vineri, aprilie 19, 2024

Ankara: Propietarul unui restaurant somalez reținut, pe fondul atacurilor rasiste

Coproprietarul restaurantului somalez, SAAB Cafe, din cartierul central Kızılay al capitalei Ankara, Muhammed İsa Abdullah, a fost reținut, în urma unor atacuri rasiste, conform Gazete Duvar.

Conform avocatul său Salih Efe, Abdullah a fost trimis mai întâi la Direcția Filialei de Contrabandă a Departamentului de Poliție din Ankara, apoi ar putea fi transferat la Centrul de Repatriere Akyurt.

„Autoritățile turce susțin că dacă procedurile se vor termina, îl vor elibera, chiar dacă își petrece seara la Centrul de Repatriere Akyurt. Dacă Abdullah merge în Somalia, viața lui este în pericol. Permisul de ședere al lui Muhammad a expirat și nu l-au prelungit. Cu toate acestea, permisul de ședere al soției sale, care este student, continuă. Nu ar trebui să fie încălcată integritatea căsătoriei”, afirmă avocatul.

Anterior, afacerile somaleze au fost ținta unui atac fascist în cartierul central Kızılay din Ankara, în urma reportajelor rasiste ale unui ziar turc despre cetățenii somalezi.

Din cauza actelor rasiste ale poliției, SAAB Cafe a fost nevoită anterior să-și schimbe logo-ul.

Logo-ul cafenelei a fost vopsită în alb, pe motiv că culorile verde, galben și roșu „amintesc de o organizație teroristă”.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.