sâmbătă, aprilie 16, 2022

Doi campioni olimpici de la Rio, aşeptaţi la Europenele de Gimnastică de la Cluj

Organizatorii Campionatelor Europene Individuale de Gimnastică Artistică din 2017 aşteaptă în aprilie la Cluj doi dintre campionii olimpici de la Rio 2016.

Aproape 300 de sportivi, 178 la masculin şi 119 la feminin, sunt aşteptaţi între 19-23 aprilie 2017 la Campionatele Europene Individuale de Gimnastică Artistică, găzduite de Cluj-Napoca între 19. Organizatorii întrecerii aşteaptă la start mai mulţi medaliaţi olimpici la Olimpiada de la Rio din 2016, între care şi doi campioni olimpici, ucraineanul Oleg Verneaiev şi britanicul Max Whitlock.

Organizatorii au postat pe site-ul oficial al Campionatelor Europene Individuale o listă care anticipează numele prezente la start, în condiţiile în care Federaţiile de Specialitate au transmis până acum doar înscrierile numerice, nu şi nominalizările sportivilor.

Cu mai puţin de 90 de zile până la debutul celei de a 7-a ediţii a Campionatelor Europene Individuale de Gimnastică Artistică, programate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca între 19 – 23 aprilie 2017, Federaţiile de specialitate au confirmat prezenţa a 297 de gimnaste şi gimnaşti (178 masculin – 119 feminin) din 37 de ţări, anunţă site-ul oficial al competiţiei. Sportivii vor concura pentru 12 titluri individuale (7 masculin – 5 feminin), fiind primul mare concurs al gimnasticii artistice europene din noul ciclu olimpic, care va culmina cu Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Din 2004, întrecerile europene pe echipe au loc în alt an decât cele individuale. Gimnaştilor şi gimnastelor aşteptaţi la Cluj li se vor adăuga aproape 450 de antrenori, medici, arbitri, oficiali. Federaţiile de specialitate au anunţat până acum numărul de sportivi pe care îl vor delega la competiţiei, nu însă şi nominalizările, informează sursa citată.

Verneaiev şi Whitlock, aşteptaţi la start

Mai mulţi campioni şi medaliaţi olimpici sau la Campionatele mondiale şi europene anterioare nu se vor regăsi la start, însă chiar şi aşa, gimnaşti importanţi sunt aşteptaţi la Cluj. Cele mai sonore nume ale căror prezenţă este anticipată la Europenele individuale de la Sala Polivalentă sunt campionul olimpic, mondial şi european Oleg Verneaiev (din Ucraina) campion olimpic la paralele şi al doilea la individual compus la Olimpiada din 2016, respectiv Max Whitlock (din Marea Britanie), campion olimpic la cal cu mânere şi sol şi medaliat cu bronz la individual compus la Jocurile Olimpice de la Rio. Britanicul Nile Wilson, bronz la bară fixă la Olimpiadă, este aşteptat şi el la start. Pentru tricolori ar urma să concureze Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Andrei Ursache, Marius Berbecar, Cristian Băţaga, Laurenţiu Nistor.

Medaliate la Rio

Dintre medaliatele de la Rio sunt aşteptate la Cluj Angelina Melnikova şi Seda Tutkhalyan, componente ale echipei Rusiei care a obţinut argintul pe echipe şi Amy Tinkler, medalie de bronz la sol. Marine Boyer, a 4-a în finala de bârnă de la Olimpiada din 2016 ar putea ajunge şi ea la Cluj. România se va baza, probabil, pe Cătălina Ponor, multiplă campioană olimpică la Atena în 2004, Larisa Iordache, Olivia Cîmpian, Ioana Crişan si Carmen Ghiciuc, ultimele la primul an de seniorat. Până acum, cu un număr complet de prezenţe (6 masculin, 4 feminin) s-au înscris Austria, Spania, Finlanda, M. Britanie, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Olanda, Norvegia, Portugalia, România, Rusia, Slovenia, Elveţia, Turcia, Ucraina.

La Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj va fi prezentă şi fosta mare gimnastă română Nadia Comăneci, care se va implica în organizare, conform reprezentanţilor Sălii Polivelante clujene.

http://www.monitorulcj.ro/sport/56269-doi-campioni-olimpici_-a%C5%9Fepta%C5%A3i-la-europenele-de-gimnastica-de-la-cluj#sthash.j9qORDOg.dpbs

Turcia: Aproape 75% dintre tinerii vor în Uniunea Europeană

71 la sută din comentarii au spus că ar vota „da” dacă ar exista un referendum cu privire la aderarea Turciei la UE, în timp ce rata a fost de 75 la sută în rândul tinerilor, o creștere față de 69 la sută anul trecut.

Turcia: Anchetă după ce o duzină de cărți au fost lăsate la o moschee

Poliția de la departamentul Combaterea Terorismului caută persoana care a lăsat la intrarea moscheii, șase Coranuri și alte cărți religioase scrise de Fethullah Gulen, care se dădeau ca promoție la ziarului Zaman, în urmă cu 20 de ani.

Portret de campion. Diana Țolu, tânăra care a pus pentru prima dată România pe locul I, la Olimpiada Europeană de Matematică 

Diana Țolu, la doar 18 ani a făcut istorie în cadrul Olimpiadei Europeană de Matematică pentru Fete, fiind prima româncă care a câștigat aurul în istoria de 11 ani a acestei competiții.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Turcia: Presa a primit amenzi în valoare de 55,8 milioane de lire

Consiliul Suprem de Radio și Televiziune (RTÜK) a câștigat anul trecut venituri de 17 milioane TL (1,1 milioane USD) din 1.661 de amenzi impuse organizațiilor media anul trecut

Statistici: Cum fac față turcii la creșterea prețurilor. 31 sută susțin că uneori rămân flămânzi

MetroPoll Research Company, în cadrul unei cercetări, i-a întrebat pe cetățeni ce fac pentru a „se descurca” în fața deteriorării condițiilor economice.

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Aeroportul din Istanbul s-a clasat pe locul 2 la nivel internațional

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.