duminică, iunie 23, 2024

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Pisicile sunt iubite de către turci, iar întreaga comunitate locală are grijă de ele. Astfel, pisicile au ajuns să fie primite peste tot, în magazine, moschee, precum e faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia, dar și în hoteluri.

Am vorbit cu Ionuț Sorin, care a povestit despre experiența pe care a avut-o în Hotelul Dort Mevsim Hotel, din provincia Canakkale, în luna august.

„Noi am stat în același hotel și la sosirea în Turcia (clipul este filmat la plecarea din vacanță) Evident, în dimineața plecării, am hrănit generos toate pisicile cu sandwich-urile care ne rămăseseră de pe drum. In fine, e clar că pisica din clip mai fusese în acel apartament, se simțea acolo ca la ea acasă! De fapt, noi eram intrușii din peisaj!”, afirmă Sorin.

„Pisicuța care insistenta nu era singură, ci însoțită de un zdrahon de motan care, însă, s-a plictisit repede și a plecat de pe balcon, apoi o alta pisica, la fel, în tranzit…Ca sa folosesc expresia fiului meu cel mare, „nimerisem intr-un hub de pisici! Veneau cu mare ușurință pe scara de incendiu de pe care sareau direct pe balcon.”, amintește acesta.

Familia lui Sorin este iubitoare de animale, având acasă două pisici, Mițura și Șotron.

Mițura, Șotron și noul membru al familiei, Pufarina.

„La întoarcere ne-am „pricopsit” si cu Pufarină, un pisoiaș mic, abandonat de cineva la noi în curte si pe care nu-l puteam lăsat să se prăpădească. Pufarină e dovada că, dincolo de voința si conștiința noastră, undeva, sus, Cineva aranjează lucrurile așa cum trebuie ele sa fie, în echilibru. Iar pisicuța din Çanakkale a fost doar mesagerul a ceea ce urma sa se întâmple!”, spune Sorin.

Pisicile în culturala turcă

Pisica a fost animalul preferat al profetului Muhammed, astfel încât pisicile au voie să între în moschee. Conform legendei, o pisică a adormit pe vesta profetului. Acesta în loc să o trezească, a tăiat bucata din haină pe care pisica dormea.

De asemenea, există o zicală în cultura turcă: „Dacă ai ucis o pisică, trebuie să construiești o moschee și să-i ceri iertate lui Allah”

Turcii au cheltuit cel mai mult pe locuințe în 2023: TurkStat

Conform rezultatelor „Sondajului asupra bugetului gospodăriilor din 2023”, suma cheltuită de gospodării pentru locuințe a fost mai mare decât orice alt element de cheltuieli.

 Insulele Prinților: Arestări după protestul împotriva introducerii microbuzelor

Municipalitatea Metropolitană Istanbul, condusă de principala opoziție, pe 15 iunie a început să opereze microbuze electrice în insulele istorice, în ciuda tuturor obiecțiilor și protestelor localnicilor.

Peste 550 de pelerini au murit la Mecca, din cauza temperaturii care depășește 50 de grade

„Toți [egiptenii] au murit din cauza căldurii”, cu excepția unuia care a suferit răni mortale în timpul unei zdrobiri minore de mulțime, a spus unul dintre diplomați arabi, adăugând că cifra totală provine de la morga spitalului din cartierul Al-Muaisem, din Mecca.

Turcia. Cheltuieli de nuntă s-au dublat. În media 450.000 de lire costă o nuntă

Când s-au adăugat cheltuieli suplimentare, cum ar fi noaptea de henna, rochia de mireasă, costumul de mire, coaforul și fotografia, cheltuielile medii pentru nuntă au ajuns la 450.000 de lire (12.849 de euro).

Turcia – Portugalia, la Euro2024. „Messi al Turciei” joacă împotriva lui Cristiano Ronaldo

Noua senzație a fotbalului turc, Arda Guler, supranumit „Messi al Turciei", se va confrunta cu Cristiano Ronaldo.

Turia: 15.000 de medici au plecat în străinătate pentru oportunități mai bune

Turhan Çömez, care este medic și fost aliat al președintelui liderului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Recep Tayyip Erdoğan, a vorbit despre creșterea numărului de medici care doresc să părăsească țara.

Incendii de vegetație în Turcia. 11 morți și 78 de persoane rănite

Cel puţin 11 persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 78 de persoane au fost rănite din cauza incendiu de vegetaţie din mai multe localităţi din sud-estul Turciei.