duminică, martie 19, 2023

Ankara: Scriitor asasinat într-un atac cu bombă a fost comemorat

Jurnalistul și scriitorul Uğur Mumcu, care a fost asasinat într-un atac cu bombă în 1993, a fost comemorat în fața casei sale din Ankara, la  29 de ani de la moartea sa, pe 24 ianuarie, conform Turkish Minutes.

Sute de oameni, printre care și politicieni din partidele de opoziție, au participat la ceremonia de comemorare de pe strada Uğur Mumcu.

Jurnalistul și academicianul, Ayberk Can Ertuna a ținut un discurs în care a afirmat că Mumcu a dezvăluit o mulțime de cazuri secrete în timpul vieții sale și că ar fi făcut în  continuare să dezvăluie alte relații întunecate și corupție dacă ar fi încă în viață.

Sute de oameni s-au adunat în fața casei jurnalistului și scriitorului pentru a comemora 29 de ani de la moartea sa.

De asemenea, jurnalistul Ceren Sözeri a susținut că Mumcu este unul dintre cele mai mari motive pentru care a ales această meserie. Ea a mai spus că Mumcu a stabilit fundalul jurnalismului de investigație pe baza informațiilor și a documentelor.

Soția Güldal Mumcu împreună cu copiii săi Özge Mumcu Aybars și Özgür Mumcu, au lăsat garoafe în zona în care acesta a fost ucis și au aprins lumânări.

Cazul nu este încă elucidat

După 29 de ani, încă nu este clar cine sau ce organizație a comis asasinarea jurnalistului.

Într-un videoclip de pe YouTube, din mai 2021, liderul mafiei, Sedat Peker a spus că fostul șef al poliției și ministru Mehmet Ağar și fostul oficial de informații, Korkut Erken sunt responsabili pentru uciderea jurnalistului.

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...