sâmbătă, aprilie 1, 2023

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Turcia va relua explorarea pentru gaze naturale din Marea Mediterană, începând cu 9 august, susțin autoritățile, conform Ahval News.

Ministrul Energiei, Fatih Dönmez a afirmat într-o emisiune că nava de foraj recent achiziționată a țării, Abdülhamid Han, are mandatul de a începe să opereze în jurisdicția maritimă a Turciei.

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Turcia se află în conflict cu Grecia și Cipru în privința revendicărilor teritoriale în Marea Mediterană și a activităților de foraj pentru potențiale resurse de hidrocarburi. Desfășurarea repetată a navelor turcești de foraj în zonele revendicate de Grecia și Cipru i-a înfuriat și a determinat Uniunea Europeană să introducă un cadru de sancțiuni pentru persoanele și entitățile implicate în noiembrie 2019.

Ankara susține că zonele de activități de foraj, situate adiacent liniei de coastă, dar și Ciprului și mai multor insule grecești, fac parte din platforma continentală.

Nava Abdulhamid Han a fost achiziționată în noiembrie pentru a se alătura flotei Turciei de Fatih, Yavuz și Kanuni. Nava cu lungimea de 238 de metri are o adâncime maximă de foraj de 12.200 de metri și o adâncime operațională maximă de 3.600 de metri, potrivit unui infografic al Ministerului Energiei.

27 martie, ultima zi în care se poate depune candidatura. Un faimos actor vrea să fie deputat

27 martie este ultima zi în care candidații vor fi desemnați de alegătorii care încearcă să adune 100 de mii de semnături,...

Erdogan a promis creștere a salariului minim în iulie. Prețurile la gaz și curent vor scădea

Turcia a majorat salariul minim cu aproximativ 54,66% la 8.506 lire (444 dolari) în prima lună a anului 2023. În iulie 2022, salariul minim a crescut cu 30% pentru a doua oară în 2022, în fața inflației ridicate.

Turcii nu l-au ascultat pe Erdogan! Rata fertilității a scăzut cel mai mult din Europa

În ultimii 20 de ani, s-a înregistrat o creștere cu 7% a ratei totale de fertilitate în Europa, țara cu cea mai mare rată totală de fertilitate din Europa în 2021 a fost Franța cu 1,84.

190 de miliarde de vânzări către străini: Cumpărarea unei case în Turcia a devenit un vis pentru cetățeni

Deputatul CHP İzmir, Özcan Purçu a înaintat o întrebare către Ministeru Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice cu privire la vânzarea de locuințe către străini.

Alegerile din Turcia sunt mai vulnerabile decât cele din Zimbabwe și Pakistan

Potrivit noului index al Freedom House, care își propune să investigheze relația dintre platformele digitale și integritatea alegerilor, Turcia este una dintre mai vulnerabile țările din lume.

Eurostat: 145% mai mulți turci au solicitat azil în UE în 2022

Potrivit Eurostat, în 49.720 de turci au căutat adăpost în țările europene în 2022, comparativ cu anul 2021, când 20.315 cetățeni turci au solicitat azil.

Dacia Duster va fi produs în Turcia!  200.000 de mașini pe an vor ieși din uzina din Bursa

Potrivit reportajului special al jurnalistului Emre Özpeynirci, care ia pulsul industriei auto, Oyak Renault s-a angajat la producția popularului SUV model Duster de la Dacia și își propune ca 200.000 de mașini să fie produse anual în provincia Bursa.

Salvator din Craiova povestește despre experiența din Hatay: „Am văzut imagini de nedescris.”

O echipă formată din opt oameni şi şase câini din Dolj, a participat la salvarea victimelor cutremurului din Hatay, Turcia, la scurt...