miercuri, august 31, 2022

Meci caritabil pentru sprijinirea refugiaților ucraineni. Tricourile jucătorilor scoate la licitație

Un meci caritabil a avut loc, în București, în vederea strângerii de donații în cadrul campaniei ,,Împreună pentru Ucraina”, în urma căruia s-au scos tricourile jucătorilor la licitați.

Echipa Naționalei Artiștilor din România a jucat marți, 15 martie 2022, un meci caritabil cu echipa formată din Prietenii Școlii de Fotbal Lucian Sănmărtean , în vederea strângerii de donații, organizată de Fundația Tuna, în parteneriat cu Fundația Lumina și Crucea Roșie. 

La finalul partidei de fotbal, au fost scoase la licitație tricouri inscripționate cu însemnele campaniei ,,Împreună pentru Ucraina,, banii strânși urmând să ajungă sub formă de produse și medicamente în Ucraina.

În cadrul licitației organizate după meci, cea mai mare sumă pentru un tricou licitat a fost de 5000 de lei.

,, Mă bucur că am putut să mă alătur unei cauze nobile și să organizăm un meci caritabil pentru ucraineni. E dureros să vezi cum mame, copii și oameni bătrâni își părăsesc casele, își părăsesc țara, căutând un acoperiș sigur deasupra capului. E un moment în care trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de umanitate și să îi ajutăm pe ucrainieni să depășească mai ușor tragedia războiului.,, a declarat la finalul partidei Lucian Sănmărtean.

În Naționala Artiștilor, condusă de căpitanul Kamara, au mai evoluat, printre alții, Cătălin de la Haiducii, omul de televiziune Dan Cruceru și Rareș, partenerul lui Kamara din trupa Alb și Negru.

În echipa Prietenii Școlii de fotbal Lucian Sănmărtean au jucat, alături de ,,Magician,, , antrenorii de la Școala de fotbal Lucian Sănmărtean, profesori din Școlile Lumina și de la Școala internațională Meridian din Kiev, care sunt refugiați în această perioadă în România. 

 

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita.