vineri, martie 29, 2024

Meci caritabil pentru sprijinirea refugiaților ucraineni. Tricourile jucătorilor scoate la licitație

Un meci caritabil a avut loc, în București, în vederea strângerii de donații în cadrul campaniei ,,Împreună pentru Ucraina”, în urma căruia s-au scos tricourile jucătorilor la licitați.

Echipa Naționalei Artiștilor din România a jucat marți, 15 martie 2022, un meci caritabil cu echipa formată din Prietenii Școlii de Fotbal Lucian Sănmărtean , în vederea strângerii de donații, organizată de Fundația Tuna, în parteneriat cu Fundația Lumina și Crucea Roșie. 

La finalul partidei de fotbal, au fost scoase la licitație tricouri inscripționate cu însemnele campaniei ,,Împreună pentru Ucraina,, banii strânși urmând să ajungă sub formă de produse și medicamente în Ucraina.

În cadrul licitației organizate după meci, cea mai mare sumă pentru un tricou licitat a fost de 5000 de lei.

,, Mă bucur că am putut să mă alătur unei cauze nobile și să organizăm un meci caritabil pentru ucraineni. E dureros să vezi cum mame, copii și oameni bătrâni își părăsesc casele, își părăsesc țara, căutând un acoperiș sigur deasupra capului. E un moment în care trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de umanitate și să îi ajutăm pe ucrainieni să depășească mai ușor tragedia războiului.,, a declarat la finalul partidei Lucian Sănmărtean.

În Naționala Artiștilor, condusă de căpitanul Kamara, au mai evoluat, printre alții, Cătălin de la Haiducii, omul de televiziune Dan Cruceru și Rareș, partenerul lui Kamara din trupa Alb și Negru.

În echipa Prietenii Școlii de fotbal Lucian Sănmărtean au jucat, alături de ,,Magician,, , antrenorii de la Școala de fotbal Lucian Sănmărtean, profesori din Școlile Lumina și de la Școala internațională Meridian din Kiev, care sunt refugiați în această perioadă în România. 

 

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.