legea și dând guvernului noi puteri de reglementare a conținutului.

Un total de 172 de conturi ale jurnaliştilor verificaţi şi instituţiilor de ştiri din întreaga lume au fost supuse la 231 de solicitări legale, într-o scădere cu 14% a numărului de conturi în primele şase luni ale anului 2021, potrivit raportului, 59 fiind din Turcia.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.