duminică, mai 26, 2024

Vești bune! Turcia a introdus un nou card special pentru turiștii în Istanbul 

Istanbul, care face parte din top 10 cele mai vizitate orașe din lume, introduce un nou card de călătorie care va face viața mai ușoară turiștilor, conform T24.com.tr

Istanbul City Card poate fi cumpărat, începând de pe 1 septembrie, din cele 30 de punctele de vânzare autorizate și are două opțiuni de service diferite.

Istanbul City Card se poate cumpăra de la cel puțin 30 de puncte de vânzare.

Cardul, care va fi prezentat cu un traseu de ghidare și un kit de ghid pentru vizitatorii, atrage atenția prin design-ul său elegant. 

Ce oferă Istanbul City Card?

Istanbul City Card oferă transport nelimitat pentru 1 până la 15 zile și o opțiune de tur cu autobuzul turistic.

Deținătorii de Istanbul City Card pot vizita cele mai vizitate puncte din Istanbul cu autobuzele cu etaj, în serviciul Hop on – Hop off, care este prima dintre opțiuni. Turiștii pot coborî în punctul pe care îl doresc și își pot continua călătoria timp de 24 de ore cu noul inel la următoarea oprire.

În cealaltă opțiune, este oferit un tip de serviciu care oferă drept de trecere nelimitat în transportul public din Istanbul, în funcție de numărul de zile preferat, precum 1-3-5-7-15. Opțiunile dorite din servicii pot fi încărcate pe cardul turistic.

Istanbul City Card va primi în curând inovații precum intrarea în muzeele afiliate Kültür AȘ, oportunități pentru City Lines și tururi pe Bosfor. Istanbul City Card va continua să adauge noi servicii structurii sale.

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Guvernul Ciolacu în Ankara: 6 acorduri semnate între Turcia și România

În cadrul vizitei, vestea bună despre călătorii românilor în Turcia, doar cu buletinul, a fost transmisă cetățenilor români, iar între cele două țări au fost semnate 6 acorduri. 

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Vești bune pentru români! Călătorii în Turcia doar cu actul de identitate 

Decizia președintelui turc, Recep Tayip Erdogan,  privind scutirea de viză pentru cetățenii români titulari ai cărții de identitate pentru călătoriile lor turistice și permisele de tranzit în Turcia a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

Detalii despre vizita lui Ciolacu în Turcia. 21 de salbe de tun, comerț și călătorii fără buletin

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a fost primit, marţi la Palatul Prezidenţial din Ankara, de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, cu 21 de salve de tun, cu o ceremonial militar cu garda de onoare şi intonarea imnurilor de stat ale României şi Turciei.

Victorie surprinzătoare! Fenerbahce, formată din 10 jucători, a câștigat meciul împotriva Galatasaray

Fenerbahce a jucat cu doar 10 oameni după ce Alexander Djiku a primit un cartonaș roșu în minutul 21 la RAMS Park.