joi, aprilie 7, 2022

Cazul care a zguduit Turcia. Un adolescent s-a sinucis din cauza că tatăl a fost închis de regimul lui Erdogan

Un tânăr de 16 ani s-a sinucis, ca urmare a depresiei cauzate de acțiunile guvernului turc, care i-a închis tatăl după gratii, conform Turkish Minutes.

Adolescentul, din provincia Diyarbakır, din estul Turciei, Bahadır Odabaşı, s-a aruncat de la etajul 10 al blocului său din cauza depresiei provocate de situația tatălui său, care se află în închisoare de mai mult de patru ani.

Tatăl băiatului, un fost profesor care a fost concediat de la serviciu printr-un decret de urgență și arestat sub acuzația de terorist, a fost adus în cătușe la înmormântarea fiului său.

Cazul zgudit Turcia, iar politicienii și activiștii pentru drepturile omului au cerut anularea decretelor prezidențiale, care au avut rezultat 82 sinucideri după 15 iulie 2016.

Epurarea a afectat unitatea multor familii și a lăsat copiii în grija rudelor. Astfel de despărțiri au avut un impact negativ asupra bunăstării psihice și fizice a copiilor. În cazurile în care bunicii sunt responsabili de îngrijirea copilului, aceștia nu pot satisface toate nevoile, în special în educație și activități școlare.

2 sinucideri într-o săptămână

Un alt caz cutremurător a fost Enes Kara, în vârstă de 20 de ani, aflat în al doilea an la Facultatea de Medicină a Universității Fırat, din provincia estică Elazığ, conform Gazete Duvar.

Un student turc la medicină s-a sinucis după ce a postat un videoclip în care detaliază mediul opresiv din căminul său studentesc condus de o sectă religioasă.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.