duminică, aprilie 21, 2024

Gafă! Ceremonie cu Erdogan. Nu și-a dat seama că microfonul e deschis:„Este absolut nebun”


Primarul din provincia anatoliană, Gaziantep s-a plâns de rectorul universității din oraș, la o ceremonie cu președintelui Recep Tayyip Erdogan, fără să-și dea seama că microfonul era deschis, conform Gazete Duvar.

Recent s-a descoperit că în timpul ceremoniei de deschidere a spitalului din Gaziantep, de pe 25 decembrie, primarul AKP, Fatma Şahin s-a plâns de rectorul Universităţii Gaziantep, academicianul Arif Özaydın, fără să-și dea seama că microfonul era deschis.

Aplecându-se spre primarul Şahin, Erdoğan a întrebat: „Aveţi plângeri despre rector?”

Fără să-și dea seama că microfonul era deschis, Şahin a răspuns la întrebarea lui Erdoğan: „Păcat, foarte rău”. Când Erdoğan a întrebat din nou „Așa este?” Şahin a spus: „Este absolut nebun”.

Au fost multe plângeri cu privire la rectorul Universității Gaziantep, profesorul Arif Ozaydin. În timpul unei ceremonii de absolvire a studenților Facultății de Teologie, el îi sfătuise pe studenți „să intre în afaceri”.

El a fost anterior raportat la Consiliul Învățământului Superior (YÖK) pentru plagiat în cele două cărți ale sale. Au existat, de asemenea, plângeri către Centrul de Comunicații Prezidențial al Turciei (CIMER) și YÖK cu privire la Özaydın, din cauza faptului că ar fi atacat un profesor asociat și că nouă decani și-au dat demisia.

Rectorul Özaydın a răspuns comentariile primarului Şahin despre el. 

„Nu mă interesează aceste subiecte, sunt lector. Voi continua să țin prelegeri, indiferent de ce spun oamenii”, a declarat profesorul, pentru Oda TV.

Acoperișul spitalului a căzut după o lună

Tavanul spitatului care a fost deschis, pe 25 decembrie, de către Erdogan a căzut după mai puțin de o lună.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.