duminică, mai 26, 2024

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor de la o reamenajare, conform Turkish Minutes.

Yörük Işık, un analist geopolitic independent cu sediul în İstanbul, unde conduce site-ul Bosphorus Observer, a scris săptămâna trecută pe Twitter că un iaht „fără nume vizibil, dar cu sigiliul oficial oficial al președintelui a fost văzută în Bosfor”

Deși, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan nu a fost văzut în niciuna dintre fotografii, Ișık a susținut că „arată priveliștile Bosforului” regelui Malaeziei, sultanul Abdullah de Pahang.

După ce a fost găzduit pe un iaht în timpul unei vizite în străinătate, fostul președinte turc, Süleyman Demirel a decis să construiască un iaht cu bugetul alocat din fondul prezidențial în 1997, crezând că este o „cheltuială de lux”, incluzând-o în inventarul Comandamentului Forțelor Navale.

În 2018, când Erdoğan a fost reales președinte, iahtul a fost de la forțele navale și transferat la președinție. Nu se știe câți bani s-au cheltuit pe iahtul, care a fost restaurant într-un șantier naval privat.

Principalul deputat al Partidului Popular Republican (CHP), Utku Çakırözer, a întrebat într-o întrebare parlamentară din 2018 adresată vicepreședintelui, Fuat Oktay, dacă fondurile de 56.7 millioane lire, așa cum se menționează în bugetul președinției pentru 2019, a fost pentru acest iaht.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park. 

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri.