sâmbătă, aprilie 1, 2023

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Trei turci, victime ale presiunii, au fost arestați de către autoritățile turce, după ce au încercat să treacă granița spre Grecia, conform Turkish Minutes.

Polițiștii din Grecia i-au împins înapoi în Turcia, pe 19 iulie, pe Rıdvan Anur, Sultan Anur și Murat Yașar, care au fost condamnați pentru apartenența la Mișcarea Gülen și eliberați în așteptarea apelului, după ce și-au luat telefoanele, portofelele și lucrurile.

Rıdvan Anur și soția sa, Sultan Anur, fuseseră anterior condamnați la 10 ani și șase luni. Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

Anur a spus în fața instanței de săptămâna aceasta că s-a căsătorit în urmă cu aproximativ trei luni și că soțul ei Rıdvan a fost concediat în timp ce era ofițer stagiar în jandarmeria turcă.

„La jumătate de oră după ce am traversat, am fost prinși de poliția greacă și mi-au luat lucrurile, telefonul și banii și m-au împins înapoi în Turcia”, a spus Yașar în mărturia sa.

Grecia: Peste 6.000 de respingeri

Potrivit datelor culese de The Guardian pe baza rapoartelor agențiilor Națiunilor Unite, țările europene au respins 40.000 de migranți, cu forța în majoritatea cazurilor, între ianuarie 2020 și mai 2021, iar peste 2.000 de migranți au murit în timpul aceste respingeri.

Un total de 6.230 de respingeri din partea Greciei au avut loc între ianuarie 2020 și mai 2021, potrivit unui raport al Rețelei de monitorizare a violenței la frontieră (BVMN).

În februarie, 12 migranți au murit înghețați după ce au fost dezbrăcați de haine și împinși înapoi de polițiștii de frontieră greci. Incidentul a stârnit condamnări  la nivel internațional.

Guvernul Partidului Justiției și Dezvoltării (AKP) a lansat un război împotriva mișcării Gülen, o inițiativă civică mondială inspirată de ideile clericului musulman Fethullah Gülen, după investigațiile de corupție din decembrie 2013, care a implicat membrii familiei și cercul apropiat ai prim-ministrului de atunci și actualului președinte Erdogan.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...

Kılıçdaroğlu și-a lansează campania electorală. Mărțișorul folosit ca simbol:„Îți promit că primăvara va veni din nou”

În videoclip, Kılıçdaroğlu a spus „Vă promit, o Turcie care îi iubește și îi respectă pe cei care sunt diferiți așa cum sunt. O Turcie căreia îi place să trăiască.”, susține politicianul.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Scenariile AI cu Erdogan au ajuns virale. Iată imaginile în cazul în care câștigă sau pierde alegerile

Platforma de documentare turcă, 140journos, a creat cu ajutorul programele de inteligență artificială, viața post-electorală a președintelui Recep Tayyip Erdogan

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.