duminică, decembrie 10, 2023

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Pisicile sunt iubite de către turci, iar întreaga comunitate locală are grijă de ele. Astfel, pisicile au ajuns să fie primite peste tot, în magazine, moschee, precum e faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia, dar și în hoteluri.

Am vorbit cu Ionuț Sorin, care a povestit despre experiența pe care a avut-o în Hotelul Dort Mevsim Hotel, din provincia Canakkale, în luna august.

„Noi am stat în același hotel și la sosirea în Turcia (clipul este filmat la plecarea din vacanță) Evident, în dimineața plecării, am hrănit generos toate pisicile cu sandwich-urile care ne rămăseseră de pe drum. In fine, e clar că pisica din clip mai fusese în acel apartament, se simțea acolo ca la ea acasă! De fapt, noi eram intrușii din peisaj!”, afirmă Sorin.

„Pisicuța care insistenta nu era singură, ci însoțită de un zdrahon de motan care, însă, s-a plictisit repede și a plecat de pe balcon, apoi o alta pisica, la fel, în tranzit…Ca sa folosesc expresia fiului meu cel mare, „nimerisem intr-un hub de pisici! Veneau cu mare ușurință pe scara de incendiu de pe care sareau direct pe balcon.”, amintește acesta.

Familia lui Sorin este iubitoare de animale, având acasă două pisici, Mițura și Șotron.

Mițura, Șotron și noul membru al familiei, Pufarina.

„La întoarcere ne-am „pricopsit” si cu Pufarină, un pisoiaș mic, abandonat de cineva la noi în curte si pe care nu-l puteam lăsat să se prăpădească. Pufarină e dovada că, dincolo de voința si conștiința noastră, undeva, sus, Cineva aranjează lucrurile așa cum trebuie ele sa fie, în echilibru. Iar pisicuța din Çanakkale a fost doar mesagerul a ceea ce urma sa se întâmple!”, spune Sorin.

Pisicile în culturala turcă

Pisica a fost animalul preferat al profetului Muhammed, astfel încât pisicile au voie să între în moschee. Conform legendei, o pisică a adormit pe vesta profetului. Acesta în loc să o trezească, a tăiat bucata din haină pe care pisica dormea.

De asemenea, există o zicală în cultura turcă: „Dacă ai ucis o pisică, trebuie să construiești o moschee și să-i ceri iertate lui Allah”

Erdogan vizitează Atena în încercarea de a deschide „o nouă pagină” în relații cu Grecia

În întâlnirile cu premierul grec, Kyriakos Mitsotakis și președintele, Katerina Sakellaropoulou, liderul turc este așteptat să discute despre comerț, probleme regionale și problema a migrației.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Turcia. O faimoasă jurnalistă, în vârstă de 79 de ani, închisă pentru un articol scris în urmă cu 7 ani

Ilıcak, în vârstă de 79 de ani, a fost pusă într-o închisoare din provincia nord-vest Sakarya, după ce o instanță de apel i-a confirmat pedeapsa de doi ani și jumătate.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Turcia: Aproape 2.000 de muncitori au murit în accidente de muncă în 2023

Turcia a înregistrat cel puțin 1.772 de decese în accidente de muncă în primele 11 luni ale anului 2023, relatează Stockholm Center...