vineri, iunie 9, 2023

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste


Proprietarul unui restaurant somalez din Ankara se confruntă cu deportarea din Turcia, după ce restaurantul său a fost ținta unei serii de atacuri rasiste, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Nu era clar ce motiv a fost invocat de autorități ca motiv pentru deportarea lui Abdullahi.

„Crima lui a fost să conducă restaurantul Saab din Kızılay în conformitate cu legea. Poliția i-a spus să închidă restaurantul, iar apoi a făcut obiectul unor acte rasiste și discriminatorii”, a scris Gergelioğlu, pe Twitter.

Gergerlioğlu a spus că viața lui Abdullahi este pusă în pericol în cazul deportării, pentru că țara este afectată de conflict.

Abdullahi locuiește în Turcia cu soția sa de mai bine de 10 ani, ambii au absolvit universități turcești și au relații de prietenie cu vecinii lor.

Întreprinderile conduse de cetățeni somalezi în Ankara se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea poliției turce, precum și cu atacuri rasiste din partea localnicilor din toamna anului 2021.

În iunie, poliția a văruit semnul restaurantului Saab pentru a afișa culorile folosite de militanții kurzi pe care Ankara îi consideră teroriști.

Comunității somaleze în creștere din capitala Turciei, care a înființat restaurante, cafenele și magazine de îmbrăcăminte în ultimii ani, a devenit ținta abuzurilor într-o țară în care sentimentul anti-migranți este în creștere.

Potrivit lui Neva Övünç, expert în migrație, revocarea permisului de muncă al unei persoane ar putea duce la deportarea acesteia, dar dacă o persoană se confruntă cu un risc pentru viața sa în țara de origine, deciziile de deportare trebuie anulate.

Mircea Lucescu, pe agenda lui Fenerbahçe. A luat decizia!

Fenerbahçe, care și-a început căutarea unui nou antrenor, i-a făcut o ofertă lui Mircea Lucescu. Însă, acesta a decis să rămână la Dynamo Kiev. Selecționerul român are contract cu clubul până în 2024.

Lira turcească a scăzut la nivel record, în ciuda numirii noului Ministru de Finanțe

Lira Turciei a scăzut luni cu aproape 1% în tranzacțiile și a atins un nou record, conform Reuters. Lira...

Kılıçdaroğlu a respins cererea lui İmamoğlu de a iniția schimbarea în cadrul partidului

Renumitul jurnalist İsmail Saymaz a declarat că primarul Istanbulului, Ekrem İmamoğlu i-a cerut principalului lider al Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, să fie un pionier al schimbării în cadrul partidului, dar Kılıçdaroğlu a respins această cerere.

Lira turcească a scăzut la un nou nivel record

Erdoğan și-a anunțat noul cabinet în weekend și l-a numit Ministru de Finanțe pe Mehmet Șimşek, un fost vicepremier care este bine privit de investitorii străini. Şimşek a spus ulterior că politica economică trebuie să revină la un teren „raţional”.

25 la sută, limita de creștere a chiriilor: 400 de mii de case sunt goale în Istanbul

Consultanții imobiliari mai raportează că în Istanbul există 400 de mii de „case fantomă”, conform calculelor lor bazate pe facturile de apă.

Noul cabinet al lui Erdogan. Un pas către democrație? „Cu profesioniști, în loc de clovni”

Cabinetul lui Erdogan a fost considerat de mulți observatori, jurnaliști și utilizatori ai rețelelor sociale ca fiind o manevră strategică a lui Erdoğan de a-și îmbunătăți imaginea, prezentându-se ca fiind „democrați”.