marți, decembrie 6, 2022

Cazul care a zguduit Turcia. Un adolescent s-a sinucis din cauza că tatăl a fost închis de regimul lui Erdogan

Un tânăr de 16 ani s-a sinucis, ca urmare a depresiei cauzate de acțiunile guvernului turc, care i-a închis tatăl după gratii, conform Turkish Minutes.

Adolescentul, din provincia Diyarbakır, din estul Turciei, Bahadır Odabaşı, s-a aruncat de la etajul 10 al blocului său din cauza depresiei provocate de situația tatălui său, care se află în închisoare de mai mult de patru ani.

Tatăl băiatului, un fost profesor care a fost concediat de la serviciu printr-un decret de urgență și arestat sub acuzația de terorist, a fost adus în cătușe la înmormântarea fiului său.

Cazul zgudit Turcia, iar politicienii și activiștii pentru drepturile omului au cerut anularea decretelor prezidențiale, care au avut rezultat 82 sinucideri după 15 iulie 2016.

Epurarea a afectat unitatea multor familii și a lăsat copiii în grija rudelor. Astfel de despărțiri au avut un impact negativ asupra bunăstării psihice și fizice a copiilor. În cazurile în care bunicii sunt responsabili de îngrijirea copilului, aceștia nu pot satisface toate nevoile, în special în educație și activități școlare.

2 sinucideri într-o săptămână

Un alt caz cutremurător a fost Enes Kara, în vârstă de 20 de ani, aflat în al doilea an la Facultatea de Medicină a Universității Fırat, din provincia estică Elazığ, conform Gazete Duvar.

Un student turc la medicină s-a sinucis după ce a postat un videoclip în care detaliază mediul opresiv din căminul său studentesc condus de o sectă religioasă.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.