vineri, iulie 29, 2022

Mezzo-soprana româncă a făcut spectacol pe scena din Istanbul 

O mezzo-soprană din România i-a fascinat pe iubitorii de operă din Istanbul cu interpretarea operei clasice a compozitorului francez Georges Bizet, conform Andolu Angecy.

Ramona Zaharia a făcut declarații înainte de spectacolul ei din cadrul celui de-al 13-lea Festival Internațional de Operă de la Istanbul, în care a interpretat-o pe Carmen.

„Aș dori să spun că sunt puțin emoționată, dar sunt foarte fericit să fiu aici pentru că am întâlnit oameni atât de minunați și… energie bună. Sunt foarte fericită să fiu aici și să cânt cu cei mai minunați cântăreți din Turcia”, susține mezzo-soprano născută în România.

Zaharia a jucat în rolul lui Carmen în Italia, Spania, Germania, Suedia, Franța și țara ei natală, România.

Celebra operă a fost pusă pe scenă într-o producție condusă de regizorul italian Vincenzo Grisostomi Travaglini, în coregrafia coregrafului șef al Operei și Baletului de Stat Aysem Sunal Savaskurt, sub bagheta dirijorului Zdravko Lazarov.

Când Carmen a fost pusă în scenă pentru prima dată la Paris, în 1875, a fost luată în râs de mulți critici. După moartea lui Bizet, interesul pentru Carmen a crescut, făcând-o în cele din urmă una dintre cele mai montate opere din lume.

Situată în Spania, opera spune povestea de dragoste a soldatului Don Jose și a unei muncitoare a unei fabrici de țigări, Carmen.

Al 13-lea Festival Internațional de Operă de la Istanbul a început pe 16 iulie cu un concert de 7 tenori și a continuat cu opera italiană Tosca pe 20 iulie și cu opera Murat IV pe 23 iulie.

Respectând tradiția, festivalul se va încheia pe 30 iulie la Centrul Cultural Ataturk cu o reprezentație a lui Mozart,  Răpirea din serai.

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Liber în Turcia fără pașaport: Bulgarii au năvălit în Edirne să facă cumpărături

După decizia publicată, ieri, în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.

Scenă scandaloasă! Fanii Fenerbahce au scandat numele lui Vladimir Putin, la meciul cu Dinamo Kiev

Un val de critici a pornit pe rețelele de socializare, după ce aseară, numele lui Vladimir Putin a fost scandat la meciului...

Mezzo-soprana româncă a făcut spectacol pe scena din Istanbul 

Ramona Zaharia a făcut declarații înainte de spectacolul ei din cadrul celui de-al 13-lea Festival Internațional de Operă de la Istanbul, în care a interpretat-o pe Carmen.