Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): SSL operation failed with code 1. OpenSSL Error messages: error:1416F086:SSL routines:tls_process_server_certificate:certificate verify failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(): Failed to enable crypto in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792

Warning: getimagesize(https://zaman.ro/wp-content/uploads/2020/08/zaman_romania-300x40.png): failed to open stream: operation failed in /var/www/zamanro/web/wp-content/plugins/td-cloud-library/shortcodes/header/tdb_header_logo.php on line 792
marți, mai 23, 2023

Personalități marcante premiate pentru promovarea dialogului și toleranței

Personalități publice marcante din România au fost premiate în cadrul unui eveniment de excepție, Cina de Iftar, organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ. 

Evenimentul dedicat Dialogului și Toleranței, valori tot mai prețuite în societatea noastră, a beneficiat de prezența a numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri din România.

Prima ediție a premiilor pentru Dialog și Pace i-a avut ca premianți pe: Dumitru Borțun, doctor în filosofie și profesor universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, o personalitate care s-a remarcat în lumea dialogului și a păcii sociale din România.

Fundația Tuna – prin președintele Mehmet Korkut– o fundație care a ajutat sute de mii de oameni, indiferent de naționalitate, origine, etnie, o Fundație implicată în crizele umanitare din Ucraina, Grecia, și Turcia.

Gelu Duminică– sociolog și reprezentantul Fundației Agenția pentru Dezvoltare Comunitară ,,Împreună”, fundație care a apărut din dorința de a proteja drepturilor rromilor în comunitatea românească.

Cleopatra Lorințiu –  scriitoare, jurnalistă și producătoare de emisiuni dedicate diasporei, emisiuni culturale, o promotoare a valorilor Hizmet în România, fiind primul producător care a făcut un documentar despre Fettulah Gulen, inițiatorul aceste mișcări.

George Grigore – scriitor, traducător, cercetător și filolog român, coordonatorul Departamentului de Limbă și Literatură Arabă din cadrul Universității din București, directorul Centrului de Studii Arabe al Universității din București

Liviu Ionescu – președintele Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale, a participat la operațiuni de salvare a victimelor cutremurului din Turcia cu echipa ,,Centrului Național de Educare Canină”.

Nevoia de toleranță și pace

Mustafa Oz, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale(ADVU)

Toți cei premiați în cadrul evenimentului au mulțumit pentru premiul primit și au subliniat ca astăzi, mai mult decât oricând, este nevoie de toleranță, pace și dialog, iar fiecare dintre noi avem șansa, prin acțiunile noastre, să îmbunătățim lumea în care trăim și să vindecăm rănile umanității.

De asemenea, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, Mustafa Oz, a precizat importanța dialogului în societate.

,,Este nevoie de efort și sacrificii ca să construim o societate în care dialogul și toleranța sunt pietrele de temelie, iar noi, ca asociație, am pornit cu o armată de voluntari care cred în puterea dialogului. Ne dorim ca alături de dumneavoastră, stimați oaspeți din lumea academică, culturală, artistică și din mediul de afaceri să continuăm drumul pe calea dezvoltării și îmbunătățirii societății.”

Personalități marcante prezente

La eveniment au fost prezente personalități remarcante ale vieții publice: Irina Nistor, Ramona Mihaela, Virgil Ianțu, Iuliana Marciuc, Laurențiu Tănase, Lucian Sânmărtean, Adina Halas, Răzvan Munteanu, președintele Lumina Instituții de  Învățământ – Fatih Gursoy, directorul general Lumina Instituții de Învățământ -Fatih Goktas, Nicolae Voiculescu, Adrian Enache.

Pe parcursul Cinei de Iftar, oaspeții s-au bucurat, pe lângă tradiționalele bunătăți ale bucătăriei turcești, de ambientul muzical asigurat de Grupul Tuna și de dansul dervișilor rotitori, un dans cu profunde semnificații spirituale, care simbolizează înfăptuirea lumii, dragostea faţă de Creator şi parcursul omului către maturizare.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată în 2017, din dorința de a realiza un pod intercultural, prin care valorile esențiale ale umanității să fie redescoperite și aplicate în viața de zi cu zi. 

La 13 ani se află în tribunal, după ce l-a insulat pe Erdogan într-o conversație pe WhatsApp

Un adolescent identificat doar prin inițialele B.C.G. a fost acuzat că l-a insultat pe președintele Erdoğan într-o conversație de grup WhatsApp, după ce un membru al grupului a depus o plângere la Centrul de Comunicații Prezidențial (CIMER).

Furtună în capitala Turciei. Un scaun care a zburat de pe o clădire înaltă a ajuns viral

Filmarea surprinde momentul în care o un scaun zboară de pe clădire înaltă și intra într-o altă clădire.

Twitter blochează conturi opoziției la cererea guvernul turc

Twitter a blocat conturile după ce guvernul turc a trimis o „amenințare finală de a limita serviciul” în Turcia.

Turcia: Pragul de sărăcie a ajuns la 1.700 de dolari pentru o familie

Potrivit studiului din aprilie 2023 al United Metal Workers Union Class Research Center (BISAM), pragul sărăciei pentru o familie de o patru persoane este de 33.948 de lire turcești, adică 1.723 dolari.

Turcia continuă să pună în închisoare mame cu copii, ca parte a represiunii împotriva dizidenților

Cel mai recent caz este Şadinaz Yaşa Yılmaz, mama unui copil de 10 luni, care a fost închisă pentru presupuse legături cu Mişcarea Gülen.

 Kılıçdaroğlu cenzurat. Prezentat ca  „un alt candidat” într-o emisiunea a unui canal pro-Erdogan

La alegerile prezidențiale din 14 mai, Erdoğan a primit oficial 49,52% din voturi, în timp ce Kılıçdaroğlu a primit 44,88%. Este pentru prima dată când Turcia va avea parte de un scrutin electoral pe 28 mai.

Tânără de 20 de ani s-a sinucis, după alegerile din Turcia: „Nu știu cum este să trăiești într-o democrație.”

În scrisoare pe care a lăsat-o înainte să se sinucidă, Kübra Ergin a spus că și-a petrecut întreaga viață sub conducerea AKP și nu s-a simțit niciodată liberă.