joi, aprilie 25, 2024

Recuperări de obiecte de artă după o operaţiune a Europol

Mii de obiecte de artă și bunuri arheologice, confiscate de la traficanți în urma unei operațiuni a Europol.

3561 obiecte de artă și bunuri arheologice au fost recuperate, iar 75 de persoane au fost arestate în urma unei operațiuni a Europol ce s-a desfășurat pe durata a două luni și la care au luat parte 18 state, a anunțat luni agenția europeană, potrivit DPA.

Operațiunea purtând numele de cod „Pandora”, care s-a desfășurat în lunile octombrie și noiembrie ale anului trecut sub conducerea polițiilor cipriote și spaniole, a avut ca țintă reprimarea activităților infracționale ale unor organizații care se ocupau cu contrabanda de opere de artă și obiecte arheologice în Europa. În cadrul operațiunii au fost confiscate peste 3.561de artefacte culturale, aproape jumătate dintre acestea fiind bunuri arheologice. În plus, s-a reușit recuperarea a peste 400 de monede din diferite perioade istorice.

Cinci sute de artefacte istorice au fost găsite numai în localitatea spaniolă Murcia, 19 dintre acestea fiind furate din Muzeul de Arheologie din acest oraș, în 2014, precizează sursa citată.

În cadrul acestei operațiuni au fost implicate state precum Austria, Germania, Grecia, Italia și Malta, dar și organisme internaționale ca UNESCO și Organizația Mondială a Vămilor (WCO).

http://le24heures.fr/2017/01/23/3-561-oeuvres-dart-saisis-a-bande-de-trafiquants/

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.