sâmbătă, ianuarie 28, 2023

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Pisicile sunt iubite de către turci, iar întreaga comunitate locală are grijă de ele. Astfel, pisicile au ajuns să fie primite peste tot, în magazine, moschee, precum e faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia, dar și în hoteluri.

Am vorbit cu Ionuț Sorin, care a povestit despre experiența pe care a avut-o în Hotelul Dort Mevsim Hotel, din provincia Canakkale, în luna august.

„Noi am stat în același hotel și la sosirea în Turcia (clipul este filmat la plecarea din vacanță) Evident, în dimineața plecării, am hrănit generos toate pisicile cu sandwich-urile care ne rămăseseră de pe drum. In fine, e clar că pisica din clip mai fusese în acel apartament, se simțea acolo ca la ea acasă! De fapt, noi eram intrușii din peisaj!”, afirmă Sorin.

„Pisicuța care insistenta nu era singură, ci însoțită de un zdrahon de motan care, însă, s-a plictisit repede și a plecat de pe balcon, apoi o alta pisica, la fel, în tranzit…Ca sa folosesc expresia fiului meu cel mare, „nimerisem intr-un hub de pisici! Veneau cu mare ușurință pe scara de incendiu de pe care sareau direct pe balcon.”, amintește acesta.

Familia lui Sorin este iubitoare de animale, având acasă două pisici, Mițura și Șotron.

Mițura, Șotron și noul membru al familiei, Pufarina.

„La întoarcere ne-am „pricopsit” si cu Pufarină, un pisoiaș mic, abandonat de cineva la noi în curte si pe care nu-l puteam lăsat să se prăpădească. Pufarină e dovada că, dincolo de voința si conștiința noastră, undeva, sus, Cineva aranjează lucrurile așa cum trebuie ele sa fie, în echilibru. Iar pisicuța din Çanakkale a fost doar mesagerul a ceea ce urma sa se întâmple!”, spune Sorin.

Pisicile în culturala turcă

Pisica a fost animalul preferat al profetului Muhammed, astfel încât pisicile au voie să între în moschee. Conform legendei, o pisică a adormit pe vesta profetului. Acesta în loc să o trezească, a tăiat bucata din haină pe care pisica dormea.

De asemenea, există o zicală în cultura turcă: „Dacă ai ucis o pisică, trebuie să construiești o moschee și să-i ceri iertate lui Allah”

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

Turcia: Încercarea de asasinarea a jurnaliștilor exilați în Germania și Suedia

Potrivit sursei anonime a lui Aytav, femeia, care are legături cu Grey Wolves, un grup de tineret ultranaționalist afiliat unui partid politic turc de extremă dreapta, a fost arestată în emiratul Dubai din Emiratele Arabe Unite înainte de a putea îndeplini o altă presupusă misiune, aceea de a asasina pe Sedat Peker, un șef al mafiei turce.

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Turcia: Poliția a spart ușa femeii care a dormit 3 zile și 3 nopți

Polițiștii a spart ușa apartamentul unei femei care a dormit 3 zile și 3 nopți, în provincia nordică Erzurum, conform DHA.

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Reporter concediat după ce o știre despre sărăcia din Turcia a ajuns virală

În știrea de săptămâna trecută, al cărui videoclip a fost difuzat pe scară largă pe rețelele de socializare, băiatul îi spune lui Fatmanur Boylu, reporter la Habertürk TV, că mama lui i-a cumpărat „carne” pentru a sărbători notele mari pe care le-a obținut semestrul acesta.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Bărbat concediat pentru că soția era investigată. Curtea Supremă din Turcia a dat verdictul!

Resul Aydın, care lucra la o rafinărie de zahăr de stat din provincia Elazig, din estul Turciei, a fost concediat printr-un decret de urgență în 2017, ca parte a unei epurări după puciul eșuat din 2016.