duminică, mai 19, 2024

Cel mai bine plătit avocat al guvernului turc, angajat să reducă sancțiunile asupra guvernului Venezuelei

Cel mai bine plătit avocat al guvernului Turciei care a luptat în cazul extrădării clericului Fethullah Gulen, apără guvernul Venezuelei împotriva sancțiunilor SUA, informează al-monitor.com

Robert Amsterdam, fondatorul firmei Amsterdam și Parteneri a fost plătit cu 2,25 milioane de dolari de către Turcia pentru a avertiza oficialii federali ai Statelor Unite cu privire la presupusa amenințare prezentată de clericul Gulen.

Firma îl va reprezenta pe procurorul general Reinaldo Munoz Pedroza după ce firma de avocatură din Florida, Foley & Lardner, a renunțat la venezueleni luna trecută, pe fondul unei reacții politice venite de la Washington. 

Contractul lui Foley & Lardner a cerut ca firma să fie plătită în valoare totală de 12,5 milioane de dolari pentru ajutor „eliminarea părților supuse sancțiunilor economice din SUA datorită conexiunilor lor cu republica Venezuela”.

Boicot împotriva Foley 

Senatorul Rick Scott a scris o scrisoare către colegii săi luna trecută, îndemnându-i să-l boicoteze pe Foley. Mai apoi, într-o declarație trimisă prin e-mail către Al-Monitor, biroul lui Scott a declarat că nu va lucra cu firma lui Amstardam.

„Rick Scott va refuza să lucreze cu oricine din această firmă sau cu oricine are contracte în această problemă cu această firmă” și a îndemnat „fiecare dintre colegii săi să stea cu el împotriva oricui care de bună voie reprezintă un dictator periculos. „, se arată în e-mail.

Ca răspuns la amenințarea lui Scott, Amsterdam a declarat pentru Associated Press că nu se va „apleca în fața  dictărilor politice  venite din Florida”.

Amsterdam și Scott au o istorie care datează din vremea când Scott era primar al Floridei.Firma a dezvăluit trei apeluri telefonice cu biroul procurorului general din Florida, Pam Bondi, din anul 2016, în care ei au discutat despre școlile Gulen din stat. Bondi este acum un aliat apropiat  al președintelui Donald Trump.

Regimul din Turcia nu cruță minorii: adolescenții povestesc trauma arestării

Acestea au spus că poliția le-a percheziționat acasă de dimineață, i-a dus la unitatea pentru minori de la secția de poliție Üsküdar, din Istanbul, în timp ce mama și sora mai mare au fost plasați cu alți deținuți adulți.

Turcia. Scandal în urma unei gafe diplomatice. Simbol al radicalizări islamice la întâlnirea cu arhiepiscopul din Franța

Cemil Yıldırım, consulul general al Turciei în orașul francez Lyon, a stârnit critici pentru faptul că a făcut un gest islamic controversat în timpul unei vizite la arhiepiscopul orașului, care a adus din nou sub supraveghere acreditările diplomaților turci.

Elevii și profesorii din România au construit o fântână în Kenya

Cu ajutorul pe care l-au colectat, voluntarii ICHB au construit o fântână cu apă curată în grădina „Școlii primare Matsangoni” din regiunea Kilifi, din Kenya.

Premierul grec vizitează Turcia în încercarea de a reconcilierea relația

După decenii de tensiuni, vizita de o zi urmează unei călătorii a lui Erdogan în Grecia în decembrie și marchează o nouă fază în relațiile lor.

18 mai. Genocidul tătarilor. 80 de ani de la „Ziua Neagră” a poporului tătar

Pe 18 mai 1944, dimineață devreme, trupele sovietice de securitate s-au răspândit în toată peninsula Crimeea. Au înconjurat casele și satele tătarilor, adunând întreaga populație de aproape 200.000 de oameni sub amenințarea armei. 

​​Verdic în cazul Kobani: Liderul Demirtaș condamnat la 42 de ani

În acest dosar-maraton, majoritatea celor 108 acuzaţi au fost condamnaţi, dar câţiva au fost achitaţi. Procurorii ceruseră închisoare pe viaţă împotriva a 36 dintre acuzaţi, printre care Selahattin Demirtas.