vineri, martie 29, 2024

Gafă! Ceremonie cu Erdogan. Nu și-a dat seama că microfonul e deschis:„Este absolut nebun”


Primarul din provincia anatoliană, Gaziantep s-a plâns de rectorul universității din oraș, la o ceremonie cu președintelui Recep Tayyip Erdogan, fără să-și dea seama că microfonul era deschis, conform Gazete Duvar.

Recent s-a descoperit că în timpul ceremoniei de deschidere a spitalului din Gaziantep, de pe 25 decembrie, primarul AKP, Fatma Şahin s-a plâns de rectorul Universităţii Gaziantep, academicianul Arif Özaydın, fără să-și dea seama că microfonul era deschis.

Aplecându-se spre primarul Şahin, Erdoğan a întrebat: „Aveţi plângeri despre rector?”

Fără să-și dea seama că microfonul era deschis, Şahin a răspuns la întrebarea lui Erdoğan: „Păcat, foarte rău”. Când Erdoğan a întrebat din nou „Așa este?” Şahin a spus: „Este absolut nebun”.

Au fost multe plângeri cu privire la rectorul Universității Gaziantep, profesorul Arif Ozaydin. În timpul unei ceremonii de absolvire a studenților Facultății de Teologie, el îi sfătuise pe studenți „să intre în afaceri”.

El a fost anterior raportat la Consiliul Învățământului Superior (YÖK) pentru plagiat în cele două cărți ale sale. Au existat, de asemenea, plângeri către Centrul de Comunicații Prezidențial al Turciei (CIMER) și YÖK cu privire la Özaydın, din cauza faptului că ar fi atacat un profesor asociat și că nouă decani și-au dat demisia.

Rectorul Özaydın a răspuns comentariile primarului Şahin despre el. 

„Nu mă interesează aceste subiecte, sunt lector. Voi continua să țin prelegeri, indiferent de ce spun oamenii”, a declarat profesorul, pentru Oda TV.

Acoperișul spitalului a căzut după o lună

Tavanul spitatului care a fost deschis, pe 25 decembrie, de către Erdogan a căzut după mai puțin de o lună.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.