joi, iulie 28, 2022

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului dintr-o echipă turcească și una din Ucraina.

În timpul meciului, de Fenerbahce și Dinamo Kiev, de pe arena din Istanbul, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, imediat întâmplat după golul de 1-0, dat de Vitaliy Buyalskyi, în minutul 57.

Fanii lui Fenerbahce au scandat „Arată ca un penis. Ce față sinistră! Fiu din flori, Vladimir Putin”.

Nico Cantor, un jurnalist sportiv a comentat pe contul său de Twitter, cele întâmplate.

„Fanii lui Fenerbahçe scandând numele lui Vladimir Putin, după ce un jucător de la Dinamo Kiev a sărbătorit marcarea în această calificare la UCL. Absolut fără gust”, scrie Cantor.

Mai mulți turci supărați și-au exprimat dezamăgirea față de conaționalii lor și și-au arătat susținerea față de Ucraina.

„Fanii Fenerbahce îl aplaudă pe Vladimir Putin. Pentru cei care reduc legătura dintre sport și umanitate la un nivel atât de scăzut. Să vă fie rușine! Sportul este despre frăție, sportul are puterea de unire. Scuze Kiev, Scuze Ucraina”, scrie un cetățean turc.

„Fanii Fenerbahce, după golul echipei ucrainene Dinamo Kiev, a scandat numele lui Putin.Ca turc revoluționar, îmi este rușine de voi…”, a scris un alt cetățean.

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a eliminat-o pe Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. În tur a fost 0-0, iar miercuri seară, în manșa decisivă de la Istanbul, tabela arăta 1-1 la finalul timpului regulamentar. Vicecampioana Ucrainei a mers mai departe datorită reușitei semnate de Oleksandr Karavaev în minutul 114, conform GSP.

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului...

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Atenție turiști! Turcia a crescut amenzile pentru cei care nu plătesc taxa pentru autostrăzi la timp

Turcia a crescut amenizile pentru cei care nu plătesc taxa de drum la timp și a schimbat perioada de plată, conform T24.com.tr

Suedia refuză extrădarea în Turcia a unui fost director de școală

Potrivit unui raport din ziarul suedez, Dagens Juridik vineri, fostul director al școlii, Yılmaz Aytan, a fost acuzat de apartenența la organizații teroriste de către autoritățile turce pentru că a lucrat la o școală afiliată cu Mișcarea Gülen, pentru că avea un cont bancar la Asya Bank și pentru că a folosit aplicația de telefon ByLock.

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.