sâmbătă, mai 4, 2024

Poveste tragică în Turcia: 2 adolescenți găsiți morți într-o pădure

Doi adolescenți au fost găsiți morți într-o pădure din provincia nordică Karabük, conform presei turcești.

Doi adolescenți în vârstă de 15 ani, identificați ca Y.Ö și O.U., care au studiat Liceul Yıl Anatolian, au fost găsiți morți, ieri seară, în districtul Șirinevler, din orașul Karabük.

Cei doi au trimis mesaje familiilor și prietenilor cu locația lor, iar la locul crimei a fost găsită o hârtie cu inscripția „Uită-te la notițele de pe telefonul nostru mobil”.

Echipele de poliție au demarat o anchetă cu privire la incident, după cei doi au fost găsiți de ramura unui copac cu o frânghie.

Cadavrul a doi prieteni de liceu a fost dus la morga Spitalului Universitar de Formare și Cercetare Karabuk, după ce procurorul și poliția au făcut o anchetă la fața locului. 

Începutul anului 2022 a debutat în Turcia cu un scandal după cei doi adolescenți s-au sinucis într-o săptămână.

Conform Istanbul Economy Research a realizat un studiu în rândul a 3.000 de tineri cu vârste cuprinse între 18-30 de ani. 

Rezultate ilustrează că 83 la sută  dintre tinerii din Turcia sunt îngrijorați de situația economică a familiilor lor. 29 la sută dintre tineri au rezonat cu expresia „Îmi este foarte greu să trăiesc cu veniturile mele actuale”, în timp ce rata celor care au spus „eu abia  pot face față cu venitul meu curent” este de 31%, iar 27 la sută dintre cei care spun „foarte greu fac față cu venitul meu curent”. 

Rata tinerilor care au spus că pot trăi confortabil din veniturile lor a fost de 13 la sută.

CEDO notifică Turcia cu alte 1.000 de cereri în condamnările legate de aplicația ByLock

Pe lângă miile care au fost închiși, zeci de alți adepți ai Mișcării Gülen au fost nevoiți să fugă din Turcia pentru a evita represiunea guvernului.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.

Atenție turiști! Proteste, drumuri în închise și baricade de poliție în Istanbul, de 1 mai

În consecință, șapte stații ale liniei centrale de metrou M2 din Istanbul, rutele de autobuz public și liniile de metrobuz și tramvai care circulă pe o rază de cinci kilometri de Piața Taksim sunt închise de 1 mai.

„Este o nebunie”.Turcia criticată că a etichetat persoanele cu conturi la o bancă drept teroriști

Amor, care s-a întâlnit, vineri, cu un grup de jurnalişti turci la Parlamentul European de la Strasbourg, a vorbit despre cele mai recente evoluţii din ţară.