joi, aprilie 7, 2022

Turcia în top 3 mondial la solicitările de eliminare a conținutului pe Twitter


Turcia este pe locul trei mondial în topul a cărei guvern a trimis pe Twitter cel mai mare număr de solicitări de eliminare de conținut, potrivit unui raport oficial al platformei, citat de Ahval News.

Turcia se numără printre cele cinci țări care au reprezentat 95% din volumul total global al cererilor legale de eliminare a conținutului, după Japonia și Rusia pe primele locuri, apoi după Turcia, India și Coreea de Sud.

Cererile legale din partea Turciei au totalizat 13% din toate cererile legale globale, în ciuda unei scăderi de 8% a conturilor specificate în cererile legale turce.Țara a înregistrat o creștere cu 30% a cererilor față de perioada de raportare anterioară.

Guvernul lui Recep Tayyip Erdogan și-a întărit de ani de zile controlul asupra rețelelor sociale. În iulie 2020, parlamentul a aprobat modificări radicale ale reglementărilor rețelelor sociale, introducând amenzi, lățime de bandă restricționată și posibile interdicții pentru firmele de rețele sociale care încalcă legea și dând guvernului noi puteri de reglementare a conținutului.

Un total de 172 de conturi ale jurnaliştilor verificaţi şi instituţiilor de ştiri din întreaga lume au fost supuse la 231 de solicitări legale, într-o scădere cu 14% a numărului de conturi în primele şase luni ale anului 2021, potrivit raportului, 59 fiind din Turcia.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii