duminică, aprilie 21, 2024

Turcia: 520 de copii sub 6 ani, în închisoare cu mamele lor

Un total de 520 de copii sub vârsta de șase ani își însoțesc mamele în închisorile turcești, potrivit unui nou raport, conform Stockholm Center for Freedom.

Conform raportului publicat de Sezgin Tanrıkulu, deputat din principalul partid din opoziție, Partidului Popular Republican (CHP), în închisorile turcești găzduiesc aproximativ 14.000 de femei, dintre care 470 sunt însoțite de copiii lor.

Potrivit lui Tanrıkulu, mii de femei au fost închise ilegal în urma puciul eșuat din 15 iulie 2016, din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen. Copiii și mamele lor sunt ținuți ilegal în închisoare, în condiții proaste.

„Cu toate acestea, adevărata problemă nu este că acești bebeluși nu trăiesc în condiții bune de închisoare, problema este că acești bebeluși sunt în închisoare. Ce vom face în privința asta?”, susține oficialul.

Numărul copiilor care își însoțesc mamele în închisoare a crescut vertiginos în Turcia, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Potrivit raportului publicat de Societatea Civilă în Sistemul Penal (CISST) în aprilie 2022, copiii care își însoțesc mamele în închisorile turcești sunt privați de cele de bază.

„Copiii sunt separați de lumea exterioară și nu pot participa la activități sociale și culturale. Acest lucru este dăunător pentru bunăstarea fizică și mentală și va cauza probleme în conectarea cu societatea mai târziu în viață.”, se arată în raport.

Rapoartele anterioare au subliniat, de asemenea, că închisorile turcești nu găzduiesc nevoile copiilor și sugarilor. Majoritatea închisorilor nu oferă creioane, jucării sau covoare pentru bebelușii care se târăsc. Mulți copii nu au paturile lor și împart mâncarea cu mamele lor.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.