miercuri, februarie 28, 2024

Liber în Turcia fără pașaport: Bulgarii au năvălit în Edirne să facă cumpărături

Bulgarii au dat năvală în Turcia, după ce au primit permisiunea de a intra în țară fără pașaport, conform Cumhurriyet.com

După decizia publicată, ieri, în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

Bulgarii cumpără diverse lucruri precum: îmbrăcăminte, bunuri de uz casnic și produse de curățenie.

„De aici cumpărăm brânză cheddar, măsline, totul. Ador carnea de vită din Turcia, e foarte bună. Suntem mulţumiţi de această decizie.”, afirmă Sevgi Raşonova. 

”Din Bulgaria, vin în continuu. Ne prinde bine să facem cumpărături aici. Azi am primit o veste bună, putem intra în Turcia, doar cu buletinul. Ne-am bucurat foarte mult”, susține un alt cetățean bulgar.

Metin Dogan, un comerciant din Bostanpazarı, a spus că turiștii bulgari, care au auzit decizia, s-au înghesuit la Edirne și afacerile lor au început să prospere. 

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.