luni, octombrie 2, 2023

VIDEO. Erdogan a întrerup brusc un interviu live. Motivul ar fi probleme la stomac

Un incident de marți seară a zguduit presa internațională, stârnind îngrijorării și întrebări din partea turcilor asupra stării de sănătate a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Totul a început când un interviu în direct la Ulke TV și Kanal 7, de marți seară, a fost întrerupt brusc.

Apariția lui Erdogan la televiziune de marți a început cu peste 90 de minute în întârziere și apoi a mers într-o pauză publicitară în mijlocul unei întrebări la 10 minute de la emisiune.

„Oh wow”

Camera s-a zguduit, iar reporterul care a pus întrebarea s-a ridicat de pe scaun înaintea ca difuzarea să fie întreruptă.

„Oh wow”, s-a auzit o voce neidentificată.

Erdogan s-a întors aproximativ 15 minute mai târziu pentru a-și cere scuze.

„Ieri și astăzi au fost o muncă grea. De aceea am făcut o gripă la stomac. La un moment dat, m-am întrebat dacă nu ar fi înțeles greșit dacă anulăm programul. Dar am promis. Vă cer iertare.”, susține Erdogan.

Liderul turc în vârstă de de 69 de ani, vând o față palidă, și a încheiat programul câteva minute mai târziu.

Erdogan a anulat toate planurile

Erdogan și-a anulat, miercuri, aparițiile planificate din cauza problemei la stomac, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de cele mai importante alegeri din istoria Turciei.

Președintele, care avea programat să facă o serie de apariții în orașele Kirikkale, Yozgat și Sivas, a anunțat pe Twitter că se va odihni acasă la sfatul medicilor săi și că vicepreședintele Fuat Oktay îl va reprezenta la evenimente.

Reacțiile presei internaționale

Presa internațională a scris atât despre incidentul de marți seară, cât și despre anularea planurilor lui Erogan de a doua zi.

Daily Mail a deschis incidentul astfel: Președintele turc, Erdogan, obosit, își reduce apariția la TV la jumătate – înainte de a se întoarce cu „ochi lăcrimați” pentru a-și cere scuze – după ce a suferit de „o răceală la stomac”cu săptămâni înainte de confruntarea electorală

Al- Monitor: Erdogan minimizează problemele de sănătate pe traseul agitat al campaniei. În ciuda afirmațiilor anterioare conform cărora sperietura televizată a președintelui a fost „un inconvenient ușor”, Recep Tayyip Erdogan și-a luat ziua liberă de la campania activă, dar promite că va participa la o ceremonie de mare importanță la noua centrală electrică din Turcia.

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

CEDO acuză Turcia, în cazul unui profesor condamnat pentru terorism

Conform raportării lui Bünyamin Tekin de la Strasbourg, CEDO a acuzat Turcia din cauza încălcării a patru articole ale Convenției Europene a Drepturilor Omului (CEDO). Instanța a decis că Turcia îi plătește profesorului 15.000 de euro pentru costuri și cheltuieli.

Un turc a sunat la poliție după ce a confundat sateliții Starlink cu o invazie extraterestră

Un turc din provincia Çorum, din nordul Turciei, care a văzut pe cer sateliții la orele nopții, pe 25 septembrie, a cerut ajutorul poliției, temându-se că are loc o invazie extraterestră.

Turcia menține condamnarea filantropului Kavala și a altor patru în procesul Gezi Park

Printre cei cinci inculpați ale căror condamnări au fost menținute se numără, pe lângă Kavala, avocatul pentru drepturile omului și parlamentarul Partidului Muncitorilor din Turcia (TİP), Can Atalay, jurnalistul și producătorul de film Çiğdem Mater, urbanistul Tayfun Kahraman și regizorul Mine Özerden.

Ce înseamnă condamnarea CEDO pentru justiția din Turcia?

Marea Cameră a Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) a decis, marți, că condamnarea de către instanțele turce a unui profesor sub acuzații de terorism pentru activități precum utilizarea unei aplicații mobile sau deținerea unui cont la o anumită bancă este ilegală.

Raport Eurostat: Turcia are cel mai mic număr de doctor per cetățean din Europa

Turcia ocupă locul al cincilea după Germania, Italia, Franța și Spania în ceea ce privește numărul total de medici, dar ultimul cu raportul doctor per populație.

VIDEO: Atac cu bombă în Ankara, înainte de ceremonia de deschidere a parlamentului

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, pe 1 octombrie că un atac cu bombă a fost organizat la ministerului, la ora locală 9:30 dimineața.