vineri, martie 24, 2023

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

O femeie a fost înmormântată fără rugăciuni din cauza numelui de familie pe care îl purta, conform presei turcești. 

Mükafat Gülen, soția fratelui lui Fethullah Gülen, Sıbgatullah Gülen a decedat în timpul acestei săptămâni și a fost înmormântată fără rugăciunea oficială.

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.

Se precizează că biroul muftiului, care era la curent cu „anunțul decesului” făcut prin difuzorul municipal, a sunat imamii și a dat ordin ca „rugăciunile de înmormântare să nu se țină”.

Mükafat Gülen, mama lui Kemal Gülen, care a fost principalul prezentator de știri al televiziunii Samanyolu timp de 20 de ani, a fost înmormântată cu o ceremonie ținută de fratele său în cimitir.

„Mama mea avea 70 de ani. Doi dintre cei nouă frați sunt în închisoare, cinci dintre ei sunt emigrați, unul este bolnav și unul pe jumătate liber. Ce greu este, Doamne! Așteptăm cu nerăbdare rugăciunile voastre. Mulțumesc tuturor prietenilor mei care au sunat și au trimis mesaje de consolare..”, a scris  Kemal Gülen, pe pagina sa de Twitter.

Samanyolu Media Group se numără printre zecile de organizații media care au fost închise de guvernul turc în urma loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, din cauza legăturilor lor cu mișcarea Gülen.Fostul director executiv al grupului de presă a primit o condamnare la 1.406 de ani de închisoare.

Lista celor mai fericite țări din lume. Turcia în top 106 din 150

Turcia, care era pe locul 112 în 2022, a ajuns pe locul 106 în acest 2023.

Jurnaliștii din Grecia dau în judecată Turcia! Echipamentul le-a fost distrus în timp ce raportau despre cutremure

Jurnaliștii vor lua măsuri legale nu numai pentru a solicita despăgubiri pentru echipamentul lor distrus, ci și pentru că au fost împiedicați să-și facă treaba.

47 de persoane au reținute după ce au oferit ajutor victimelor represiunii guvernului turc

În cadrul unei anchete declanșate de Procuratura Generală din İzmir, poliția a percheziționat casele a 57 de suspecți și a reținut 47 dintre aceștia, confiscându-le economiile, bijuterii, telefoane mobile și computere.

Kılıçdaroğlu, discurs către popor din bucătăria lui, cu Mărțisor legat la mână: „ Învingerea lui Erdoğan este cea mai ușoară parte”

Candidatul la președinție al Alianței Națiunilor și liderul Partidului Popular Republican (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, a spus, pe 20 martie, că opoziția este unită nu numai pentru a-l învinge pe președintele Erdogan, ci mai ales pentru a reconstrui țara.

Turcia: 140.000 de dolari amendă pentru WhatsApp și Meta pentru că nu a numit o persoană de contact locală

Autoritatea Turcia pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (KVKK) a impus o amendă de 2.650.000 de lire (aproximativ 140.000 dolari) pe WhatsApp și Meta pentru că nu s-a înregistrat la Sistemul de Informații al Registrului Operatorilor de Date (VERBIS), conform presei turce.

Newroz, sărbătoarea Primăverii. 224 de persoane arestate după ce au participat la eveniment în Istanbul

Aproximativ 224 de persoane au fost reținute în timpul evenimentului de la Istanbul pe motiv că „încercă să aducă bannere ilegale și strigă sloganuri ilegale”, potrivit Biroului guvernatorului din Istanbul.

Faimosul fotbalist, Mesut Özil se retrage din sport. Presa speculează că va fi parlament în partidul lui Erdogan

Fotbalistul turco-german, Mesut Özil și-a anunțat, miercuri, retragerea la vârsta de 34 de ani, iar presa turcă speculează cu privire la posibila sa numire în parlament din partea partidului lui Erdogan.

Prima zi de Ramadan: Erdogan a luat masa cu victimele cutremurelor 

Vorbind cu supraviețuitorii cutremurului care locuiesc în complexul de containere din districtul Karacasu, Erdoğan a spus că nu există nicio odihnă sau pauză până când provinciile afectate de cutremur sunt reconstruite .