joi, aprilie 7, 2022

Gafă! Ceremonie cu Erdogan. Nu și-a dat seama că microfonul e deschis:„Este absolut nebun”


Primarul din provincia anatoliană, Gaziantep s-a plâns de rectorul universității din oraș, la o ceremonie cu președintelui Recep Tayyip Erdogan, fără să-și dea seama că microfonul era deschis, conform Gazete Duvar.

Recent s-a descoperit că în timpul ceremoniei de deschidere a spitalului din Gaziantep, de pe 25 decembrie, primarul AKP, Fatma Şahin s-a plâns de rectorul Universităţii Gaziantep, academicianul Arif Özaydın, fără să-și dea seama că microfonul era deschis.

Aplecându-se spre primarul Şahin, Erdoğan a întrebat: „Aveţi plângeri despre rector?”

Fără să-și dea seama că microfonul era deschis, Şahin a răspuns la întrebarea lui Erdoğan: „Păcat, foarte rău”. Când Erdoğan a întrebat din nou „Așa este?” Şahin a spus: „Este absolut nebun”.

Au fost multe plângeri cu privire la rectorul Universității Gaziantep, profesorul Arif Ozaydin. În timpul unei ceremonii de absolvire a studenților Facultății de Teologie, el îi sfătuise pe studenți „să intre în afaceri”.

El a fost anterior raportat la Consiliul Învățământului Superior (YÖK) pentru plagiat în cele două cărți ale sale. Au existat, de asemenea, plângeri către Centrul de Comunicații Prezidențial al Turciei (CIMER) și YÖK cu privire la Özaydın, din cauza faptului că ar fi atacat un profesor asociat și că nouă decani și-au dat demisia.

Rectorul Özaydın a răspuns comentariile primarului Şahin despre el. 

„Nu mă interesează aceste subiecte, sunt lector. Voi continua să țin prelegeri, indiferent de ce spun oamenii”, a declarat profesorul, pentru Oda TV.

Acoperișul spitalului a căzut după o lună

Tavanul spitatului care a fost deschis, pe 25 decembrie, de către Erdogan a căzut după mai puțin de o lună.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.