duminică, mai 9, 2021

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el  în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”, relatează Duvar English.

Expertul în boli infecțioase, profesorul turc, Önder Ergönül a explicat că metadatele despre tratamentul COVID-19 din întreaga lume arată că hidroxiclorochina este complet depășită.

„Rusia și Turcia [sunt singurele țări care utilizează hidroxiclorochină]. Țările occidentale nu îl folosesc, iar medicii din Turcia îl folosesc mai ales din disperare”, a afirmat Ergönül.

Îndemnând Ministerul Sănătății să își actualizeze planul de tratament, profesorul a menționat că hidroxiclorochina și Favipiravirul sunt cele două componente principale ale algoritmului de tratament din Turcia.

Hidroxiclorochina poate provoca 10-20 procente tulburări de ritm în inimă, care pot duce la insuficiență cardiacă bruscă, leșin sau moarte

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.