joi, septembrie 1, 2022

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritățile turce au crescut prețurile la energie electrică și gaze naturale pentru gospodării cu aproximativ 20% și cu aproximativ 50% pentru consumatorii industriali, conform Gazete Duvar.

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Importatorul de energie de stat BOTAŞ a declarat că a majorat preţul gazelor naturale pentru uz casnic cu 20,4%, cu 47,6% pentru clienţii industriali mici şi mijlocii şi cu 50,8% pentru marii utilizatori industriali.

Preţul gazelor utilizate pentru producerea energiei electrice a fost majorat cu 49,5%, susține BOTAŞ.

Ambele organisme au citat conflictul din Ucraina și evoluțiile globale, inclusiv pandemia de COVID-19, drept motive pentru creșterea prețurilor.

Prețurile la gaze au crescut cu 174 la sută anul acesta

Creșterea prețurilor globale la energie în acest an, precum și scăderea bruscă a lirei, 44% în 2021 și peste 27% în acest an, au impus inflația ajugând la un nivel record în ultimii 24 de ani.

Creșterile prețurilor la utilități vor împinge inflația cu 0,8 puncte procentuale, potrivit unui calcul Reuters.

Prețurile la gazele naturale au crescut cu 174% în acest an, prețurile la gazele industriale la scară mică și medie au crescut cu 277% și prețurile industriale mari cu 379%.

Statul subvenționează în continuare peste 80% din prețurile gazelor naturale pentru gospodării.

Imagini șocante! Faimosul cântăreț, İbrahim Tatlıses a fost rănit într-un accident rutier în Bodrum

Faimosul cântărețul, İbrahim Tatlıses a fost transportat la spital după ce s-a ciocnit frontal cu camionul care venea din sens opus, în...

Criza economică: Turcii stau la cozi în fața băncilor pentru a primi până la 7.500 de lire cadou

Criza economică a lovit puternic Turcia și i-am văzut pe turci la cozi pentru a cumpăra ulei, pâine sau să pună benzină...

Vești proaste pentru turci!Prețurile la energie electrică și gaze cresc cu până la 50 la sută

Autoritatea de reglementare a energiei EMRA din Turcia a declarat că a crescut cu 20% prețurile la energie electrică casnică, cu 30% pe cele utilizate de sectoarele publice și de servicii și cu 50% pe cele utilizate în industrie, de pe 1 septembrie.

Turcia crește de cinci ori mai mult taxele de tranzit pentru strâmtorile Bosfor și Dardanele

Potrivit rapoartelor presei turce, taxa a fost stabilită la 4,08 de dolari pentru fiecare tonă de tonaj net înregistrat, de cinci ori taxa inițială de 0,83 dolari și o creștere a veniturilor anuale curente de la 40 milioane dolari la 200 milioane de dolari, noul regulament fiind așteptat să intre în vigoare pe 7 octombrie.

Turcia: Aplicație care localizează câinii maidanezi interzisă, după ce animalele au fost otrăvite

Avocații Baroului din Istanbul au declarat că tortura și uciderea animalelor constituie o infracțiune și au depus o cerere pentru închiderea aplicației online, Havrita. 

Un jurnalist grec a fost deportat și interzis din Turcia. Motivul este „ordinea publică”

Într-o declarație scrisă și distribuită pe contul său de socializare, jurnalistul grec, Evangelos Areteosa a susținut că a zburat de la Bruxelles la aeroportul Sabiha Gökçen, din Istanbul, pe 25 august, unde a fost audiat de poliție timp de șapte ore.

Iahtul de lux a lui Erdogan a fost văzut în tranzit în Bosfor pentru prima de la reamenajare

Un iaht prezidențial turc, cunoscut anterior ca nava auxiliară Yakamoz Y68 a marinei turce, a fost văzut pentru prima dată tranzitând Bosfor...

Turcia a introdus pașaportul biometric: „În paginile din mijloc există o fotografie cu Hagia Sofia”

Süleyman Soylu, în timpul unei conferințe în locul unde a fost tipărit primul pașaport, a prezentat un prototip al noului pașaport turcesc.