joi, martie 28, 2024

Prima universitate românească de medicină cotată la nivel mondial în The Times Higher Education: UMF Iaşi

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) ”Grigore T. Popa” din Iași este prima instituție de învățământ superior de profil din România cotată în The Times Higher Education World University Rankings.

Rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu, a declarat, într-o conferință de presă, că la indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, UMF Iași se situează pe primul loc în țară și pe locul 428 la nivelul universităților de profil din lume.

„Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași este singura instituție de învățământ medical românesc cotată în topul realizat de The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018, dat publicității pe 5 septembrie. Din România, doar cinci instituții au intrat în acest top al celor 1.000 de universități de elită din lume: Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ Cluj — Napoca, 601-800, Universitatea ‘Alexandru Ioan Cuza’ Iași, 801-1.000, Universitatea București 801-1.000, Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași (801-1000) și Universitatea de Vest Timișoara (801-1000). Trebuie menționat că în această ediție, a 13-a, a topului The Times Higher Education, UMF Iași înregistrează încă o premieră: este prima dată când o universitate de medicină din România intră în această prestigioasă clasificare mondială”, a declarat rectorul UMF Iași.

La rândul său, prorectorul Adrian Covic a spus că dintre cele 20.000 de instituții de învățământ superior din lume, doar 1.000 de universități din 77 de țări au fost incluse în acest clasament.

„Au fost analizate aproape 62 de milioane de citări din 12.4 milioane de lucrări științifice de cercetare, din ultimii cinci ani, și răspunsurile a peste 20.000 de reprezentanți ai comunității academice internaționale din 140 de țări, cu privire la reputația academică a universităților. Datele de contact ale participanților la sondaj au fost extrase din baza de date Elsevier. Clasificarea evaluează universitățile sub aspectul următoarelor cinci dimensiuni: activitatea de predare, 30%, activitatea de cercetare 30%, impactul activităților de cercetare ca urmare a numărului de citări, 30%, activitatea internațională, 7,5%, și transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, 2,5%. În cadrul acestora se regăsesc 13 indicatori de performanță, cu valoarea atribuită în clasificarea generală”, a declarat prorectorul UMF Iași.

Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași este singura instituție de învățământ medical românesc cotată în topul realizat de The Times Higher Education World University Rankings 2017-2018, dat publicității pe 5 septembrie declară rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Potrivit clasamentului, la indicatorul vizibilitate academică la nivel internațional, UMF Iași se situează pe primul loc în țară și pe locul 428 la nivel mondial, la transferul de cunoștințe către mediul socio-economic, pe locul doi, după Universitatea ‘Babeș-Bolyai’ din Cluj Napoca, iar la indicatorii predare și cercetare, pe locul patru între universitățile românești cotate în acest clasament. Indicatorul activitatea școlii doctorale situează UMF Iași pe locul 814 la nivel internațional.

„Ranking-ul universitar reprezintă instrumentul de evaluare a performanțelor academice și a vizibilității naționale și internaționale. Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Grigore T. Popa’ Iași a fost invitată să parcurgă sistemul The Times Higher Education pentru anul 2018, iar clasarea reprezintă un loc onorant, în acord cu eforturile pe care cadrele didactice și studenții le-au depus și le depun în activitatea didactică și de cercetare. Sunt convins că, în viitor, aceste eforturi vor duce la o clasare și mai bună a universității noastre”, a menționat rectorul UMF Iași, Viorel Scripcariu.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.