vineri, iulie 29, 2022

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Trei turci, victime ale presiunii, au fost arestați de către autoritățile turce, după ce au încercat să treacă granița spre Grecia, conform Turkish Minutes.

Polițiștii din Grecia i-au împins înapoi în Turcia, pe 19 iulie, pe Rıdvan Anur, Sultan Anur și Murat Yașar, care au fost condamnați pentru apartenența la Mișcarea Gülen și eliberați în așteptarea apelului, după ce și-au luat telefoanele, portofelele și lucrurile.

Rıdvan Anur și soția sa, Sultan Anur, fuseseră anterior condamnați la 10 ani și șase luni. Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

Anur a spus în fața instanței de săptămâna aceasta că s-a căsătorit în urmă cu aproximativ trei luni și că soțul ei Rıdvan a fost concediat în timp ce era ofițer stagiar în jandarmeria turcă.

„La jumătate de oră după ce am traversat, am fost prinși de poliția greacă și mi-au luat lucrurile, telefonul și banii și m-au împins înapoi în Turcia”, a spus Yașar în mărturia sa.

Grecia: Peste 6.000 de respingeri

Potrivit datelor culese de The Guardian pe baza rapoartelor agențiilor Națiunilor Unite, țările europene au respins 40.000 de migranți, cu forța în majoritatea cazurilor, între ianuarie 2020 și mai 2021, iar peste 2.000 de migranți au murit în timpul aceste respingeri.

Un total de 6.230 de respingeri din partea Greciei au avut loc între ianuarie 2020 și mai 2021, potrivit unui raport al Rețelei de monitorizare a violenței la frontieră (BVMN).

În februarie, 12 migranți au murit înghețați după ce au fost dezbrăcați de haine și împinși înapoi de polițiștii de frontieră greci. Incidentul a stârnit condamnări  la nivel internațional.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) a lansat un război împotriva mișcării Gülen, o inițiativă civică mondială inspirată de ideile clericului musulman Fethullah Gülen, după investigațiile de corupție din decembrie 2013, care a implicat membrii familiei și cercul apropiat ai prim-ministrului de atunci și actualului președinte Erdogan.

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului...

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

Liber în Turcia fără pașaport: Bulgarii au năvălit în Edirne să facă cumpărături

După decizia publicată, ieri, în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.