sâmbătă, mai 4, 2024

Turcia a dat start vot în diaspora. Peste 3 milioane de turci înregistrați


Cetăţenii turci din străinătate pot merge la secțiile de votare, începând cu 27 aprilie, pentru alegerile prezidențiale și parlamentare, conform Romanya Haber.

Consiliul Suprem Electoral (YSK) a fost înființate comitete de urne în 73 de țări. Primul proces de vot va începe pe 27 aprilie, în Germania, unde sunt cei mai mulți alegători și se va încheia pe 9 mai.

Votul în urmele din străinătate se poate face între orele 09.00 și 21.00, ora locală, în zilele lucrătoare și în weekend.

Secțiile de vot din România

Ambasada Turciei la București a anunțat că procesul de vot în România se va desfășura în perioada 3-7 mai în centrele din București și Constanța. Cetățenii turci din România, în număr de 10.172 de alegători, vor putea vota între orele 09.00 și 21.00 timp de 5 zile.

Dacă alegerile prezidențiale merg în turul doi, voturile pot fi exprimate în perioada 20-24 mai la reprezentanțele desemnate pentru turul doi, care va avea loc în Turcia, duminică, 28 mai.

Cei mai mulți alegători sunt în Germania

Potrivit datelor YSK, țara cu cel mai mare număr de alegători a fost Germania, cu un număr de 1. 501.152. Germania a fost urmată de Franța cu 397.86 de alegători și Țările de Jos cu 286. 753 de alegători înregistrați.

Potrivit datelor, țara cu cel mai mic număr de alegători a fost Brazilia cu 581, iar Nigeria, unde secțiile de votare vor fi înființate pentru prima dată la aceste alegeri, a fost a doua țară cu cel mai puțin număr de alegători, cu 584 de alegători.

Turcii din diaspora

3. 416.98 de alegători sunt înregistrați în străinătate. Numărul alegătorilor care își vor vota pentru prima dată în străinătate este de 277. 646. Pentru acești alegători au fost înființate la vamă 4. 671 urne vamale.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.