joi, aprilie 7, 2022

Un copil din România operat cu succes în Turcia, după ce s-a infectat cu COVID-19

Un copil de 4 ani care locuiește în România a fost operat cu succes în Turcia, după ce s-a infectat cu COVID-19, conform DHA.

Eduard Costan și părinții lui s-au infectat cu coronavirus în urmă cu o lună și jumătate. La trei săptămâni de la infecție, băiețelul a început să prezinte simptome grave. La început, medicii au diagnosticat problema ca fiind meningită și l-au tratat pe băiat cu antibiotice. 

Din păcate, băiatul nu a răspuns la tratament și starea lui s-a deteriorat, nu a putut să mănânce sau să meargă și a început să doarmă mult. Urmând ca medicii să recomande un transferat în Turcia cu o ambulanță aeriană.

Specialist în chirurgie cerebrală și nervoasă a Spitalului Medicana Kadıköy, Hakan Şimşek a spus că atunci când Eduard a venit prima dată este într-o stare gravă, abia putut respira.

„Am comparat tomografia cu scanările anterioare. Ceea ce am văzut în această comparație a fost o hidrocefalie acut dezvoltată. Aceasta este o situație care pune viața în pericol”, a explicat Şimşek.

Doctorul a menționat că hidrocefalia este unul dintre efectele reziduale ale infecțiilor cu coronavirus la copii și adolescenți.

„Această situație trebuie gestionată bine. Am operat rapid pacientul. Am fost cu toții foarte fericiți. A început să mănânce, să stea, să meargă, iar mișcările i s-au îmbunătățit. În urmă, infecția cu coronavirus se instalează în anumite părți ale creierului și rămâne acolo. Nu părăsește imediat sistemul nervos central. Prin urmare, poate cauza alte probleme pe termen lung.”, afirmă Simșek.

Din fericire, micuțul și-a recăpătat sănătatea după ce a fost operat în Turcia.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.