joi, ianuarie 19, 2023

Turcia: 520 de copii sub 6 ani, în închisoare cu mamele lor

Un total de 520 de copii sub vârsta de șase ani își însoțesc mamele în închisorile turcești, potrivit unui nou raport, conform Stockholm Center for Freedom.

Conform raportului publicat de Sezgin Tanrıkulu, deputat din principalul partid din opoziție, Partidului Popular Republican (CHP), în închisorile turcești găzduiesc aproximativ 14.000 de femei, dintre care 470 sunt însoțite de copiii lor.

Potrivit lui Tanrıkulu, mii de femei au fost închise ilegal în urma puciul eșuat din 15 iulie 2016, din cauza presupuselor legături cu Mișcarea Gülen. Copiii și mamele lor sunt ținuți ilegal în închisoare, în condiții proaste.

„Cu toate acestea, adevărata problemă nu este că acești bebeluși nu trăiesc în condiții bune de închisoare, problema este că acești bebeluși sunt în închisoare. Ce vom face în privința asta?”, susține oficialul.

Numărul copiilor care își însoțesc mamele în închisoare a crescut vertiginos în Turcia, după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Potrivit raportului publicat de Societatea Civilă în Sistemul Penal (CISST) în aprilie 2022, copiii care își însoțesc mamele în închisorile turcești sunt privați de cele de bază.

„Copiii sunt separați de lumea exterioară și nu pot participa la activități sociale și culturale. Acest lucru este dăunător pentru bunăstarea fizică și mentală și va cauza probleme în conectarea cu societatea mai târziu în viață.”, se arată în raport.

Rapoartele anterioare au subliniat, de asemenea, că închisorile turcești nu găzduiesc nevoile copiilor și sugarilor. Majoritatea închisorilor nu oferă creioane, jucării sau covoare pentru bebelușii care se târăsc. Mulți copii nu au paturile lor și împart mâncarea cu mamele lor.

Turcia: Aproape 2.300 de oameni și-au pierdut viața în accidente rutiere  în 2022

Din cele peste 485.000 de accidente de circulație care au avut loc în ultimul an, 203.923 au fost cauzate de șofer, 22.195 de pietoni, 901 de drum și 2.750 de pasageri.

Apelul îndurerat a unui turc! Cere ca soția închisă să se unească cu fiul ei bolnav de cancer

Gülten Sayın a fost arestată în decembrie cu o condamnare de șase ani pentru că a lucrat la un cămin studențesc și pentru că a depus bani la Bank Asya, ambele fiind închise de guvern din cauza presupuselor lor legături cu Mișcarea Gulen.

Istanbul: Noi taxiuri de lux au fost introduse. Află ce oferă!

Centrul de coordonare a transporturilor din Istanbul, UKOME, a luat decizia de a transforma microbuzele în taxiuri de lux în noiembrie 2022.

Cel mai important vot din Turcia. Erdogan vrea alegeri cu o lună înainte

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a semnalat că intenționează să anticipeze următoarele alegeri generale cu o lună înainte, pe 14 mai, conform presei turcești.

Scandal în Germania: Turcia amenință dizidenței cu „anihilarea”. De unde a pornit totul?

Presa din Germania vorbește despre campania electorală a turcilor, după un scandal pornit în urma unei vizite a unui politician turc, conform...

O nouă lovitură pentru primarul Istanbulului. Anchetat pentru că ar fi  „ manipulat o licitație publică”

Acuzația implică o posibilă pedeapsă cu închisoarea de până la șapte ani, iar o audiere este programată pentru 15 iunie.

Turcia: Raid în 15 case pentru reținerea studenților cu presupuse legături cu Mișcarea Gulen 

Parchetul Mersin a emis mandate de reținere pentru 15 persoane pentru presupusa „diseminare de propagandă teroristă” și pentru trimiterea de mesaje considerate de autorități ca dovezi ale afilierii lor la Mișcarea Gulen.

Turcia: 520 de copii sub 6 ani, în închisoare cu mamele lor

Conform raportului publicat de Sezgin Tanrıkulu, deputat din principalul partid din opoziție, Partidului Popular Republican (CHP), în închisorile turcești găzduiesc aproximativ 14.000 de femei, dintre care 470 sunt însoțite de copiii lor.