luni, octombrie 19, 2020

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit, relatează Daily Sabah.

Într-o postare pe contul de Instagram al pisicii, HagiaSophiaCat, îngrijitorii ei au anunțat, vineri, că pisica va locui într-o reședință privată pentru o vreme, deoarece inima ei „nu mai suporta stresul și mulțimea”.

„Dragi prieteni, iată-mă după o lungă tăcere Am fost bolnav și a trecut o săptămână de când am fost la tratamentul veterinar. În sfârșit, astăzi m-am întors acasă. De acum înainte am o cameră privată pentru că inima mea nu mai suportă stresul și aglomerația. Cel mai frumos lucru pe care prietenii adevărați îl pot face pentru mine este să-mi trimită rugăciuni și energii bune.”  se arată în postarea de pe contul pisicii, Gli. 

Gli are peste 103.000 de adepți pe Instagram și locuiește în Marea Moschee Hagia Sophia în ultimii 16 ani. Gli a devenit faimoasă după ce fostul președinte american Barack Obama  a fost filmat mângâind-o în timpul unei călătorii în 2009.

După transformarea faimoasei structuri într-o moschee în acest an, autoritățile turce au asigurat publicul că Hagia Sophia va rămâne casa lui Gli.

O instanță din Turcia a făcut praf decizia Curții Constituționale

Un tribunal din Istanbul a respins cererea de rejudecare a Curții Constituționale privind încălcările drepturilor unui jurnalist turc, relatează presa turcească.

Afacerist turc care a donat pentru luptat împotriva COVID-19 a murit infectat

Un afacerist turc care a donat bani pentru lupta împotriva coronavirus din România a murit infectat cu COVID-19.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Apel către Turcia să oprească deportarea unui activist turkmen” Riscă persecuție și tortură”

Un grup de 11 organizații pentru drepturile omului au cerut guvernului turc oprirea deportării unui activist turkmen, relatează Human Rights Watch.

Brațul lung a lui Erdogan în Europa: Turcia complotează în vederea unor asasinate în diaspora

Evenimentele recente din Europa arată faptul că „brațul lung” al președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan a început din nou să funcționeze în Europa, prin alte activități decât răpirile sponsorizate de guvernul turc, relatează Turkish Minutes.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Fotografiile cu deținuți morți surprind condițiile din închisorile turcești în timpul pandemiei

Imaginile realizate după moartea unui deținut politic au dezvăluit lipsa de igienă din închisorile turcești în timpul pandemiei.