miercuri, februarie 28, 2024

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste


Proprietarul unui restaurant somalez din Ankara se confruntă cu deportarea din Turcia, după ce restaurantul său a fost ținta unei serii de atacuri rasiste, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Nu era clar ce motiv a fost invocat de autorități ca motiv pentru deportarea lui Abdullahi.

„Crima lui a fost să conducă restaurantul Saab din Kızılay în conformitate cu legea. Poliția i-a spus să închidă restaurantul, iar apoi a făcut obiectul unor acte rasiste și discriminatorii”, a scris Gergelioğlu, pe Twitter.

Gergerlioğlu a spus că viața lui Abdullahi este pusă în pericol în cazul deportării, pentru că țara este afectată de conflict.

Abdullahi locuiește în Turcia cu soția sa de mai bine de 10 ani, ambii au absolvit universități turcești și au relații de prietenie cu vecinii lor.

Întreprinderile conduse de cetățeni somalezi în Ankara se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea poliției turce, precum și cu atacuri rasiste din partea localnicilor din toamna anului 2021.

În iunie, poliția a văruit semnul restaurantului Saab pentru a afișa culorile folosite de militanții kurzi pe care Ankara îi consideră teroriști.

Comunității somaleze în creștere din capitala Turciei, care a înființat restaurante, cafenele și magazine de îmbrăcăminte în ultimii ani, a devenit ținta abuzurilor într-o țară în care sentimentul anti-migranți este în creștere.

Potrivit lui Neva Övünç, expert în migrație, revocarea permisului de muncă al unei persoane ar putea duce la deportarea acesteia, dar dacă o persoană se confruntă cu un risc pentru viața sa în țara de origine, deciziile de deportare trebuie anulate.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.