joi, aprilie 7, 2022

Ankara: Scriitor asasinat într-un atac cu bombă a fost comemorat

Jurnalistul și scriitorul Uğur Mumcu, care a fost asasinat într-un atac cu bombă în 1993, a fost comemorat în fața casei sale din Ankara, la  29 de ani de la moartea sa, pe 24 ianuarie, conform Turkish Minutes.

Sute de oameni, printre care și politicieni din partidele de opoziție, au participat la ceremonia de comemorare de pe strada Uğur Mumcu.

Jurnalistul și academicianul, Ayberk Can Ertuna a ținut un discurs în care a afirmat că Mumcu a dezvăluit o mulțime de cazuri secrete în timpul vieții sale și că ar fi făcut în  continuare să dezvăluie alte relații întunecate și corupție dacă ar fi încă în viață.

Sute de oameni s-au adunat în fața casei jurnalistului și scriitorului pentru a comemora 29 de ani de la moartea sa.

De asemenea, jurnalistul Ceren Sözeri a susținut că Mumcu este unul dintre cele mai mari motive pentru care a ales această meserie. Ea a mai spus că Mumcu a stabilit fundalul jurnalismului de investigație pe baza informațiilor și a documentelor.

Soția Güldal Mumcu împreună cu copiii săi Özge Mumcu Aybars și Özgür Mumcu, au lăsat garoafe în zona în care acesta a fost ucis și au aprins lumânări.

Cazul nu este încă elucidat

După 29 de ani, încă nu este clar cine sau ce organizație a comis asasinarea jurnalistului.

Într-un videoclip de pe YouTube, din mai 2021, liderul mafiei, Sedat Peker a spus că fostul șef al poliției și ministru Mehmet Ağar și fostul oficial de informații, Korkut Erken sunt responsabili pentru uciderea jurnalistului.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.