joi, septembrie 1, 2022

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Pisicile sunt iubite de către turci, iar întreaga comunitate locală are grijă de ele. Astfel, pisicile au ajuns să fie primite peste tot, în magazine, moschee, precum e faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia, dar și în hoteluri.

Am vorbit cu Ionuț Sorin, care a povestit despre experiența pe care a avut-o în Hotelul Dort Mevsim Hotel, din provincia Canakkale, în luna august.

„Noi am stat în același hotel și la sosirea în Turcia (clipul este filmat la plecarea din vacanță) Evident, în dimineața plecării, am hrănit generos toate pisicile cu sandwich-urile care ne rămăseseră de pe drum. In fine, e clar că pisica din clip mai fusese în acel apartament, se simțea acolo ca la ea acasă! De fapt, noi eram intrușii din peisaj!”, afirmă Sorin.

„Pisicuța care insistenta nu era singură, ci însoțită de un zdrahon de motan care, însă, s-a plictisit repede și a plecat de pe balcon, apoi o alta pisica, la fel, în tranzit…Ca sa folosesc expresia fiului meu cel mare, „nimerisem intr-un hub de pisici! Veneau cu mare ușurință pe scara de incendiu de pe care sareau direct pe balcon.”, amintește acesta.

Familia lui Sorin este iubitoare de animale, având acasă două pisici, Mițura și Șotron.

Mițura, Șotron și noul membru al familiei, Pufarina.

„La întoarcere ne-am „pricopsit” si cu Pufarină, un pisoiaș mic, abandonat de cineva la noi în curte si pe care nu-l puteam lăsat să se prăpădească. Pufarină e dovada că, dincolo de voința si conștiința noastră, undeva, sus, Cineva aranjează lucrurile așa cum trebuie ele sa fie, în echilibru. Iar pisicuța din Çanakkale a fost doar mesagerul a ceea ce urma sa se întâmple!”, spune Sorin.

Pisicile în culturala turcă

Pisica a fost animalul preferat al profetului Muhammed, astfel încât pisicile au voie să între în moschee. Conform legendei, o pisică a adormit pe vesta profetului. Acesta în loc să o trezească, a tăiat bucata din haină pe care pisica dormea.

De asemenea, există o zicală în cultura turcă: „Dacă ai ucis o pisică, trebuie să construiești o moschee și să-i ceri iertate lui Allah”

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...