sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Decizie fără precedent: Instanța supremă a Turciei a decis împotriva cenzurii online


Instanța supremă a Turciei a decis că interdicțiile de acces la știrile online încalcă libertățile, conform Ahval News.

Curtea Constituțională a Turciei, care a evaluat nouă cereri separate către organul judiciar, a declarat că libertatea de exprimare și de presă a fost refuzată prin interdicțiile de acces, în timp ce a returnat cauzele în instanțele turce, care inițial s-au pronunțat asupra lor.

În plus, instanța a decis ca toți cei nouă reclamanți să fie despăgubiți cu 8.000 de lire (832 USD.

Decizia instanței superioare creează un precedent, deoarece cere instanțelor turce să ofere explicații juridice clare cu privire la domeniul de aplicare al interdicțiilor în viitor, „oferind în același timp asigurări care nu permit practici arbitrare”.

Aproape 60.000 de site-uri web au fost interzise de autorități anul trecut, potrivit unui raport al Asociației pentru Libertatea de Expresie din Turcia.

Autoritățile turce au interzis accesul la 150.000 de adrese URL, 7.500 de conturi de Twitter, 12.000 de videoclipuri YouTube, 8.000 de postări pe Facebook și 6.800 de postări pe Instagram din 2006.

Un total de 5.645 de adrese de internet care conțin știri au fost interzise, ​​conținutul din 4.620 dintre ele fiind eliminat în 2020, potrivit raportului.

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...