marți, decembrie 6, 2022

Turcia: Rugăciunea de înmormântare refuzată din cauza numelui de familie pe care îl purta

O femeie a fost înmormântată fără rugăciuni din cauza numelui de familie pe care îl purta, conform presei turcești. 

Mükafat Gülen, soția fratelui lui Fethullah Gülen, Sıbgatullah Gülen a decedat în timpul acestei săptămâni și a fost înmormântată fără rugăciunea oficială.

Imamii din trei moschei nu au condus rugăciunea funerară a lui Mükafat Gülen din cauza instrucțiunii muftiului Edremit, din provincia de la Marea Egee, Balikesir.

Se precizează că biroul muftiului, care era la curent cu „anunțul decesului” făcut prin difuzorul municipal, a sunat imamii și a dat ordin ca „rugăciunile de înmormântare să nu se țină”.

Mükafat Gülen, mama lui Kemal Gülen, care a fost principalul prezentator de știri al televiziunii Samanyolu timp de 20 de ani, a fost înmormântată cu o ceremonie ținută de fratele său în cimitir.

„Mama mea avea 70 de ani. Doi dintre cei nouă frați sunt în închisoare, cinci dintre ei sunt emigrați, unul este bolnav și unul pe jumătate liber. Ce greu este, Doamne! Așteptăm cu nerăbdare rugăciunile voastre. Mulțumesc tuturor prietenilor mei care au sunat și au trimis mesaje de consolare..”, a scris  Kemal Gülen, pe pagina sa de Twitter.

Samanyolu Media Group se numără printre zecile de organizații media care au fost închise de guvernul turc în urma loviturii de stat eșuate din 15 iulie 2016, din cauza legăturilor lor cu mișcarea Gülen.Fostul director executiv al grupului de presă a primit o condamnare la 1.406 de ani de închisoare.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.