miercuri, mai 29, 2024

Turkovac, vaccinul produs în Turcia nu este valabil în Germania


Turcii care au primit doza completă recomandată de vaccin Turkovac produs intern nu vor fi eligibili să intre în Germania în conformitate cu politicile actualizate ale țării privind COVID-19, conform Turkish Minutes.

Potrivit Institutului german pentru vaccinuri și biomedicine, Paul Ehrlich, cetățenii străini trebuie să fie vaccinați complet cu unul dintre vaccinurile aprobate produse de Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau Johnson pentru a intra în țară.

Străinii care nu sunt vaccinați complet li se va refuza intrarea în Germania chiar dacă prezintă teste PCR negative.

Nevaccinați dacă au un motiv întemeiat să intre în țară, cum ar fi să servească drept martor într-un proces, li se va permite intrarea după o perioadă de carantină.

Cetăţenii ţărilor terţe pot solicita o viză Schengen din Germania, dar li se va permite să intre numai după vaccinarea completă.

Turkovac a fost exclus de pe lista de vaccinuri aprobate, alături de cele dezvoltate în China și Rusia.

Radiodifuzorul german ARD a raportat săptămâna trecută „îndoieli” cu privire la eficacitatea vaccinului turcesc, spunând că nu există date oficiale despre acesta.

Secretarul general al Asociației Medicale Turce (TTB), Vedat Bulut, a vorbit și despre lipsa datelor despre Turkovac pe 5 ianuarie, spunând că „nu există niciun vaccin despre care să vorbim”.

„Există o soluție despre care se pretinde a fi un vaccin”, afirmă Bulut, solicitând publicarea studiilor finalizate.

Un apel similar a fost făcut, vineri, de către Asociația Specialiștilor în Sănătate Publică (HASUDER) și Societatea Turcă de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (KLİMİK) către Agenția Turcă pentru Medicamente și Dispozitive Medicale (TITCK), de la care Turkovac primise autorizație de utilizare în caz de urgență la sfârșitul lunii decembrie.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.