marți, aprilie 16, 2024

Cazul care a zguduit Turcia. Un adolescent s-a sinucis din cauza că tatăl a fost închis de regimul lui Erdogan

Un tânăr de 16 ani s-a sinucis, ca urmare a depresiei cauzate de acțiunile guvernului turc, care i-a închis tatăl după gratii, conform Turkish Minutes.

Adolescentul, din provincia Diyarbakır, din estul Turciei, Bahadır Odabaşı, s-a aruncat de la etajul 10 al blocului său din cauza depresiei provocate de situația tatălui său, care se află în închisoare de mai mult de patru ani.

Tatăl băiatului, un fost profesor care a fost concediat de la serviciu printr-un decret de urgență și arestat sub acuzația de terorist, a fost adus în cătușe la înmormântarea fiului său.

Cazul zgudit Turcia, iar politicienii și activiștii pentru drepturile omului au cerut anularea decretelor prezidențiale, care au avut rezultat 82 sinucideri după 15 iulie 2016.

Epurarea a afectat unitatea multor familii și a lăsat copiii în grija rudelor. Astfel de despărțiri au avut un impact negativ asupra bunăstării psihice și fizice a copiilor. În cazurile în care bunicii sunt responsabili de îngrijirea copilului, aceștia nu pot satisface toate nevoile, în special în educație și activități școlare.

2 sinucideri într-o săptămână

Un alt caz cutremurător a fost Enes Kara, în vârstă de 20 de ani, aflat în al doilea an la Facultatea de Medicină a Universității Fırat, din provincia estică Elazığ, conform Gazete Duvar.

Un student turc la medicină s-a sinucis după ce a postat un videoclip în care detaliază mediul opresiv din căminul său studentesc condus de o sectă religioasă.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești