miercuri, martie 22, 2023

Căminul studenților confiscat, folosit ca sediu pentru asociații pro-guvernamentale

Un cămin studențesc confiscat pentru presupusa afiliere la mișcarea bazată pe credință Gülen, după lovitură de stat în Turcia în 2016, a fost dat ultranaționaliștilor Grey Wolves pentru a fi folosit ca sediu în Ankara, conform Stockholm Center for Freedom.

Lupii Gri s-au mutat în noul său sediu în 2019, în timp ce tinerii turci se confruntă cu o criză a locurilor la cămin.

În toamna anului 2021, tinerii au început să doarmă pe străzi, nu doar ca formă de protest, dar și pentru că nu au o altă alternativă.

Odată cu începerea anului universitar, studenții au părăsit orașele natale având două posibilități: să aplice la căminele de stat și private sau să-și găsească un loc cu chirie. Însă, pentru mulți, niciuna nu este o soluție palpabilă. 

Despre Lupii Gri

Ülkü Ocakları, o mișcare ultranaționalistă turcească de tineret, în mare parte afiliată Partidului Mișcării Naționaliste (MHP), a devenit cunoscută sub numele de Lupii Gri în anii 1960. Astăzi, MHP este un aliat al Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), aflat la guvernare. Lupii gri și MHP au fost ambele fondate de Alparslan Türkeş.

Franța a interzis Lupii Gri în 2020, acuzând grupul de acțiuni și amenințări extrem de violente.

Potrivit Ministerului Educației din Turcia, guvernul a confiscat 848 de cămine studențești, care ar putea găzdui 86.397 de studenți, pentru afiliere la mișcarea Gülen, acuzată de Ankara că a orchestrat putsch-ul avortat din 2016, deși neagă cu tărie orice implicare.

Guvernul a predat 769 dintre ele fundațiilor și asociațiilor, potrivit ministerului.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Președintele Finlandei în vizita în zonele afectate de cutremur din Turcia

Președintele Finlandei a vizitat ieri și Oficiul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), unde este prezentă și echipa de salvare din Finlanda.