sâmbătă, iulie 30, 2022

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

O femeie a fost înmormântată fără rugăciuni din cauza numelui de familie pe care îl purta, conform presei turcești. 

Mükafat Gülen, soția fratelui lui Fethullah Gülen, Sıbgatullah Gülen a decedat în timpul acestei săptămâni și a fost înmormântată fără rugăciunea oficială.

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.

Se precizează că biroul muftiului, care era la curent cu „anunțul decesului” făcut prin difuzorul municipal, a sunat imamii și a dat ordin ca „rugăciunile de înmormântare să nu se țină”.

Mükafat Gülen, mama lui Kemal Gülen, care a fost principalul prezentator de știri al televiziunii Samanyolu timp de 20 de ani, a fost înmormântată cu o ceremonie ținută de fratele său în cimitir.

„Mama mea avea 70 de ani. Doi dintre cei nouă frați sunt în închisoare, cinci dintre ei sunt emigrați, unul este bolnav și unul pe jumătate liber. Ce greu este, Doamne! Așteptăm cu nerăbdare rugăciunile voastre. Mulțumesc tuturor prietenilor mei care au sunat și au trimis mesaje de consolare..”, a scris  Kemal Gülen, pe pagina sa de Twitter.

Samanyolu Media Group se numără printre zecile de organizații media care au fost închise de guvernul turc în urma loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, din cauza legăturilor lor cu mișcarea Gülen.Fostul director executiv al grupului de presă a primit o condamnare la 1.406 de ani de închisoare.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.

Liber în Turcia fără pașaport: Bulgarii au năvălit în Edirne să facă cumpărături

După decizia publicată, ieri, în Monitorul Oficial, cetățenii bulgari s-au înghesuit la Edirne cu autobuzele și cu propriile lor vehicule pentru a face cumpărături.

Mezzo-soprana româncă a făcut spectacol pe scena din Istanbul 

Ramona Zaharia a făcut declarații înainte de spectacolul ei din cadrul celui de-al 13-lea Festival Internațional de Operă de la Istanbul, în care a interpretat-o pe Carmen.

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Ankara: Proprietarul unui restaurant somalez se confruntă cu deportarea, după atacuri rasiste

Ömer Faruk Gergerlioğlu, deputat al Partidului Democrat al Poporului (HDP) pro-kurd, a anunțat pe Twitter că autoritățile turce au decis să-l deporteze pe proprietarul restaurantului, Mohamed Abdullahı.

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.

3 victime ale guvernului turc au fost arestate, după ce au încercat să treacă granița

Yaşar, care a fost arestat împreună cu cuplul Anur, fusese şi el condamnat la închisoare pentru aceeaşi acuzaţie.