marți, aprilie 16, 2024

Meci caritabil pentru sprijinirea refugiaților ucraineni. Tricourile jucătorilor scoate la licitație

Un meci caritabil a avut loc, în București, în vederea strângerii de donații în cadrul campaniei ,,Împreună pentru Ucraina”, în urma căruia s-au scos tricourile jucătorilor la licitați.

Echipa Naționalei Artiștilor din România a jucat marți, 15 martie 2022, un meci caritabil cu echipa formată din Prietenii Școlii de Fotbal Lucian Sănmărtean , în vederea strângerii de donații, organizată de Fundația Tuna, în parteneriat cu Fundația Lumina și Crucea Roșie. 

La finalul partidei de fotbal, au fost scoase la licitație tricouri inscripționate cu însemnele campaniei ,,Împreună pentru Ucraina,, banii strânși urmând să ajungă sub formă de produse și medicamente în Ucraina.

În cadrul licitației organizate după meci, cea mai mare sumă pentru un tricou licitat a fost de 5000 de lei.

,, Mă bucur că am putut să mă alătur unei cauze nobile și să organizăm un meci caritabil pentru ucraineni. E dureros să vezi cum mame, copii și oameni bătrâni își părăsesc casele, își părăsesc țara, căutând un acoperiș sigur deasupra capului. E un moment în care trebuie să dăm dovadă de solidaritate, de umanitate și să îi ajutăm pe ucrainieni să depășească mai ușor tragedia războiului.,, a declarat la finalul partidei Lucian Sănmărtean.

În Naționala Artiștilor, condusă de căpitanul Kamara, au mai evoluat, printre alții, Cătălin de la Haiducii, omul de televiziune Dan Cruceru și Rareș, partenerul lui Kamara din trupa Alb și Negru.

În echipa Prietenii Școlii de fotbal Lucian Sănmărtean au jucat, alături de ,,Magician,, , antrenorii de la Școala de fotbal Lucian Sănmărtean, profesori din Școlile Lumina și de la Școala internațională Meridian din Kiev, care sunt refugiați în această perioadă în România. 

 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.