joi, ianuarie 7, 2021

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit, relatează Daily Sabah.

Într-o postare pe contul de Instagram al pisicii, HagiaSophiaCat, îngrijitorii ei au anunțat, vineri, că pisica va locui într-o reședință privată pentru o vreme, deoarece inima ei „nu mai suporta stresul și mulțimea”.

„Dragi prieteni, iată-mă după o lungă tăcere Am fost bolnav și a trecut o săptămână de când am fost la tratamentul veterinar. În sfârșit, astăzi m-am întors acasă. De acum înainte am o cameră privată pentru că inima mea nu mai suportă stresul și aglomerația. Cel mai frumos lucru pe care prietenii adevărați îl pot face pentru mine este să-mi trimită rugăciuni și energii bune.”  se arată în postarea de pe contul pisicii, Gli. 

Gli are peste 103.000 de adepți pe Instagram și locuiește în Marea Moschee Hagia Sophia în ultimii 16 ani. Gli a devenit faimoasă după ce fostul președinte american Barack Obama  a fost filmat mângâind-o în timpul unei călătorii în 2009.

După transformarea faimoasei structuri într-o moschee în acest an, autoritățile turce au asigurat publicul că Hagia Sophia va rămâne casa lui Gli.

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.