vineri, aprilie 8, 2022

Turkovac, vaccinul produs în Turcia nu este valabil în Germania


Turcii care au primit doza completă recomandată de vaccin Turkovac produs intern nu vor fi eligibili să intre în Germania în conformitate cu politicile actualizate ale țării privind COVID-19, conform Turkish Minutes.

Potrivit Institutului german pentru vaccinuri și biomedicine, Paul Ehrlich, cetățenii străini trebuie să fie vaccinați complet cu unul dintre vaccinurile aprobate produse de Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca sau Johnson pentru a intra în țară.

Străinii care nu sunt vaccinați complet li se va refuza intrarea în Germania chiar dacă prezintă teste PCR negative.

Nevaccinați dacă au un motiv întemeiat să intre în țară, cum ar fi să servească drept martor într-un proces, li se va permite intrarea după o perioadă de carantină.

Cetăţenii ţărilor terţe pot solicita o viză Schengen din Germania, dar li se va permite să intre numai după vaccinarea completă.

Turkovac a fost exclus de pe lista de vaccinuri aprobate, alături de cele dezvoltate în China și Rusia.

Radiodifuzorul german ARD a raportat săptămâna trecută „îndoieli” cu privire la eficacitatea vaccinului turcesc, spunând că nu există date oficiale despre acesta.

Secretarul general al Asociației Medicale Turce (TTB), Vedat Bulut, a vorbit și despre lipsa datelor despre Turkovac pe 5 ianuarie, spunând că „nu există niciun vaccin despre care să vorbim”.

„Există o soluție despre care se pretinde a fi un vaccin”, afirmă Bulut, solicitând publicarea studiilor finalizate.

Un apel similar a fost făcut, vineri, de către Asociația Specialiștilor în Sănătate Publică (HASUDER) și Societatea Turcă de Microbiologie Clinică și Boli Infecțioase (KLİMİK) către Agenția Turcă pentru Medicamente și Dispozitive Medicale (TITCK), de la care Turkovac primise autorizație de utilizare în caz de urgență la sfârșitul lunii decembrie.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.