miercuri, iulie 27, 2022

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste


Proprietarul unui restaurant somalez din Ankara se confruntă cu deportarea din Turcia, după ce restaurantul său a fost ținta unei serii de atacuri rasiste, conform Turkish Minutes.

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Nu era clar ce motiv a fost invocat de autorități ca motiv pentru deportarea lui Abdullahi.

„Crima lui a fost să conducă restaurantul Saab din Kızılay în conformitate cu legea. Poliția i-a spus să închidă restaurantul, iar apoi a făcut obiectul unor acte rasiste și discriminatorii”, a scris Gergelioğlu, pe Twitter.

Gergerlioğlu a spus că viața lui Abdullahi este pusă în pericol în cazul deportării, pentru că țara este afectată de conflict.

Abdullahi locuiește în Turcia cu soția sa de mai bine de 10 ani, ambii au absolvit universități turcești și au relații de prietenie cu vecinii lor.

Întreprinderile conduse de cetățeni somalezi în Ankara se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea poliției turce, precum și cu atacuri rasiste din partea localnicilor din toamna anului 2021.

În iunie, poliția a văruit semnul restaurantului Saab pentru a afișa culorile folosite de militanții kurzi pe care Ankara îi consideră teroriști.

Comunității somaleze în creștere din capitala Turciei, care a înființat restaurante, cafenele și magazine de îmbrăcăminte în ultimii ani, a devenit ținta abuzurilor într-o țară în care sentimentul anti-migranți este în creștere.

Potrivit lui Neva Övünç, expert în migrație, revocarea permisului de muncă al unei persoane ar putea duce la deportarea acesteia, dar dacă o persoană se confruntă cu un risc pentru viața sa în țara de origine, deciziile de deportare trebuie anulate.

Suedia refuză extrădarea în Turcia a unui fost director de școală

Potrivit unui raport din ziarul suedez, Dagens Juridik vineri, fostul director al școlii, Yılmaz Aytan, a fost acuzat de apartenența la organizații teroriste de către autoritățile turce pentru că a lucrat la o școală afiliată cu Mișcarea Gülen, pentru că avea un cont bancar la Asya Bank și pentru că a folosit aplicația de telefon ByLock.

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Atenție turiști! Turcia a crescut amenzile pentru cei care nu plătesc taxa pentru autostrăzi la timp

Turcia a crescut amenizile pentru cei care nu plătesc taxa de drum la timp și a schimbat perioada de plată, conform T24.com.tr

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Istanbul: O plajă închisă din cauza poluării apei. „Acest lucru este periculos pentru toată lumea”

Cetăţenii turci cer autorităţilor să abordeze problema poluării apei de pe o plajă aglomerată din partea europeană a Istanbulului, conform Daily Sabah.

Turcia: Vânzările de case către străini cu crescut cu peste 80 la sută

Date de la Institutul de Statistică Turc (TurkStat) arată o majorare în cumpărarea caselor, în ciuda modificările aduse regulamentului privind cerințele pentru dobândirea cetățeniei turce prin investiții impun străinilor să plătească cel puțin 400.000 de dolari pentru o proprietate, în loc de 250.000 de dolari, cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani, a anunțat Ministerul de Interne.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut.