miercuri, mai 8, 2024

Web Summit

Inteligența Artificială (AI) poate avea o aplicație practică pe termen mediu și scurt, ca accelerator al dezvoltării științifice, au subliniat în cadrul congresului tehnologic Web Summit de la Lisabona mai mulți experți din acest domeniu.Jerome Pesenti, președintele BenevolentTech, o companie dedicată procesului de investigare și transformare a științei cu ajutorul acestei tehnologii, a abordat frontal acest subiect care naște atâtea controverse.

„Ori este o utopie optimistă, ori o amenințare mortală”, a rezumat Pesenti, care a abordat la această conferință mai multe teme cheie privind AI și a demontat câteva mituri, precum cel potrivit căruia mașinile vor prelua controlul asupra lumii sau vor ocupa toate locurile de muncă deținute de oameni.

Contrar acestei viziuni negative, expertul a explicat că AI va suscita schimbări în relația pe care o avem cu mașinile, printr-o adaptare a oamenilor la sisteme, nu invers. Va ajuta de asemenea la ameliorarea procesului de luare a deciziilor, având în vedere că AI permite o procesare a datelor care face mai ușoară înțelegerea lor.

z Web Summit 010

În ce privește locurile de muncă deținute de oameni, el a explicat că mașinile vor asuma „sarcini repetitive”, ca de exemplu serviciile de atenție acordată utilizatorului, ceea ce va lăsa spațiu oamenilor să asume sarcini mai complexe.

AI va ajuta de asemenea la organizarea informației în mod diferit și va putea chiar să ne facă să gândim diferit ideile.„Putem crea sisteme care procesează informațiile, articolele sau pentru a face unele descoperiri”, a asigurat Pesenti, care a insistat că nu există motive să ne temem de Inteligența Artificială și că trebuie să ne distanțăm de prejudecățile apocaliptice.Web Summit, unul dintre cele mai importante congrese pe tema noilor tehnologii din lume, a avut loc în capitala Portugaliei în perioada 6 -9 noiembrie.


 

Serialele turcești lovite de criza economică. Producția serialelor oprite din cauza creșterii costurilor

Altuntaș a raportat că marile companii de producție precum ARC Film și D Media și-au anulat proiectele de seriale de vară planificate pentru acest an din cauza creșterii costurilor.

Turcia. Faimoasa biserică bizantină Chora transformată în moschee

Turcia a transformat emblematica biserică Chora, din Istanbul într-o moschee, conform presei turcești. După transformarea Hagia Sofia într-o moschee,...

Turcia. Cel mai mare număr de deținuți din Europa

Turcia a depășit toate țările europene atât în ​​ceea ce privește populația totală a închisorii, cât și numărul de deținuți pe cap de locuitor începând cu 2022, semnalând o tendință semnificativă de creștere a ratelor de încarcerare în ultimul deceniu.

Antalya: Autoritățile au amendat un hotel care a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”

Ministerul Culturii și Turismului a amendat un hotel din populara stațiune de vacanță Antalya din Turcia pentru că a perceput o taxă suplimentară „de naționalitate”.