duminică, mai 9, 2021

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit, relatează Daily Sabah.

Într-o postare pe contul de Instagram al pisicii, HagiaSophiaCat, îngrijitorii ei au anunțat, vineri, că pisica va locui într-o reședință privată pentru o vreme, deoarece inima ei „nu mai suporta stresul și mulțimea”.

„Dragi prieteni, iată-mă după o lungă tăcere Am fost bolnav și a trecut o săptămână de când am fost la tratamentul veterinar. În sfârșit, astăzi m-am întors acasă. De acum înainte am o cameră privată pentru că inima mea nu mai suportă stresul și aglomerația. Cel mai frumos lucru pe care prietenii adevărați îl pot face pentru mine este să-mi trimită rugăciuni și energii bune.”  se arată în postarea de pe contul pisicii, Gli. 

Gli are peste 103.000 de adepți pe Instagram și locuiește în Marea Moschee Hagia Sophia în ultimii 16 ani. Gli a devenit faimoasă după ce fostul președinte american Barack Obama  a fost filmat mângâind-o în timpul unei călătorii în 2009.

După transformarea faimoasei structuri într-o moschee în acest an, autoritățile turce au asigurat publicul că Hagia Sophia va rămâne casa lui Gli.

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.