duminică, ianuarie 29, 2023

Suedia: Un ziar a anunțat un concurs de satiră despre Erdogan. Premiul de 1000 de euro

Un ziar suedez a lansat un concurs de desen satiric despre Erdogan, în semn de protest, conform Sweden Post.

Editorul-șef al ziarului Flamman, Leonidas Aretakis, susține că competiția, care se desfășoară până vineri, ar trebui văzută ca un protest împotriva guvernului suedez și a lui Erdogan, precum și o apărare a libertății de exprimare și un act de solidaritate cu kurzii vulnerabili.

„Erdogan încearcă să facă presiuni asupra Suediei pentru a-i deporta pe kurzi și pentru a restrânge libertatea de exprimare. Prin urmare, Flamman inițiază un concurs de desen satiric cu un premiu de 10.000 SEK (1.000 EURO). Cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistă.”, se arată în anunțul ziarului.

La o zi după anunțarea competiției, au fost depuse aproximativ treizeci de lucrări.

Macheta lui Erdogan atârnat de picioare

O păpușă care îl reprezintă pe Erdogan a fost atârnată de picioare în fața primăriei din Stockholm săptămâna trecută.

Ministrul de Externe, Tobias Billström a descris spânzurarea păpușii drept o „execuție simulată” a lui Erdogan. Turcia, la rândul său, a trimis cereri ca cei responsabili pentru acțiune să fie trași la răspundere.

„Guvernul pare să simtă mai multă milă pentru o păpușă decât pentru toți oamenii închiși în închisorile turcești, iar Tobias Billström neagă dictatura. El a numit de mai multe ori Turcia o democrație, deși este mai degrabă considerată un regim hibrid, o dictatură cu elemente democratice”, spune Leonidas Aretakis.

Turcia, membru NATO, amenință că va îngheța încercările Suediei și Finlandei de a adera la NATO dacă nu extrădează zeci de persoane pe care Ankara le acuză de „terorism”.

Parlamentul Suediei a adoptat, în noiembrie, un amendament constituțional care va face posibilă adoptarea unor legi anti-terorism mai dure.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.