vineri, iulie 19, 2024

Doliu! Actriță din Turcia iubită de români a murit la vârsta de 79 de ani

O actriță din Turcia apreciată de români a murit la vârsta de 79 de ani, după ce a pierdut lupta cu boala, conform presei turcești.

Fatma Girik, o actriță veterană a cinematografiei turcești a căror filme au fost difuzate și în România, a decedat din cauza unei insuficiențe multiple de organe într-un spital privat din Istanbul, unde era tratată pentru COVID-19, potrivit unui comunicat publicat de conducerea spitalului.

Actriță de film proeminentă și fost primar din Șișli care trăia în Bodrum fost tratat anterior la spital pentru hipertensiune arterială și tulburări legate de hipertensiune și febră în 2021.

Despre Fatma Girik

Fatma Girik, născută pe 12 decembrie 1942, a fost actriță și politician. Împreună cu Hülya Koçyiğit, Filiz Akın și Türkan Şoray, este o emblemă pentru o epocă de aur în cinematografia turcă și este considerată una dintre cele mai importante patru actrițe din cinematografia țării.

Prima ei apariție în fața camerei a fost în Günahkar Baba (Tatăl păcătos) de Arşavir Alyanak.

Trei ani mai târziu, ea a devenit o vedetă de cinema respectată și a continuat să joace în peste 180 de filme. Mai târziu, s-a aventurat în politică, devenind primar al districtului Şişli, din Istanbul între 1989 şi 1994.

Declarații șocante. Pacienții kurzi au fost folosiți ca și cobai pentru un tratament netestat împotriva COVID-19

Doctorul Cenap Ekinci, membru al facultății la Facultatea de Medicină a Universității Dicle, a susținut că unii pacienți de la Spitalul de Formare și Cercetare Gazi Yașargil au murit după ce au fost folosiți ca subiecți de testare fără protocoale adecvate.

Caz șocant în Turcia! Două persoane au murit electrocutate pe stradă din cauza ploii torențiale

Moartea a două persoane din cauza șocului electric după ce au călcat într-o băltoacă în timpul unei ploi torențiale în provincia İzmir, din vestul Turciei, săptămâna trecută, a provocat furie pe scară largă în Turcia, conform presei turcești.

Apel către ONU. Tortura este o problemă sistematică în Turcia

Cea de-a 80-a sesiune a CAT, programată în perioada 8 iulie - 26 iulie 2024, la Geneva, va aborda conformitatea diferitelor state părți cu Convenția împotriva torturii, examinând rapoarte din țări precum Turcia, Ecuador, Republica Coreea și Côte d' fildeș.

Incendiu de vegetație în Turcia. Zborurile din aeroportul din Izmir au fost oprite

Autoritățile turce au trimis 7 avioane și 16 elicoptere pentru a stinge incendiul, împreună cu 35 de autospeciale de pompieri.

Stockholm: Raport care detaliază modul în care Erdoğan folosește practica nazistă „Sippenhaft”

În raportul „Pedepsele familiale în Turcia: Cum Erdoğan folosește practica nazistă a Sippenhaft”, SCF examinează conceptul de pedeapsă în familie prin explorarea dimensiunilor sale legale și practice, a evoluțiilor politice din Turcia care au precipitat punerea sa în aplicare și a utilizării sale curente de către guvernul Erdoğan, inclusiv diverse cazuri documentate.