vineri, septembrie 22, 2023

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului dintr-o echipă turcească și una din Ucraina.

În timpul meciului, de Fenerbahce și Dinamo Kiev, de pe arena din Istanbul, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, imediat întâmplat după golul de 1-0, dat de Vitaliy Buyalskyi, în minutul 57.

Fanii lui Fenerbahce au scandat „Arată ca un penis. Ce față sinistră! Fiu din flori, Vladimir Putin”.

Nico Cantor, un jurnalist sportiv a comentat pe contul său de Twitter, cele întâmplate.

„Fanii lui Fenerbahçe scandând numele lui Vladimir Putin, după ce un jucător de la Dinamo Kiev a sărbătorit marcarea în această calificare la UCL. Absolut fără gust”, scrie Cantor.

Mai mulți turci supărați și-au exprimat dezamăgirea față de conaționalii lor și și-au arătat susținerea față de Ucraina.

„Fanii Fenerbahce îl aplaudă pe Vladimir Putin. Pentru cei care reduc legătura dintre sport și umanitate la un nivel atât de scăzut. Să vă fie rușine! Sportul este despre frăție, sportul are puterea de unire. Scuze Kiev, Scuze Ucraina”, scrie un cetățean turc.

„Fanii Fenerbahce, după golul echipei ucrainene Dinamo Kiev, a scandat numele lui Putin.Ca turc revoluționar, îmi este rușine de voi…”, a scris un alt cetățean.

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a eliminat-o pe Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. În tur a fost 0-0, iar miercuri seară, în manșa decisivă de la Istanbul, tabela arăta 1-1 la finalul timpului regulamentar. Vicecampioana Ucrainei a mers mai departe datorită reușitei semnate de Oleksandr Karavaev în minutul 114, conform GSP.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.