vineri, decembrie 2, 2022

Gafă! Ceremonie cu Erdogan. Nu și-a dat seama că microfonul e deschis:„Este absolut nebun”


Primarul din provincia anatoliană, Gaziantep s-a plâns de rectorul universității din oraș, la o ceremonie cu președintelui Recep Tayyip Erdogan, fără să-și dea seama că microfonul era deschis, conform Gazete Duvar.

Recent s-a descoperit că în timpul ceremoniei de deschidere a spitalului din Gaziantep, de pe 25 decembrie, primarul AKP, Fatma Şahin s-a plâns de rectorul Universităţii Gaziantep, academicianul Arif Özaydın, fără să-și dea seama că microfonul era deschis.

Aplecându-se spre primarul Şahin, Erdoğan a întrebat: „Aveţi plângeri despre rector?”

Fără să-și dea seama că microfonul era deschis, Şahin a răspuns la întrebarea lui Erdoğan: „Păcat, foarte rău”. Când Erdoğan a întrebat din nou „Așa este?” Şahin a spus: „Este absolut nebun”.

Au fost multe plângeri cu privire la rectorul Universității Gaziantep, profesorul Arif Ozaydin. În timpul unei ceremonii de absolvire a studenților Facultății de Teologie, el îi sfătuise pe studenți „să intre în afaceri”.

El a fost anterior raportat la Consiliul Învățământului Superior (YÖK) pentru plagiat în cele două cărți ale sale. Au existat, de asemenea, plângeri către Centrul de Comunicații Prezidențial al Turciei (CIMER) și YÖK cu privire la Özaydın, din cauza faptului că ar fi atacat un profesor asociat și că nouă decani și-au dat demisia.

Rectorul Özaydın a răspuns comentariile primarului Şahin despre el. 

„Nu mă interesează aceste subiecte, sunt lector. Voi continua să țin prelegeri, indiferent de ce spun oamenii”, a declarat profesorul, pentru Oda TV.

Acoperișul spitalului a căzut după o lună

Tavanul spitatului care a fost deschis, pe 25 decembrie, de către Erdogan a căzut după mai puțin de o lună.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Una dintre cele mai bune călătorii din lume pentru 2023: Istanbul-Sofia Express

Trenul de noapte din Turcia către Bulgaria a început să funcționeze din nou în acest an și a fost votat de Lonely...

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

Turcia: Numărul turiștilor a ajuns la 45 de milioane în 10 luni. Nemții pe primul loc

În aceeași perioadă a anului 2021, 2,75 milioane de turişti germani au venit în Turcia. În 2020, această cifră a fost de puțin peste 1 milion.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Istanbul: Cum se menține cultura străveche a cafelei în lumea modernă

Există locuri mai proaste pentru o cafea de dimineață decât la unchiul Mustafa Jean. Stând pe unul dintre scaunele din curtea liniştită de lângă bulevardul Istiklal, îmi dau seama că nu sunt singurul care crede asta: o pisică de stradă şi-a găsit şi ea un loc propriu, ghemuită pe o pernă lângă mine raze. Un zgomot liniștit de cești vine din bucătăria mică din colț.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.