miercuri, august 31, 2022

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor de la o reamenajare, conform Turkish Minutes.

Yörük Işık, un analist geopolitic independent cu sediul în İstanbul, unde conduce site-ul Bosphorus Observer, a scris săptămâna trecută pe Twitter că un iaht „fără nume vizibil, dar cu sigiliul oficial oficial al președintelui a fost văzută în Bosfor”

Deși, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan nu a fost văzut în niciuna dintre fotografii, Ișık a susținut că „arată priveliștile Bosforului” regelui Malaeziei, sultanul Abdullah de Pahang.

După ce a fost găzduit pe un iaht în timpul unei vizite în străinătate, fostul președinte turc, Süleyman Demirel a decis să construiască un iaht cu bugetul alocat din fondul prezidențial în 1997, crezând că este o „cheltuială de lux”, incluzând-o în inventarul Comandamentului Forțelor Navale.

În 2018, când Erdoğan a fost reales președinte, iahtul a fost de la forțele navale și transferat la președinție. Nu se știe câți bani s-au cheltuit pe iahtul, care a fost restaurant într-un șantier naval privat.

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Utku Çakırözer, a întrebat într-o întrebare parlamentară din 2018 adresată vicepreședintelui, Fuat Oktay, dacă fondurile de 56.7 millioane lire, așa cum se menționează în bugetul președinției pentru 2019, a fost pentru acest iaht.

Turcia: Mâncare stradală, preferata turcilor, afectată de inflație

„Creșterea prețurilor are un impact în special asupra noastră. Ca studenți, ne bazăm pe banii de buzunar dați de familiile noastre. Cu greu ne putem permite să mergem la un restaurant și să comandăm o friptură, covrigi sunt întotdeauna alegerea noastră”, a declarat pentru un student din cartierul popular Kızılay, din Ankara.

Avocatul faimosului jurnalist Mehmet Altan a depus plângere la CEDO împotriva autorităților turcești

Avocatul jurnalistului Mehmet Altan au depus o plângere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), împotriva Consiliului Judecătorilor și Procurorilor (HSK)...

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

SUA îngrijorată de hărțuirea juridică, după arestarea unei vedete pop din Turcia

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că rămâne îngrijorat de eforturile pe scară largă din Turcia de a restricționa exprimarea prin cenzură și hărțuire judiciară după detenția lui artistei Gülșen.

VIDEO. Surpriza unor turiști românii în Turcia. Au închiriat o cameră de hotel, dar a trebuit să o împartă cu pisicile

Un turist român a publicat un videoclip cu o pisică care încerca să între de pe balcon în camera de hotel din provincia vestică Çanakkale.

Turcia: Producția de automobile a crescut cu 37,4% în ultimele 6 luni

Producătorii de automobile au produs 742.969 de unități în primele șapte luni ale acestui an, inclusiv automobile și vehicule comerciale, în timp ce exporturile din sector au crescut cu 16,2%, până la 59.596.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...