marți, iulie 23, 2024

Peste 157.000 de copii trăiesc în sărăcie în Turcia

Peste 157.000 de copii din Turcia trăiesc în sărăcie, în măsura în care familiile lor nici măcar nu își pot satisface nevoile de bază, conform deputatului din opoziție, Murat Emir, citat de Stockholm Center for Freedom.

Într-o postare pe rețelele sociale, Emir a subliniat că datele despre 157.248 de copiii au fost colectate de programul de sprijin social și economic (SED) condus de Ministerul Familiei și Serviciilor Sociale.

„Numărul de familii care solicită SED a crescut constant din 2020, când numărul a fost de 129.422. Criza economică din Turcia s-a adâncit de-a lungul anilor, contrar a ceea ce guvernul ar dori să credem. Oficialii guvernamentali trăiesc în lux, în timp ce familiile nu pot avea grijă de propriii copii”, susține deputatul.

Scopul SED este de a sprijini familiile în îngrijirea nevoilor financiare ale copiilor lor până când situația acestora se îmbunătățește. Potrivit lui Emir, în ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere considerabilă a numărului de familii care au aplicat la SED.

În ultimii câțiva ani, Turcia a suferit de pe urma unei economii care se deteriorează, cu inflație și șomaj ridicate, precum și cu un istoric slab al drepturilor omului.

Un cost al vieții uimitor de ridicat a devenit noua normalitate în Turcia, unde creșterile recente ale prețurilor la alimente și la utilități împing inflația, paralizând și mai mult puterea de cumpărare a cetățenilor.

Un număr tot mai mare de turci s-au plâns pe rețelele sociale de creșterea facturilor. Mulți au spus că și alimentele de bază, cum ar fi legumele, au devenit un lux, deoarece prețurile au crescut cu aproape 400 la sută.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.

TurkStat: Creștere cu 53 la sută în 2023 a oamenilor care se mută în afara Turciei

Potrivit TurkStat, 55,2% dintre cele 714.579 de persoane care s-au mutat din Turcia în alte țări în 2023 erau bărbați, în timp ce 44,8% erau femei. În total, 291.377 erau cetățeni turci și 423.202 erau străini.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Reacții internaționale după anunțul de retragere a lui Biden. Declarația Rusiei și glumele internauților

Președintele american, Joe Biden a anunțat că acesta va renunța la candidatura pentru un nou mandat la alegerile din 5 noiembrie, într-o postare pe platforma X, pe 21 iulie,