duminică, aprilie 14, 2024

VIDEO. Erdogan a întrerup brusc un interviu live. Motivul ar fi probleme la stomac

Un incident de marți seară a zguduit presa internațională, stârnind îngrijorării și întrebări din partea turcilor asupra stării de sănătate a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Totul a început când un interviu în direct la Ulke TV și Kanal 7, de marți seară, a fost întrerupt brusc.

Apariția lui Erdogan la televiziune de marți a început cu peste 90 de minute în întârziere și apoi a mers într-o pauză publicitară în mijlocul unei întrebări la 10 minute de la emisiune.

„Oh wow”

Camera s-a zguduit, iar reporterul care a pus întrebarea s-a ridicat de pe scaun înaintea ca difuzarea să fie întreruptă.

„Oh wow”, s-a auzit o voce neidentificată.

Erdogan s-a întors aproximativ 15 minute mai târziu pentru a-și cere scuze.

„Ieri și astăzi au fost o muncă grea. De aceea am făcut o gripă la stomac. La un moment dat, m-am întrebat dacă nu ar fi înțeles greșit dacă anulăm programul. Dar am promis. Vă cer iertare.”, susține Erdogan.

Liderul turc în vârstă de de 69 de ani, vând o față palidă, și a încheiat programul câteva minute mai târziu.

Erdogan a anulat toate planurile

Erdogan și-a anulat, miercuri, aparițiile planificate din cauza problemei la stomac, cu mai puțin de trei săptămâni înainte de cele mai importante alegeri din istoria Turciei.

Președintele, care avea programat să facă o serie de apariții în orașele Kirikkale, Yozgat și Sivas, a anunțat pe Twitter că se va odihni acasă la sfatul medicilor săi și că vicepreședintele Fuat Oktay îl va reprezenta la evenimente.

Reacțiile presei internaționale

Presa internațională a scris atât despre incidentul de marți seară, cât și despre anularea planurilor lui Erogan de a doua zi.

Daily Mail a deschis incidentul astfel: Președintele turc, Erdogan, obosit, își reduce apariția la TV la jumătate – înainte de a se întoarce cu „ochi lăcrimați” pentru a-și cere scuze – după ce a suferit de „o răceală la stomac”cu săptămâni înainte de confruntarea electorală

Al- Monitor: Erdogan minimizează problemele de sănătate pe traseul agitat al campaniei. În ciuda afirmațiilor anterioare conform cărora sperietura televizată a președintelui a fost „un inconvenient ușor”, Recep Tayyip Erdogan și-a luat ziua liberă de la campania activă, dar promite că va participa la o ceremonie de mare importanță la noua centrală electrică din Turcia.

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

„Calapodul fesului”, povestea de Bairam a lui Aziz Nesin, cunoscut ca și Caragiale al Turciei

De bairam, in fiecare casă se cumpara zaharicale. În anii aceia, în casa noastra nu prea erau zaharicale de bairam. Musafirii care veneau la noi aduceau o cutie cu dulciuri anume pentru bairam. Dar dulciurile aduse de musafiri nu era pentru noi, le țineam ca să avem cu ce trata musafirii ce vor sosi mai târziu..

Antalya: Povestea ciobanului care locuiește de 17 ani singur în munți

Turma de capre a lui Çabuk a fost furată peste noapte, în 2007. Acesta a spus că și-a închis caprele și, când s-a trezit dimineața, nu mai era niciuna.

Turcia. Fără taxe de drum și transportul public gratuit timp de 9 zile, cu ocazia Ramadan Bayram

În urma unui decret al președintelui Recep Tayyip Erdogan, Ministrului Transporturilor și Comunicațiilor, Abdulkadir Uraloglu, a anunțat drumurile și podurile publice vor fi gratuite timp de nouă zile în Istanbul, Ankara și Izmir.

Festivalul Lalelelor în Istanbul. Iată unde poți să găsești grădinile cu lalele!

Mugurii de lalele, care sunt produși în principal pentru această ocazie în orașul Konya, înfloresc în aprilie și poate ține până în mai, în funcție de vreme. 

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești

Vacanța de Ramadan de 9 zile. Turcii iau în asalt insulele grecești