duminică, aprilie 21, 2024

Suedia: Un ziar a anunțat un concurs de satiră despre Erdogan. Premiul de 1000 de euro

Un ziar suedez a lansat un concurs de desen satiric despre Erdogan, în semn de protest, conform Sweden Post.

Editorul-șef al ziarului Flamman, Leonidas Aretakis, susține că competiția, care se desfășoară până vineri, ar trebui văzută ca un protest împotriva guvernului suedez și a lui Erdogan, precum și o apărare a libertății de exprimare și un act de solidaritate cu kurzii vulnerabili.

„Erdogan încearcă să facă presiuni asupra Suediei pentru a-i deporta pe kurzi și pentru a restrânge libertatea de exprimare. Prin urmare, Flamman inițiază un concurs de desen satiric cu un premiu de 10.000 SEK (1.000 EURO). Cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistă.”, se arată în anunțul ziarului.

La o zi după anunțarea competiției, au fost depuse aproximativ treizeci de lucrări.

Macheta lui Erdogan atârnat de picioare

O păpușă care îl reprezintă pe Erdogan a fost atârnată de picioare în fața primăriei din Stockholm săptămâna trecută.

Ministrul de Externe, Tobias Billström a descris spânzurarea păpușii drept o „execuție simulată” a lui Erdogan. Turcia, la rândul său, a trimis cereri ca cei responsabili pentru acțiune să fie trași la răspundere.

„Guvernul pare să simtă mai multă milă pentru o păpușă decât pentru toți oamenii închiși în închisorile turcești, iar Tobias Billström neagă dictatura. El a numit de mai multe ori Turcia o democrație, deși este mai degrabă considerată un regim hibrid, o dictatură cu elemente democratice”, spune Leonidas Aretakis.

Turcia, membru NATO, amenință că va îngheța încercările Suediei și Finlandei de a adera la NATO dacă nu extrădează zeci de persoane pe care Ankara le acuză de „terorism”.

Parlamentul Suediei a adoptat, în noiembrie, un amendament constituțional care va face posibilă adoptarea unor legi anti-terorism mai dure.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.