miercuri, iunie 26, 2024

București: Cina de Iftar alături de personalități ale lumii culturale și academice

Numeroase personalități din România distinse din lumea educației, culturii, artei, religiei, sportului, politicii și afacerilor din România s-au întâlnit la Cina de Iftar, dedicat Dialogului și Toleranței.

200 de nume importante au fost prezente joi, 28 martie 2024, la Cina de Iftar organizată de Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU), în parteneriat cu Lumina Instituții de Învățământ.

Seara a fost deschisă de discursul președintelui Mustafa Öz, urmat de președintele instituțiilor de învățământ Lumina, Fatih Göktaş.

 „Credem în îmbrățișarea tuturor, protejarea diferențelor noastre, găsirea unui teren comun în valorile universale.Continuăm să ne întâlnim și să transmitem mesaje de pace și solidaritate lumii. „Le doresc tuturor o lume pașnică în care pacea și toleranța predomină și oamenii să se unească în jurul valorilor umane universale”, afirmă Öz.

Evenimentul a continuat cu o prezentare care a explicat importanța și semnificația Ramadanului și a postului, un concert live de muzică orientală și dansul dervișilor.

Gala Premiilor „Dialog și Pace”

Gala Premiilor „Dialog și Pace” a fost punctul culminant al serii, prin care personalități de seamă au fost premiat pentru contribuția adusă societății.

„Prin acordarea acestor premii, am dorit să le recunoaște angajamentul lor în promovarea păcii, a dialogului și a înțelegerii interculturale. Fiecare premiu acordat a fost nu doar o simplă distincție, ci și o confirmare a impactului pozitiv pe care aceste personalități l-au avut în comunitatea noastră și în lume,” se arată în comunicatul ADVU.

5 nume distinse din domeniile academic, religie, cultură și educație au fost premiat, printre care și Gheorghe Zamfir sau jurnalista Ximena Reyes.

Jurnalista Iulia Tudor, una dintre laureați, a vorbit pe pagina de Facebook despre experiența de la Cina de Iftar.

„Acest premiu reprezintă pentru mine o recunoștință a muncii depusă în folosul oamenilor pentru promovarea tradițiilor și obiceiurilor românilor, dar și a altor minorități de la noi din țară. O încununare a valorilor umanitare pe care le respect și le promovez ori de câte ori am ocazia.”, scrie Iuliana Tudor.

De asemenea, într-un gest de frăție interconfesională, Revan Veli, imamul Moscheei Carol I din Constanța i-a înmânat premiu de excelență pastorului adventist, Mădălin Avramescu.

Asociația pentru Dialog și Valori Universale a fost înființată în 2017, din dorința de a realiza un pod intercultural, prin care valorile esențiale ale umanității să fie redescoperite și aplicate în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre domeniul științific, social sau cultural.

Incediu mortal din Turcia! Companie de distribuție a energiei electrice sub control juridiciar

Se pare că incendiul a pornit din cauza unei defecțiuni electrice și nu din cauza focului de miriște, așa cum a sugerat presa de stat, arată un videoclip recent dezvăluit.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Turcia pe cale să declanșeze un „tsunami fiscal” pentru redresarea economică

Etichetat de observatori drept „tsunami fiscal”, pachetul include modificări semnificative la taxa pe valoarea adăugată (TVA), taxa specială pe consum (SCT) și diverse alte taxe, cu un impact anual estimat asupra veniturilor de 181 de miliarde de lire turcești (5,5 miliarde de dolari).

Turcia: 81 de salarii minime pe economie pe oră cheltuite pentru întreținerea Palatului Prezidențial

Cheltuielile palatului au ajuns la 4,98 miliarde de lire (151,7 milioane de dolari) în perioada ianuarie-mai.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.