luni, iunie 17, 2024

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului dintr-o echipă turcească și una din Ucraina.

În timpul meciului, de Fenerbahce și Dinamo Kiev, de pe arena din Istanbul, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, imediat întâmplat după golul de 1-0, dat de Vitaliy Buyalskyi, în minutul 57.

Fanii lui Fenerbahce au scandat „Arată ca un penis. Ce față sinistră! Fiu din flori, Vladimir Putin”.

Nico Cantor, un jurnalist sportiv a comentat pe contul său de Twitter, cele întâmplate.

„Fanii lui Fenerbahçe scandând numele lui Vladimir Putin, după ce un jucător de la Dinamo Kiev a sărbătorit marcarea în această calificare la UCL. Absolut fără gust”, scrie Cantor.

Mai mulți turci supărați și-au exprimat dezamăgirea față de conaționalii lor și și-au arătat susținerea față de Ucraina.

„Fanii Fenerbahce îl aplaudă pe Vladimir Putin. Pentru cei care reduc legătura dintre sport și umanitate la un nivel atât de scăzut. Să vă fie rușine! Sportul este despre frăție, sportul are puterea de unire. Scuze Kiev, Scuze Ucraina”, scrie un cetățean turc.

„Fanii Fenerbahce, după golul echipei ucrainene Dinamo Kiev, a scandat numele lui Putin.Ca turc revoluționar, îmi este rușine de voi…”, a scris un alt cetățean.

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a eliminat-o pe Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. În tur a fost 0-0, iar miercuri seară, în manșa decisivă de la Istanbul, tabela arăta 1-1 la finalul timpului regulamentar. Vicecampioana Ucrainei a mers mai departe datorită reușitei semnate de Oleksandr Karavaev în minutul 114, conform GSP.

Turcii se luptă să-și permită animale de sacrificiu pe fondul inflației ridicate

Familiile turcești se luptă să-și permită tradiționalul animalului de sacrificiu de Kurban Bayram, din cauza inflației, conform Turkish Minutes.

Turcia oprește programul de ajutor pentru supraviețuitorii cutremurului din februarie 2023

Autoritatea de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD) au trimis un mesaj text supraviețuitorilor care au primit ajutor pentru chirie, pentru a-i informa că programul se va încheia.

Vizită specială la Moscova. Putin critică politica lui Erdogan: „Economia Turciei va pierde”

Evenimentul marcheză prima întâlnire a lui Putin cu Fidan de la numirea sa și a avut loc la doar o săptămână după ce Putin a criticat Turcia pentru adâncirea legăturilor sale economice cu instituțiile financiare occidentale.

Turcia: 7 persoane arestate că au ascultat predici religioase pe platforma X

Organizația Națională de Informații a Turciei (MİT) au condus o operațiune care vizează indivizii care participau la un live de pe platforma X, unde discutau Risale-i Nur, o exegeză Coranică scrisă de regretatul savant islamic Said Nursî, a cărui învățături au contribuit mai târziu la inspirarea Mișcării Gülen.

Turcia: Hotelul pentru animale a fost luat prin asalt în vacanța de 9 zile de Kurban Bayram

„Ne-am gândit la orice, de la zone interioare, exterioare și spații verzi până la zone acvatice pentru câini. Toate animalele de companie au camerele lor individuale și zonele de depozitare.”, susține Tuba Bașsevinç, managerul hotelului.

Germania: Partidul afiliat cu Erdogan nu a câștigat un loc în Parlamentul European

Demokratische Allianz für Vielfalt und Aufbruch (Alianța Democratică pentru Diversitate și Trezire, sau DAVA) a primit 148.724 de voturi din cei 65 de milioane de alegători eligibili din Germania.

Erdogan încearcă să se apropie de CHP, din opoziție. Mesajul inelului lui Bahçeli, aliatul AKP

Erdoğan a cerut sprijin pentru o „nouă constituție”, în timp ce Özel a adus în discuție probleme economice, numiri de primar și decizii judiciare controversate, în special procesul Gezi.

Turcia amendează Google cu 14,8 milioane de dolari din cauza unui hotel

autoritatea de concurență a anunțat că va fi aplicată o amendă de 0,0005 la sută din veniturile zilnice ale companiei până când aceasta își va îndeplini unele dintre obligațiile, dar noua amendă a fost aplicată în schimb.