sâmbătă, aprilie 13, 2024

Putin cere mobilizarea militară. Mii de ruși fug în Antalya. Un bilet de avion ajunge la 70.000 de lire

Mii de ruși au în Antalya, după ce liderul rus, Vladimir Putin a cerut mobilizare parțială din cauza războiului în desfășurare cu Ucraina, conform Yeni Safak.

Imagini cu motorizarea a zecilor de avioane, care au zburat, ieri, dinspre Rusia spre Turcia au ajuns virale pe rețelele sociale turcești. 

Menționând că prețurile biletelor au crescut semnificativ din cauza cererii mari, oficialii companiei de tour-operatori au declarat că prețul unui bilet dus către Antalya pe zborurile Turkish Airlines ajunge la 70.000 de lire, în timp ce la multe companii de zbor, prețurile sunt în jur de 50.000 de lire, dar este aproape imposibil să găsești un loc. 

Fără bilete pentru bărbații eligibili 

Oficialii operatorilor de turism care aduc turiști din Rusia în Antalya au remarcat că unele companii aeriene ruse au interzis vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani care sunt eligibili pentru serviciul militar.

Companiile de turism au anunțat că cei care au achiziționat pachete turistice de la ruși cu vârste cuprinse între 18-65 de ani care sunt eligibili pentru serviciul militar vor fi rambursați după deducerea costurilor. S-a mai precizat că cei care au cumpărat bilete de avion programate înainte de 21 septembrie vor fi integral rambursați.

Rușii se îndreaptă spre Antalya, fiind una dintre destinațiil preferate în timpul sezonului de vară, dar și Istanbul și Izmir. De asemenea, rușii preferă Dubai și Georgia.

Ultimul bilet vândut cu 11 mii de dolari

Ultimul loc al avionului care va pleca, astăzi, de pe aeroportul Moscova Domodedovo către Antalya a fost vândut cu 650. 859 de ruble, aproximativ 11 mii de dolari, conform agenției de presă turcești, DHA.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..