sâmbătă, martie 25, 2023

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului dintr-o echipă turcească și una din Ucraina.

În timpul meciului, de Fenerbahce și Dinamo Kiev, de pe arena din Istanbul, fanii turci au scandat numele lui Vladimir Putin, imediat întâmplat după golul de 1-0, dat de Vitaliy Buyalskyi, în minutul 57.

Fanii lui Fenerbahce au scandat „Arată ca un penis. Ce față sinistră! Fiu din flori, Vladimir Putin”.

Nico Cantor, un jurnalist sportiv a comentat pe contul său de Twitter, cele întâmplate.

„Fanii lui Fenerbahçe scandând numele lui Vladimir Putin, după ce un jucător de la Dinamo Kiev a sărbătorit marcarea în această calificare la UCL. Absolut fără gust”, scrie Cantor.

Mai mulți turci supărați și-au exprimat dezamăgirea față de conaționalii lor și și-au arătat susținerea față de Ucraina.

„Fanii Fenerbahce îl aplaudă pe Vladimir Putin. Pentru cei care reduc legătura dintre sport și umanitate la un nivel atât de scăzut. Să vă fie rușine! Sportul este despre frăție, sportul are puterea de unire. Scuze Kiev, Scuze Ucraina”, scrie un cetățean turc.

„Fanii Fenerbahce, după golul echipei ucrainene Dinamo Kiev, a scandat numele lui Putin.Ca turc revoluționar, îmi este rușine de voi…”, a scris un alt cetățean.

Dinamo Kiev, formația antrenată de Mircea Lucescu, a eliminat-o pe Fenerbahce în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. În tur a fost 0-0, iar miercuri seară, în manșa decisivă de la Istanbul, tabela arăta 1-1 la finalul timpului regulamentar. Vicecampioana Ucrainei a mers mai departe datorită reușitei semnate de Oleksandr Karavaev în minutul 114, conform GSP.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.