vineri, iulie 26, 2024

Prima universitate românească de medicină cotată la nivel mondial în The Times Higher Education: UMF Iaşi

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași este prima instituție de învățământ superior de profil din România cotată în The Times Higher Education World University Rankings.

Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, a declarat, într-o conferință de presă, că la indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, UMF Iași se situează pe primul loc în țară și pe locul 428 la nivelul universităților de profil din lume.

„Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași este singura instituție de învățământ medical românesc cotată în topul realizat de The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018, dat publicității pe 5 septembrie. Din România, doar cinci instituții au intrat în acest top al celor 1.000 de universități de elită din lume: Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ Cluj — Napoca, 601-800, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ Iași, 801-1.000, Universitatea București 801-1.000, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași (801-1000) și Universitatea de Vest Timișoara (801-1000). Trebuie menționat că în această ediție, a 13-a, a topului The Times Higher Education, UMF Iași înregistrează încă o premieră: este prima dată când o universitate de medicină din România intră în această prestigioasă clasificare mondială”, a declarat rectorul UMF Iași.

La rândul său, prorectorul Adrian Covic a spus că dintre cele 20.000 de instituții de învățământ superior din lume, doar 1.000 de universități din 77 de țări au fost incluse în acest clasament.

„Au fost analizate aproape 62 de milioane de citări din 12.4 milioane de lucrări științifice de cercetare, din ultimii cinci ani, și răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților. Datele de contact ale participanților la sondaj au fost extrase din baza de date Elsevier. Clasificarea evaluează universitățile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare, 30%, activitatea de cercetare 30%, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, 30%, activitatea internațională, 7,5%, și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, 2,5%. În cadrul acestora se regăsesc 13 indicatori de performanță, cu valoarea atribuită în clasificarea generală”, a declarat prorectorul UMF Iași.

Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași este singura instituție de învățământ medical românesc cotată în topul realizat de The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018, dat publicității pe 5 septembrie declară rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Potrivit clasamentului, la indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, UMF Iași se situează pe primul loc în țară și pe locul 428 la nivel mondial, la transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, pe locul doi, după Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj Napoca, iar la indicatorii predare și cercetare, pe locul patru între universitățile românești cotate în acest clasament. Indicatorul activitatea școlii doctorale situează UMF Iași pe locul 814 la nivel internațional.

„Ranking-ul universitar reprezintă instrumentul de evaluare a performanțelor academice și a vizibilității naționale și internaționale. Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași a fost invitată să parcurgă sistemul The Times Higher Education pentru anul 2018, iar clasarea reprezintă un loc onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică și de cercetare. Sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre”, a menționat rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului döner

Germania și Turcia și-au încrucișat spadele din cauza kebabului doner, Berlinul făcând apel la încercarea Ankarei de a acorda îndrăgitului aliment stradal...

Anatolian Food Fest în premieră la Alba Iulia! Bunătăți turcești pe ritmuri orientale

Din 26 iulie până pe 28 iulie, albaiulieni sunt așteptăm la Cetatea Alba Carolina cu bunătăți tradiționale turcești, precum lahmacun, gozleme, diferite tipuri de Kebab, și bineînțeles, deserturi precum: baclava, înghețată turcească, cataif, care merg perfect cu o cafea la nisip sau un șerbet.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

„Cea mai frumoasă motociclistă” a murit într-un accident rutier în Turcia

Tatyana Ozolina, care este cunoscută drept MotoTanya călătorea între Mugla, un oraș din sud-vestul Turciei și populara stațiune Bodrum, când a avut loc accidentul.

Turcia: Situația câinilor fără stăpâni. Decizia guvernului în privința controversatului proiect de lege

Legislația propusă, introdusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP) de guvernământ și aflată în dezbatere de Comisia parlamentară pentru agricultură, silvicultură și afaceri rurale, urmărește să adune câinii fără stăpân și să-i adăpostească până când vor putea fi adoptați.

Turcia: Proeminent afacerist decedat în închisoare din cauza căldurii excesive și a supraaglomerării

İşgüder a fost arestat acum două luni şi jumătate, fiind acuzat că a participat la predici religioase organizate de mișcare și că a mers în pelerinaj cu presupuși membri care au fost concediați de la locul de muncă prin decrete guvernamentale în timpul epurărilor în urma unei tentative eșuate de lovitură de stat din 15 iulie 2016.