vineri, septembrie 23, 2022

Putin cere mobilizarea militară. Mii de ruși fug în Antalya. Un bilet de avion ajunge la 70.000 de lire

Mii de ruși au în Antalya, după ce liderul rus, Vladimir Putin a cerut mobilizare parțială din cauza războiului în desfășurare cu Ucraina, conform Yeni Safak.

Imagini cu motorizarea a zecilor de avioane, care au zburat, ieri, dinspre Rusia spre Turcia au ajuns virale pe rețelele sociale turcești. 

Menționând că prețurile biletelor au crescut semnificativ din cauza cererii mari, oficialii companiei de tour-operatori au declarat că prețul unui bilet dus către Antalya pe zborurile Turkish Airlines ajunge la 70.000 de lire, în timp ce la multe companii de zbor, prețurile sunt în jur de 50.000 de lire, dar este aproape imposibil să găsești un loc. 

Fără bilete pentru bărbații eligibili 

Oficialii operatorilor de turism care aduc turiști din Rusia în Antalya au remarcat că unele companii aeriene ruse au interzis vânzarea de bilete bărbaților cu vârsta cuprinsă între 18 și 65 de ani care sunt eligibili pentru serviciul militar.

Companiile de turism au anunțat că cei care au achiziționat pachete turistice de la ruși cu vârste cuprinse între 18-65 de ani care sunt eligibili pentru serviciul militar vor fi rambursați după deducerea costurilor. S-a mai precizat că cei care au cumpărat bilete de avion programate înainte de 21 septembrie vor fi integral rambursați.

Rușii se îndreaptă spre Antalya, fiind una dintre destinațiil preferate în timpul sezonului de vară, dar și Istanbul și Izmir. De asemenea, rușii preferă Dubai și Georgia.

Ultimul bilet vândut cu 11 mii de dolari

Ultimul loc al avionului care va pleca, astăzi, de pe aeroportul Moscova Domodedovo către Antalya a fost vândut cu 650. 859 de ruble, aproximativ 11 mii de dolari, conform agenției de presă turcești, DHA.

Putin cere mobilizarea militară. Mii de ruși fug în Antalya. Un bilet de avion ajunge la 70.000 de lire

Mii de ruși au în Antalya, după ce liderul rus, Vladimir Putin a cerut mobilizare parțială din cauza războiului în desfășurare cu...

Ankara: Propietarul unui restaurant somalez reținut, pe fondul atacurilor rasiste

Conform avocatul său Salih Efe, Abdullah a fost trimis mai întâi la Direcția Filialei de Contrabandă a Departamentului de Poliție din Ankara, apoi ar putea fi transferat la Centrul de Repatriere Akyurt.

Solicitantă de azil, dezbrăcată și împinsă în apă înghețată

O femeie cu inițialele H.T. a povestit despre încercarea de a ajunge în Grecia, alături de nepotul ei. Cei doi au mers la Bodrum, un oraș turistic plin de viață, care se află la doar 30 de minute cu feribotul până la insula grecească, Kos.

Turcia: Peste 1,7 milioane de investigații pentru terorism în șase ani

Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.Mustafa Yeneroğlu, deputat din opoziție a evaluat datele privind procesele pentru „apartenența la o organizație teroristă armată” în raportul „Statistici 2021” al Ministerului Justiției.

Autoritățile turce pe urmele a 20 de jurnaliști turci, după ce au publicat într-o revistă internațională

20 de jurnaliști au fost anchetați după ce au publicat într-o revistă internațională care este publicată în 3 limbii, conform presei turcești.

​​Demirtaș: Ce s-ar întâmpla dacă diploma a lui Erdogan s-ar dovedi a fi falsă?

În articolul intitulată „Diploma președintelui”, Demirtaș a spus că toate numirile pe care le-a făcut Erdoğan, toate legile pe care le-a semnat ar deveni nule dacă diploma sa se dovedește a fi de fapt falsă.

Turcia plătește 25 la sută din gazele naturale rusești în ruble

Putin a făcut acest anunț în declarația de deschidere a întâlnirii sale cu președintele turc, Recep Tayyip Erdogan, cu ocazia summitului Organizației de Cooperare de la Shanghai, din fostul Uzbekistan sovietic.

Turcia: 2 bănci renunță la sistemul de plată rusesc, după sancțiunile SUA

Mișcările, anunțate separat, au venit după ce Washingtonul și-a extins sancțiunile săptămâna trecută pentru a include șeful entității care conduce Mir, care este popular printre zecile de mii de turiști ruși care au sosit în Turcia în acest an.