joi, aprilie 7, 2022

Poveste tragică în Turcia: 2 adolescenți găsiți morți într-o pădure

Doi adolescenți au fost găsiți morți într-o pădure din provincia nordică Karabük, conform presei turcești.

Doi adolescenți în vârstă de 15 ani, identificați ca Y.Ö și O.U., care au studiat Liceul Yıl Anatolian, au fost găsiți morți, ieri seară, în districtul Șirinevler, din orașul Karabük.

Cei doi au trimis mesaje familiilor și prietenilor cu locația lor, iar la locul crimei a fost găsită o hârtie cu inscripția „Uită-te la notițele de pe telefonul nostru mobil”.

Echipele de poliție au demarat o anchetă cu privire la incident, după cei doi au fost găsiți de ramura unui copac cu o frânghie.

Cadavrul a doi prieteni de liceu a fost dus la morga Spitalului Universitar de Formare și Cercetare Karabuk, după ce procurorul și poliția au făcut o anchetă la fața locului. 

Începutul anului 2022 a debutat în Turcia cu un scandal după cei doi adolescenți s-au sinucis într-o săptămână.

Conform Istanbul Economy Research a realizat un studiu în rândul a 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18-30 de ani. 

Rezultate ilustrează că 83 la sută  dintre tinerii din Turcia sunt îngrijorați de situația economică a familiilor lor. 29 la sută dintre tineri au rezonat cu expresia „Îmi este foarte greu să trăiesc cu veniturile mele actuale”, în timp ce rata celor care au spus „eu abia  pot face față cu venitul meu curent” este de 31%, iar 27 la sută dintre cei care spun „foarte greu fac față cu venitul meu curent”. 

Rata tinerilor care au spus că pot trăi confortabil din veniturile lor a fost de 13 la sută.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.