marți, aprilie 16, 2024

Amnesty International: deplasările forțate sunt „o crimă împotriva umanității”

Deplasările forțate ale populației cu titlu de „acorduri de reconciliere” în Siria reprezintă „o crimă împotriva umanității”, a estimat orgaÎn raportul denumit „Plecați sau muriți”, ONG-ul analizează patru dintre aceste acorduri locale care presupun cel mai adesea ridicarea asediului și oprirea bombardamentelor de către regimul lui Bashar al-Assad, iar în cazul oponenților, civili sau înarmați, părăsirea locuințelor.

imageResize (1)

Încheiate între august 2016 și martie 2017, acesta acorduri au condus la deplasarea a mii de persoane din șase zone din Siria, unele asediate de trupele regimului și aliații lor: Daraya, la est de orașul Alep, al-Waer în Homs și Madaya, și două localități șiite proregim în provincia Idleb (nord-vest) încercuite de rebeli: Kefraya și Foua.

„Guvernul sirian și, într-o mai mică măsură, grupurile armate de opoziție au asediat ilegal civili” și „au lansat atacuri ilegale asupra unor zone dens populate”, a spus Amnesty.

Utilizarea „cinică” de către guvernul sirian a „strategiei ‘predare sau înfometare’ se traduce prin asedieri și bombardamente cu efecte devastatoare și reprezintă un atac general și sistematic asupra civililor, o crimă împotriva umanității”, insistă Philip Luther, director de cercetare al Amnesty International.

Amnesty a cerut comunității internaționale să ofere sprijin și resurse Mecanismului internațional creat de ONU pentru a ajuta la investigarea celor mai grave încălcări din Siria.

Conflictul din Siria a făcut peste 330.000 de morți și milioane de persoane strămutate și refugiate din 2011.

nizația Amnesty International într-un raport publicat luni, relatează AFP.

Articolul precedentWeb Summit
Articolul următorAniversare: Castelul Bran, 640

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume.