vineri, septembrie 22, 2023

VIDEO. Erdogan a întrerup brusc un interviu live. Motivul ar fi probleme la stomac

Un incident de marți seară a zguduit presa internațională, stârnind îngrijorării și întrebări din partea turcilor asupra stării de sănătate a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Totul a început când un interviu în direct la Ulke TV și Kanal 7, de marți seară, a fost întrerupt brusc.

Apariția lui Erdogan la televiziune de marți a început cu peste 90 de minute în întârziere și apoi a mers într-o pauză publicitară în mijlocul unei întrebări la 10 minute de la emisiune.

„Oh wow”

Camera s-a zguduit, iar reporterul care a pus întrebarea s-a ridicat de pe scaun înaintea ca difuzarea să fie întreruptă.

„Oh wow”, s-a auzit o voce neidentificată.

Erdogan s-a întors aproximativ 15 minute mai târziu pentru a-și cere scuze.

„Ieri și astăzi au fost o muncă grea. De aceea am făcut o gripă la stomac. La un moment dat, m-am întrebat dacă nu ar fi înțeles greșit dacă anulăm programul. Dar am promis. Vă cer iertare.”, susține Erdogan.

Liderul turc în vârstă de de 69 de ani, vând o față palidă, și a încheiat programul câteva minute mai târziu.

Erdogan a anulat toate planurile

Erdogan și-a anulat, miercuri, aparițiile planificate din cauza problemei la stomac, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de cele mai importante alegeri din istoria Turciei.

Președintele, care avea programat să facă o serie de apariții în orașele Kirikkale, Yozgat și Sivas, a anunțat pe Twitter că se va odihni acasă la sfatul medicilor săi și că vicepreședintele Fuat Oktay îl va reprezenta la evenimente.

Reacțiile presei internaționale

Presa internațională a scris atât despre incidentul de marți seară, cât și despre anularea planurilor lui Erogan de a doua zi.

Daily Mail a deschis incidentul astfel: Președintele turc, Erdogan, obosit, își reduce apariția la TV la jumătate – înainte de a se întoarce cu „ochi lăcrimați” pentru a-și cere scuze – după ce a suferit de „o răceală la stomac”cu săptămâni înainte de confruntarea electorală

Al- Monitor: Erdogan minimizează problemele de sănătate pe traseul agitat al campaniei. În ciuda afirmațiilor anterioare conform cărora sperietura televizată a președintelui a fost „un inconvenient ușor”, Recep Tayyip Erdogan și-a luat ziua liberă de la campania activă, dar promite că va participa la o ceremonie de mare importanță la noua centrală electrică din Turcia.

Turcia: Pragul sărăciei depășește 41.000 de lire, de patru ori salariul minim

Datelor publicate de unitatea de cercetare a Sindicatului Muncitorilor Unite(BİSAM), o filială a Confederației Muncitorilor Revoluționari (DİSK) a arătat că turcii se luptă să se descurce cu un salariu minim de 11.402 de lire (422 de dolari).

UE: Imposibil pentru turci să călătorească fără viză, din cauza legilor privind terorismul

Nacho Sanchez Amor a făcut declarații despre raportul recent al Parlamentului European privind Turcia și reacția președintelui turc la raport, subliniind că Turcia trebuie să îndeplinească șase criterii ca parte a cererii sale de aderare la UE pentru a călători fără viză în UE.

Istanbul: Sancțiuni pentru sirieni care nu părăsească orașul până 24 septembrie

Direcția de Management al Migrației subliniază că perioada acordată refugiaților nu va fi prelungită.

Statistică TurkStat: Speranța de viață a scăzut în Turcia

Speranța generală de viață a scăzut ușor față de anii trecuți, femeile trăind cu cinci ani mai mult ca bărbații, conform Daily...

Turcia: Prețul la motorină crește la nivel record! 105 la sută creștere după alegeri

Înainte de alegerile din 14 mai, prețul pe litri în Istanbul era de 19,81 de lire pentru benzină și 18,58 de lire pentru motorină.

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.