miercuri, mai 29, 2024

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Un turc, în vârstă de 80 de ani, locuiește singur de 17 ani, într-un munte din sudul Turciei, relatează agenția de știri, DHA.

Mehmet Çabuk, un cioban de 80 de ani care locuiește în provincia Antalya, trăiește singur într-un munte în urma unui incident din 2007.

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

„Noaptea, hoții au adus un vehicul. Au înconjurat caprele cu o sârmă. Caprele au intrat în vehicul și au plecat. Nu le-am putut găsi. Nu am avut nicio durere în corpul meu înainte (furtului). De atunci sufăr de hipertensiune arterială și dificultăți de respirație”, povestește Çabuk.

După ce cele 150 de capre ale sale au fost furate, Çabuk s-a supărat pe oameni și a început să trăiască singur în munte. Își petrece timpul cu animalele în coliba pe care a construit-o din lemn într-o vale. Cabana lui Çabuk este acoperită cu o prelată de nailon.

„Mănânc orice îmi dă Dumnezeu”

Cabuk doarme și noaptea cu caprele sale, se trezește la primele ore, face focul, culege flori și face plimbări lungi în vale.

„Nu mă plictisesc, m-am obișnuit. Dacă nu ar fi caprele mele, n-aș putea sta aici o oră.”

„Dimineața, mă plimb. Mănânc orice îmi dă Dumnezeu. Am preparat ceai la micul dejun azi dimineață și am mâncat măsline și pâine.”, spune acesta.

Çabuk se scalda într-un pârâu din vale și comunica cu turiștii care trec din când în când prin regiune prin limbajul semnelor.

„Nu mai vine acasă”

Bărbatul nu s-a căsătorit niciodată, a afirmat că nu vrea ca nimeni să fie alături de el după această vârstă.

Nepoata lui, Șifa Çabuk, a spus că își vizitează des unchiul și își face griji pentru el.

„La urma urmei, el stă la munte, dar nu putem face nimic. Ne-a părăsit pentru că i-au fost furate animalele. Unchiul meu stătea la noi. De atunci nu mai vine acasă. El trăiește mereu în munți așa. Psihicul lui este distrus”, povestește nepoate.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute.