vineri, martie 29, 2024

Istanbulul, „centrul migrației tragice”cu 2,5 milioane de străini

Primarul Istanbulului a descris cel mai populat oraș al țării drept „centrul migrației tragice”, spunând că orașul găzduiește în prezent 2,5 milioane de străini, o cifră mai mare decât populația a 72 de provincii ale Turciei, conform Turkish Minutes.

Edilul Ekrem İmamoğlu a declarat că în prezent există 2,5 milioane de străini în oraș care sunt solicitanți de azil, refugiați sau rezidenți legali. El a spus că numărul rezidenților străini din oraș a cunoscut o creștere dramatică în ultimii șapte ani.

Declarațiile lui İmamoğlu au venit la un eveniment organizat de municipalitatea din Istanbul pentru a marca cea de-a 60-a aniversare a acordului de forță de muncă dintre Turcia și Germania.

İmamoğlu a spus că lumea trebuie să i-a în calcul inegalitatea veniturilor și sărăcia, onflictele și războaiele precum războiul civil sirian, care a forțat migrația a milioane de oameni.

Ministrul de interne îl contrazice

Ministerul de Interne a emis, luni, o declarație în care spune că cifrele împărtășite de İmamoğlu sunt greșite. Potrivit ministerului, în İstanbul locuiesc 644.726 de străini cu permis de ședere. Un total de 535.025 de refugiați sirieni cărora li s-a acordat protecție temporară locuiesc în Istanbul, iar orașul găzduiește încă 2.406 străini cu statut de „refugiat condiționat”, ceea ce duce numărul total de străini la 1.182.157.

İstanbul are o populație de aproximativ 16 milioane de locuitori, iar majoritatea oamenilor care au fugit de războiul civil din Siria și s-au refugiat în Turcia locuiesc în Istanbul, unde au șanse mai mari de a găsi locuri de muncă.

Consiliul European și Turcia au ajuns la un acord în martie 2016, menit să stopeze fluxul de migrație ilegală prin Turcia către Europa. Potrivit acordului UE-Turcia, toți migranții ilegali și solicitanții de azil noi care sosesc din Turcia în insulele grecești și ale căror cereri de azil au fost declarate inadmisibile sunt returnați în Turcia. UE a promis 3 miliarde de euro pentru 2016-2017 și alte 3 miliarde de euro pentru 2018-2019 Turciei, ca parte a acordului.

Potrivit UNHCR, Turcia găzduiește cel mai mare număr de refugiați din lume. În prezent, țara găzduiește aproximativ 3,6 milioane de refugiați sirieni înregistrați, împreună cu aproape 320.000 de persoane de interes din alte naționalități.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.