vineri, aprilie 26, 2024

Produse Lactalis suspecte de contaminare cu bacteria salmonella

Franța cere rechemarea unor formule de lapte praf exportate de Lactalis, inclusiv către România.

Autoritățile franceze au interzis vânzarea și au cerut retragerea unor formule de lapte praf și produse alimentare pentru copii fabricate de gigantul francez Lactalis, după descoperirea bacteriei salmonella, a anunțat duminică Direcția Generală pentru Concurență, Consum și Combaterea Fraudelor (DGCCRF), transmite Reuters.

Rechemarea vizează produsele exportate în Europa, Africa și Asia, inclusiv către România, China, Taiwan, Pakistan, Afganistan, Irak, Maroc, Liban, Sudan, Serbia, Georgia, Grecia, Haiti, Columbia și Peru.

Oficialii francezi au precizat că intoxicația cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate.

Compania franceză Lactalis nu a gestionat corespunzător riscul contaminării și i s-a ordonat să efectueze rechemarea produselor și să oprească vânzările și exporturile unor produse alimentare pentru copii fabricate la unitatea sa din Craon, în vestul Franței, din 15 februarie, a informat DGCCRF.

Anunțul vine după ce în 3 decembrie autoritățile franceze au retras trei formule de lapte praf pentru copii, după ce 20 de sugari, toți cu vârsta sub șase luni, au fost infectați cu bacteria salmonella.

Săptămâna aceasta au fost raportate cinci noi cazuri de infecție cu bacteria salmonella.

Purtătorul de cuvânt al Lactalis, Michel Nalet, a afirmat că produsele pot fi schimbate în farmacii sau supermarketuri și a dat asigurări că orice bacteria salmonella este distrusă dacă se fierbe laptele două minute.

Oficialii francezi au precizat că intoxicația cu salmonella are loc la trei zile după consumul de produse infectate. Simptomele sunt gastroenterită, însoțită de vărsături, diaree și — în majoritatea cazurilor — febră. Părinții ai căror copii au suferit astfel de simptome ar trebui să consulte un medic, a spus ministerul.

În România, Lactalis este lider de piață, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact și Covalact.


 

 

 

 

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.