duminică, martie 24, 2024

Personalități marcante premiate pentru promovarea dialogului și toleranței

Personalități publice marcante din România au fost premiate în cadrul unui eveniment de excepție, Cina de Iftar, organizată pentru al doilea an consecutiv de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ. 

Evenimentul dedicat Dialogului și Toleranței, valori tot mai prețuite în societatea noastră, a beneficiat de prezența a numeroase personalități ale lumii culturale, academice, jurnalistice, reprezentanți ai diferitelor culte religioase și ai mediului de afaceri din România.

Prima ediție a premiilor pentru Dialog și Pace i-a avut ca premianți pe: Dumitru Borțun, doctor în filosofie și profesor universitar la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, o personalitate care s-a remarcat în lumea dialogului și a păcii sociale din România.

Fundația Tuna – prin președintele Mehmet Korkut– o fundație care a ajutat sute de mii de oameni, indiferent de naționalitate, origine, etnie, o Fundație implicată în crizele umanitare din Ucraina, Grecia, și Turcia.

Gelu Duminică– sociolog și reprezentantul Fundației Agenția pentru Dezvoltare Comunitară ,,Împreună”, fundație care a apărut din dorința de a proteja drepturilor rromilor în comunitatea românească.

Cleopatra Lorințiu –  scriitoare, jurnalistă și producătoare de emisiuni dedicate diasporei, emisiuni culturale, o promotoare a valorilor Hizmet în România, fiind primul producător care a făcut un documentar despre Fettulah Gulen, inițiatorul aceste mișcări.

George Grigore – scriitor, traducător, cercetător și filolog român, coordonatorul Departamentului de Limbă și Literatură Arabă din cadrul Universității din București, directorul Centrului de Studii Arabe al Universității din București

Liviu Ionescu – președintele Comisiei Mondiale a Federației Chinologice Internaționale, a participat la operațiuni de salvare a victimelor cutremurului din Turcia cu echipa ,,Centrului Național de Educare Canină”.

Nevoia de toleranță și pace

Mustafa Oz, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale(ADVU)

Toți cei premiați în cadrul evenimentului au mulțumit pentru premiul primit și au subliniat ca astăzi, mai mult decât oricând, este nevoie de toleranță, pace și dialog, iar fiecare dintre noi avem șansa, prin acțiunile noastre, să îmbunătățim lumea în care trăim și să vindecăm rănile umanității.

De asemenea, președintele Asociației pentru Dialog și Valori Universale, Mustafa Oz, a precizat importanța dialogului în societate.

,,Este nevoie de efort și sacrificii ca să construim o societate în care dialogul și toleranța sunt pietrele de temelie, iar noi, ca asociație, am pornit cu o armată de voluntari care cred în puterea dialogului. Ne dorim ca alături de dumneavoastră, stimați oaspeți din lumea academică, culturală, artistică și din mediul de afaceri să continuăm drumul pe calea dezvoltării și îmbunătățirii societății.”

Personalități marcante prezente

La eveniment au fost prezente personalități remarcante ale vieții publice: Irina Nistor, Ramona Mihaela, Virgil Ianțu, Iuliana Marciuc, Laurențiu Tănase, Lucian Sânmărtean, Adina Halas, Răzvan Munteanu, președintele Lumina Instituții de  Învățământ – Fatih Gursoy, directorul general Lumina Instituții de Învățământ -Fatih Goktas, Nicolae Voiculescu, Adrian Enache.

Pe parcursul Cinei de Iftar, oaspeții s-au bucurat, pe lângă tradiționalele bunătăți ale bucătăriei turcești, de ambientul muzical asigurat de Grupul Tuna și de dansul dervișilor rotitori, un dans cu profunde semnificații spirituale, care simbolizează înfăptuirea lumii, dragostea faţă de Creator şi parcursul omului către maturizare.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată în 2017, din dorința de a realiza un pod intercultural, prin care valorile esențiale ale umanității să fie redescoperite și aplicate în viața de zi cu zi. 

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Imagini șocante! Detaliile despre scandalul dintre suporterii Fenerbahçe-Trabzonspor

O mulțime de suporteri au invadat terenul de pe stadionul Trabzonspor după fluierul final al meciului pe care Fenerbahçe l-a câștigat cu 3-2.