miercuri, mai 29, 2024

Decizie fără precedent: Instanța supremă a Turciei a decis împotriva cenzurii online


Instanța supremă a Turciei a decis că interdicțiile de acces la știrile online încalcă libertățile, conform Ahval News.

Curtea Constituțională a Turciei, care a evaluat nouă cereri separate către organul judiciar, a declarat că libertatea de exprimare și de presă a fost refuzată prin interdicțiile de acces, în timp ce a returnat cauzele în instanțele turce, care inițial s-au pronunțat asupra lor.

În plus, instanța a decis ca toți cei nouă reclamanți să fie despăgubiți cu 8.000 de lire (832 USD.

Decizia instanței superioare creează un precedent, deoarece cere instanțelor turce să ofere explicații juridice clare cu privire la domeniul de aplicare al interdicțiilor în viitor, „oferind în același timp asigurări care nu permit practici arbitrare”.

Aproape 60.000 de site-uri web au fost interzise de autorități anul trecut, potrivit unui raport al Asociației pentru Libertatea de Expresie din Turcia.

Autoritățile turce au interzis accesul la 150.000 de adrese URL, 7.500 de conturi de Twitter, 12.000 de videoclipuri YouTube, 8.000 de postări pe Facebook și 6.800 de postări pe Instagram din 2006.

Un total de 5.645 de adrese de internet care conțin știri au fost interzise, ​​conținutul din 4.620 dintre ele fiind eliminat în 2020, potrivit raportului.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire.