miercuri, iulie 27, 2022

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Turcia va relua explorarea pentru gaze naturale din Marea Mediterană, începând cu 9 august, susțin autoritățile, conform Ahval News.

Ministrul Energiei, Fatih Dönmez a afirmat într-o emisiune că nava de foraj recent achiziționată a țării, Abdülhamid Han, are mandatul de a începe să opereze în jurisdicția maritimă a Turciei.

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Turcia se află în conflict cu Grecia și Cipru în privința revendicărilor teritoriale în Marea Mediterană și a activităților de foraj pentru potențiale resurse de hidrocarburi. Desfășurarea repetată a navelor turcești de foraj în zonele revendicate de Grecia și Cipru i-a înfuriat și a determinat Uniunea Europeană să introducă un cadru de sancțiuni pentru persoanele și entitățile implicate în noiembrie 2019.

Ankara susține că zonele de activități de foraj, situate adiacent liniei de coastă, dar și Ciprului și mai multor insule grecești, fac parte din platforma continentală.

Nava Abdulhamid Han a fost achiziționată în noiembrie pentru a se alătura flotei Turciei de Fatih, Yavuz și Kanuni. Nava cu lungimea de 238 de metri are o adâncime maximă de foraj de 12.200 de metri și o adâncime operațională maximă de 3.600 de metri, potrivit unui infografic al Ministerului Energiei.

Istanbul: O plajă închisă din cauza poluării apei. „Acest lucru este periculos pentru toată lumea”

Cetăţenii turci cer autorităţilor să abordeze problema poluării apei de pe o plajă aglomerată din partea europeană a Istanbulului, conform Daily Sabah.

Turcia va relua exploatarea gazelor din Marea Mediterană la începutul lunii august

Dönmez a adăugat că președintele Recep Tayyip Erdoğan va anunța detalii despre exact locul unde va explora nava pentru căutarea de gaze în cadrul unei ceremonii desfășurate în portul Tașucu, din Mersin.

Atenție turiști! Turcia a crescut amenzile pentru cei care nu plătesc taxa pentru autostrăzi la timp

Turcia a crescut amenizile pentru cei care nu plătesc taxa de drum la timp și a schimbat perioada de plată, conform T24.com.tr

Turcia: Vânzările de case către străini cu crescut cu peste 80 la sută

Date de la Institutul de Statistică Turc (TurkStat) arată o majorare în cumpărarea caselor, în ciuda modificările aduse regulamentului privind cerințele pentru dobândirea cetățeniei turce prin investiții impun străinilor să plătească cel puțin 400.000 de dolari pentru o proprietate, în loc de 250.000 de dolari, cu condiția deținerii proprietății timp de trei ani, a anunțat Ministerul de Interne.

Suedia refuză extrădarea în Turcia a unui fost director de școală

Potrivit unui raport din ziarul suedez, Dagens Juridik vineri, fostul director al școlii, Yılmaz Aytan, a fost acuzat de apartenența la organizații teroriste de către autoritățile turce pentru că a lucrat la o școală afiliată cu Mișcarea Gülen, pentru că avea un cont bancar la Asya Bank și pentru că a folosit aplicația de telefon ByLock.

Turcia: Cererea pentru vacanțele cu rulota au crescut cu 400 la sută

Görkem Kılıç, care vinde rulote în orașul Özkonak din districtul Avanos, din Nevşehir, a declarat că vânzările au crescut. 

Hagia Sofia: 6,5 milioane de vizitatori de la convertirea în moschee

În timp ce moscheea a primit peste 6,5 milioane de vizitatori de la reconversie, aproximativ 120.000 de oameni au vizitat moscheea în timpul Bayramurilor de anul acesta.